lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ehtoisan emännän mokkapalapohja

No niin, kun kerran näin järkevästi massapostaan eri aiheista samana päivänä useamman postin, niin laitetaan vielä mokkapalapohja, johon olen jo tyytyväinen (päälliseen en vielä täysin ole). Nimittäin hyvin usein blogistani haetaan juuri mokkapalaohjetta.

Pidempään meikäläisen jorinoita seuranneet tai muuten minut tuntevat saattavatkin jo tietää, että olen metsästänyt täydellistä mokkapalareseptiä jo pitkään. Luulin kaiken muuttuvan, kun Helsingin Sanomat kertoi Googlen suosituimmaksi hauksi mokkapalat ja paljasti haetuimman mokkapalareseptin. Tein reseptin mukaan heti.

Ei. Ääk. Liika voi olla liikaa. Täydelliset mokkapalat eivät parane liialla rasvalla ja liialla sokerilla. Kyse on Täydellisestä Suhteesta. Täydelliseen Suhteeseen kuuluu myös makuhermoja kevytmielisesti pyörittävä vaniljasokeri ja Oikea määrä kaakaojauhetta.

Esikoinen oli tänäänkin kierroksilla, joten leipastiin. Tässä nyt soveltuva pohja (vatkaa ensin sokeri ja munat hyväksi, sen jälkeen lisää varovasti muut aineet, paista 175 asteessa 15 min alimmalla tasolla). Päällisen kanssa meni plörinäksi, joten palaan asiaan, kun olen keksinyt sen täydellisen päällisen. Sitähän ei saa olla liian niukalti, mutta reseptikokeiluni ovat osoittaneet, että sitä voi olla myös liikaa! 

2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa
150 g voita/leivontamargariinia

Toivottavasti palaan pian aiheeseen myös kuorrutteen osalta. Sitä odotellessa kannattaa tutustua, jos ei ole jo tuttu, Sara la Fountainin kahvikakkuun, joka kuorrutetaan vaahterasiirapilla. Guugeloippa ite! (Netissä käydään keskustelua siitä, kuinka resepti on oikeasti marttojen, vain ilman vaahterasiirappia. No kokeilepa itse vaahterasiirapin kanssa ja ilman...)

2 kommenttia:

  1. Eikö tähän tuu siis vehnäjauhoja ollenkaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ;) Ei kun siis innokas leipuri on omasta ohjeestaan unohtanut :) Jauhoja tulee siis 4½ dl :P

      Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...