keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Huonekaluista

Kuukauden sisään on tullut vähän mööbleerattua ja mietittyä vähän kämppääkin. Tänään kotiin saapui ihka uusi, tai siis käytetty sänky, joka laitetaan esikoisen huoneeseen. Esikoisen sänky siirtyy kuopukselle viimeistään siinä vaiheessa, kun se ei enää pysy pinnasängyssään. Yläkertaan on muuttanut myös todella vanha klaffilipasto, jonka löysin osto- ja myyntiliikkeestä, ja puolestaan olohuoneeseen on siirtynyt vanhemmilta periytynyt vihreä vuodesohva, joka on töröttänyt keskellä olohuonetta varmaan kohta pari kuukautta (sohvan alla olevasta pölykerroksesta ajan voisi ehkä parhaiten arvioida...hmm). Sohvasta olisi siis tarkoitus päästä eroon asap. Tytär tarvii jo pöytätilaa, joten vanhempieni klaffilipasto siirtynee hänen huoneeseensa, kunhan se on korjattu, ruiskumaalattu ja kunhan olen vaihtanut siihen vetimiä.

Äiti käski jo nakata sohvan kaatopaikalle, mutta etsin sille vielä ottajaa. Musta huonekalujen löytyminen ja uudelleensijoittaminen on oikeastaan harrastustoimintaa, mitä EN tosin harrasta intohimosta ja muutoshalusta vaan ennemmin aina vain uusien käytännön "tarpeiden" (lue: tavaran hamstrauksen tai lisääntyvän väkimäärän vuoksi) takia.

Olen epämääräisen kateellinen sisustuslehtien kauniille pareille, jotka ylimalkaisesti pudottelevat paikkoja, joista ovat löytäneet jumalaisia huonekalujaan. Kuka ehtii ravata huutokaupoissa ja milloin missäkin? Ryhdyin tässä iltasella sisustuslehteä selaillessani (olen näköjään selviytymässä vauvakoomastani) pohdiskelemaan, mistä kaikkialta huonekaluja on tänne oikein päätynytkään. Samoin kiinnostaa, moniko niistä on rakkauden hankintoja, monetko tylsiä pelkästään käytännön sanelemia?

Mun sisustuksellista näkemystä edustaa vahvasti rakkauden (ja elinikäisten) huonekalujen hankinta. Aika hyvin siinä olen pysynytkin, mutta katsotaanpa, kuinka rehellinen olen itselleni ollutkaan. Mulla on nähtävästi valtavasti huonekaluja! *köh* Mutta ainakaan minimalistiksi en ole itseäni valehdellut...

Olisi mukava kuulla, millaisella filosofialla muut hankkivat huonekaluja. Niitä kun kaikilla on, enemmän tai vähemmän. Ovatko ne hetken fiilisostoksia? Joltakulta saatuja jämiä? Kirppiksen pakko-ostoksia? Ikean edullisia hankintoja? Trendejä mukailevia, niitä karttavia? Designia (jos termiä haluaa käyttää)? 

Jos hankin uutena, tulee suosittuja tiettyjä liikkeitä. Tai siis lähes aina Nivalan Laatukalustetta. Siitä ei ole mitään valittamista, sillä tiellä jatketaan.

Tässä yleisyysjärjestyksessä paikat, mistä omia huonekaluja on hankittu:
-osto- ja myyntiliike
-sanomalehden kotikirppisilmoitus (kerron, mitä haluan, se tarjotaan minulle...mm. tuo esikoisen sänky)
-kirppis
-uutena
-jonkun tekemä
-huutis
-roskalava

Tässä vielä lopuksi syntilista, jonka jouduin tekemään, että saisin käsityksen siitä, mistä huonekalut ovat:

-kiinteät kaapistot, olleet muuttaessa, ikä ehkä 15 v.
-pöytä, käytetty, sanomalehden kotikirppisilmoituksella (näitä tarvisi toisen puolikkaan, meillä kun oikeasti syödään lattialla, eli puoliksi fail)
-neljä jakkaraa, uutena (nämä vikaostoksia, koska lapsille epäluotettavan keikkuvia, joten puoliksi fail)
-naulakko, ollut muuttaessa
-hyllyjä, rakenneltu itse
-kenkäteline, ollut muuttaessa
-pieni senkki, kirppikseltä
-seinähylly, sanomalehden kotikirppisilmoitus
-2 kirjahyllyä, ystävän tekemät, saatu v. 2001
-sohva, uutena (rehellisyyden nimissä, näitä on tosi vaikea löytää mieluisina)
-ruokailuryhmä, uutena (metsästin puoli vuotta käytettynä, en kadu uutena ostamista, sillä todella mieluinen)
-akvaario, käytetty, huuto.netistä
-nojatuoli, ostettu uutena v. 2001
-nojatuoli, käytetty, osto- ja myyntiliikkeestä
-sänky, peritty vanhemmilta
-vanha senkki, käytetty, osto- ja myyntiliikkeestä
-yöpöytä, peritty vanhemmilta
-yöpöytä, 100-vuotias kaunotar roskalavalta, tuunattu
-kaapistot 60-l, alkuperäiset
-sänky, käytetty, sanomalehden kotikirppisilmoituksella
-vitriinikirjahylly, kirppikseltä v. 2000
-pieni pöytä ja tuoli, kirppikseltä v. 2002 (eivät rakkauden huonekaluja, mutta olleet näin pitkään käytössä, joten ei moittimista)
-sänky, käytetty, sanomalehden kirppisilmoitus
-kaapistot 60-l., alkuperäiset
-vanha pinnasänky, maalattu uusiksi, yliopiston kirppisilmoitus
-lipasto, ikivanha, osto- ja myyntiliikkeestä
-seinähylly, käytetty, sanomalehden kotikirppisilmoitus
-sohva, serkun vanha
-Sovella-hyllyjä, uutena
-säkkituoli, uutena (ei löytynyt käytettynä, vaikka laitoin lehteen ilmoituksen)
-ompelupöytä, entisen asukkaan vanha
-kaksi saunapenkkiä, Ikeasta
-kodinhoitokalusteet, uutena remontin yhteydessä
-kaksi laatikostoa, Ikeasta
-tuoli, käytettynä toimistotarvikeliikkeestä
-muovipöytä nettikaupasta
-tv-taso, ystävän tekemä
-tv-taso nettikaupasta
-vanha puhelinpöytä, osto- ja myyntiliikkeestä
7 kommenttia:

