lauantai 21. huhtikuuta 2012

Miekkaliljoja ja daalioita

Myönnän heti auliisti, etten miekkaliljoista mitään tajua, daalioista sen vähemmän. Hollannista tuodut, kuvassa muhkeat ihanuudet eivät ole vahvinta alaani. En ymmärrä niitä. Jotta kasvi olisi samoilla taajuuksilla kanssani, sen pitäisi olla luontojaan kitukasvuinen, sitkeä ja kuritusta rakastava masokisti.

Silti haksahdin edellisillä S-Etupäivillä kiikuttamaan kotiini pari pussia. Esikoinen oli illalla kierroksilla, joten piti keksiä ohjelmaa. Siksi ryhdyimme esikasvatuspuuhiin. Sitä paitsi miekkaliljat ovat aiemminkin kukkineet mulla, melkein hoitamatta! Joten uskallan kokeilla niitä. Naapuruston kukkapenkeistä puolestaan nuokkuu mielettömiä daalioita (ei tässä taloyhtiössä, mutta hyvin hoidetuissa omakotitaloissa, joissa asuu eläkeläisiä). Kun halvalla sai... *huokaus*

Tässä reppanat ovat survottuina todennäköisesti liian pieniin purkkeihin, mutta isommat eivät mahdu valon alle ja uskon vielä siihen, että saan lykättyä nämä jossain vaiheessa uloskin...


Tällaisia ihanuuksia laitoin. Dahlia Jan van Schaffelaar, jonka valitsin ahneuteni lisäksi tuon kukan muodon takia. On niin erikoinen.

Dahlia Lavender Perfection. Jossain syvällä, syvällä sisimmässäni asustelee romantikko.
 Gladiolus Pink Event.
Tarkoitus on laittaa näitä ruukkuihin takapihalle yhdessä jo kukkivien kanssa, esimerkiksi lumikellohan voisi olla kiva lamoava kukka näille kaveriksi, jotain voisi vielä miettiä kimppaan alkukesän kukkijaksi.

Kevät on ihanaa unelmoinnin aikaa ennen ankaria realiteetteja (=laiskuutta, ankeaa keliä)!

4 kommenttia:

 1. Mun kesä ei ole mitään ilman joriineja ja gladioluksia. Mielestäni ne ovat helppohoitoisia ja takuuvarmoja kasveja. Daaliatkin kukkivat todella runsaina. Tokihan kukinta-aikaa saa odottaa loppukesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No anna menestymisvinkkejä! Mun asenne on niin laissez faire! Laitatko ruukkuihin vai penkkiin! Hih, mulla tuli mieleen mun ystävä, jolla on sama nimi kuin tolla joriinilla englanniksi. Kutsun sitä joskus Yrjiinaksi :P Vitsi vaan ei toimi alkukielelle käännettynä...

   Poista
 2. Iso ruukku mahdollisimman pian daalioille ja vahvaa multaa. Toukokuun puolella sitten voi vähitellen antaa hiukan lisäravinnetta. Gladioluksille viileää ja valoisaa. Saavat olla ihan lähekkäin. Olen kasvattanut kummassakin, mutta penkissä on runsaampi kukinta. Daalioiden juurakot kasvavat jo yhdessä kesässä todella suuriksi, mutta en ole säilyttänyt niitä talven yli, sillä minulla ei ole kellaria.

  VastaaPoista
 3. Minä myös haaveilen daalioista mutta tuntuvat niin rahan tuhlaukselta kun ei saa niitä mihinkään talveksi. Olis kyllä niin komeita!!

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...