tiistai 24. huhtikuuta 2012

Taattua laatua? Mukuloita Lidlistä

Haksahdin totaalisesti ja kevytmielisellä, konsumeristisella shoppailureissullani Lidlissä tulin hankkineeksi kukkasipuleita, kun kerran halavalla sai. No, nyt pitäisi vielä keksiä, mitä niille tekee...Hengissä ne tuntuvat olevan, sillä eivät ole lainkaan lussakoita ja osa oli alkanut jo kasvaakin. Itse asiassa sain sytykkeen vilkaista Lidlin kukkasipuleita Tosimummo-blogista, sillä Tosimummo kertoi puutarhan suunnittelukurssin vetäjän penkin vallanneesta Lidl-kasvista. Mulla on niin surkea etupiha, että ilahtuisin, jos joku siellä menestyisi (vai olisikohan kuitenkin vannomatta paras...)!

Ennen kuin esittelen sipulit ja piilottelen sekaan muitakin aatoksiani (tsih), kerrottakoon muille shoppailuhulluille, että Lidlissä oli hintaan 7,99 kasvimaalle soveltuvia muoviputkia, siis sellaisia kaaria, joiden päälle viritellään reikämuovia. Suomeksi sanottuna pitkänmallisia minikasvihuoneita. Ostaa rykäisin palstalle kaksi kappaletta niitä, koska sitä iloisempi olen, mitä vähemmän joudun temppuilemaan hallaharson kanssa. Tosin nyt kun asiaa ajattelen, samalla tavallahan niitä päällismuoveja joutuu kiinnittelemään ja todennäköisesti lepattavat samalla lailla...noh....

No sitten nopsaa sipuliesittely (ja mulla ei totisesti ole näiden suhteen mitään odotuksia)t:


Keltaisessa setissä on 20 kpl Allium Moly, 10 kpl Gladiolus Nova Lux, 1 kpl Dahlia dec. Yellow, 5 kpl Freesia yellow, ja 3 kpl Lilium Serade.
Punaisessa on 8 kpl Gladiolus Traderhorn, 1 kpl Dahlia dec. Red, 5 kpl Crocosmia Lucifer ja 3 kpl Lilium Monte Negro.

Mua ihmetyttää suuresti tuo Crocosmia Lucifer, koska siitä tulee jotenkin krokotiilipiru mieleen, ja se taas kuulostaa tosi rajulta, vai mitä. Eipä vähän lässähdä, kun suomeksi sama on ruostekukka. No, on Lucifer sentään peruja siitä, kun tapaus on niin rajun punainen.

Aiemmin tilaamani kaunokainen ei tulekaan mulle, kun Hollannissa oli mennyt homma pieleen. Hollannissa! Miksi kuvittelinkaan, että taimet olisivat kotimaisia? Pitäisi pitäytyä _aina_ jakotaimissa ja Särkän Perennataimiston valikoimassa...Mietin aluksi, että otan jotain muuta tilalle, mutta taidan ottaa rahapalautuksena sittenkin....Hollanti...(Tällaisia arviointivirheitä sattuu, kun on täyspäiväisesti kotona. Haksahtaa juttuihin, joissa ei ole mitään järkeä...)

Saapa nähdä, miten tässä ehtii puuhastelemaan, kun on tarkoitus valua hiljalleen takaisin yhteiskunnan veroa maksavaksi jäseneksi. Keksinpä vielä itselleni hulvattoman harrastuksenkin: väitöskirjan. Juu ei tarvitse lyödä pampulla päähän, en kuvittele, että pääsisin sitä kautta Kultalaan. Mutta tuli tarve pohdiskella sellaisia ja piti hypätä intuition matkaan. Mutta nyt moikka, lähden iltapalalle ja kutomaan sängyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...