 1. Heititpä pahan :D Mä olen tarkka huonekalujen suhteen ja kauhean pihikin hankkimaan uusia. En sitä paitsi suosi uusia, koska ne eivät kestä kierrätystä ja elämää. Pastorila on säästeliäästi kalustettu. Sinne on ostettu uutena vain meidän sängyt ja 3 keittiöjakkaraa sekä pojan huoneeseen hyllykkö. Kaikki muu on kierrätettyä, tuunattua, saatua/perittyä (ja toivottavasti kestää vielä muutaman kerran isältä pojalle)itsetehtyä tai ns. kulutusta kestäviä löytöjä huutokaupoista, vanhaintavarain kaupoista, antiikkiliikkeistä, kirppiksiltä tai lainattua. Yllätyitkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutokauppoja pitää oikein harrastaa. Itse en oo koskaan käynyt.

   Poista
 2. Kun oman tupamme muutama vuosi sitten rakensimme (tai siis minähän en mitään rakentanut, kunhan pidin silloin jo olemassa olleet pari muksua poissa rakentajien jaloista..) halusin tänne pääasiassa vanhoja kalusteita! Mummalta saatu klaffipiironki, oman lapsuudenkodin kätköistä löytyneitä vanhoja, miehen isomummulasta jne.. tosin pitkä penni niihin tuli laitettua kun itsellä ei ollut aikaa tai osaamista entistämiseen.. sittemmin olen samoista aarreaitoista kantanut tänne vanhaa entisöimättä! ;) Mutta toisaalta löytyy myös ikeaa ja sitä sun tätä! Sekamelska! :) :) Huutokauppoihin mieli teki joskus, mutta onneksi ei ole niihin rahaa, suosin oman perheen ullakoita sen sijaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinnekalusteita ei mulla oikein ole, mutta tolla hellulla kylläkin...Yks joulu sain lahjaksi mökiltä löytyneen kiikkustuolin...ikää taitaa sillä olla yli sata vee. Se tosin keikuttaa työpaikalla artisteja. Pitäis ehkä tuoda se kotiin :) Ootko restauroinut huonekaluja vai onko ne rähjäromanttisia?

   Poista
  2. Sekä että.. kaikenkarvaisia löytyy! Ihan rähjästä en kyllä tykkää!

   Poista
 3. Meillä jo vierraillessa saatoit pistääkkin silmään millasta kalustetta meillä onkaan :)
  Sänky ollaan ostettu uutena kun piti saada silloseen pieneen kämpään juuri soppeli enkä kadu sen ostamista yhtään, on siis futon vuodeoshva joka on meillä ollu kuitenki aina sänkynä. Futon patja on ihan ihana. Ja liljan Trip Trappi on ostettu uutena mut siihenpä se aika lailla sit jääkin.
  Sohva huutiksesta ja vastas ihan uutta
  loput huonekalut on joko kulkenu penskasta asti mukana tai saatu millon mistäkin kun joku on ollut heittämässä roskiin/kierrätykseen taikka ostettu kirppikseltä (lähinnä lamput yms koristeet)
  Mää oon jo kauan sitten todennu et mitään ei kannata ostaa uutena eikä ainakaan mistään halppis-liikkeestä (lue Ikea) koska aina löytyy joku joka haluaa päästä omasta romustaan, eli mun tulevast aarteesta eroon :)
  TOKI himoitsen silti joitain klassikoita, esim haluaisin kauheasti eteiseen sellasen Artekin pystynaulakon, olkkariin Lokki-lampun ja muitakin retro-klassikouta joista en edes käytettynä raski maksaa satasia, ootan mieluummin et se tipahtaa jostain mun naaman eteen ja siihena sti tyydyn muiden roskiin jotka on aivan toimivia ja hauskoja kapistuksia nekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no Lokkia tuskin löytää "löytönä" (kaikki tietää kyllä sen arvon), mutta ehkä sitä varten voi toivoa lahjoituksia aina synttäreinä ja jouluna :P

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...