lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kangas- ja putiikkisuosituksia

Jokaisella hieman ommelleella on varmasti omat kangassuosikkinsa. Sellaiset, joissa on kiva tatsi, kun niitä ompelee, ja ne pysyvät pesussa hyvinä, pitävät värinsä eivätkä muutu luudun näköisiksi rutaleiksi...

Samoin kangasputiikkeihin syntyy omanlaisensa suhde. Voi olla, että toisessa on hyvät valikoimat, mutta toisessa asioi mieluiten. Nämä ovat välillä kuin astrologia: fiiliksiä ei voi tieteellisesti selittää. Jos oma suosikkisi puuttuu, huikkaa se ihmeessä!

Kysynkin, mitkä ovat omat suosikkisi? Listaan omia, koska näistä oli työkaverini kanssa vasta puhetta. Hänellä on uusi Berninan saumuri ja siksi mahdollisuudet kurotella tähtiin...Huomautetaan nyt tähän vielä, että olisin tietenkin tyytyväisempi, jos onnistuisin hyödyntämään paremmin kierrätettyjä kankaita. Siis sellaisia, jotka olisivat jo palvelleet verhona tai pöytäliinana...Mutta kun hankin uusia, hankin mielelläni jatkossa enemmän ja enemmän laadukasta suhteessa pelkkään ulkonäöllään keimailevaan kuosiin.

Ikasyrin omat jerseyt ovat olleet ihania ommella, käytössä pehmeitä ja pysyneet myös hyvinä. Niitä uskallan suositella, eikä Vänön saarella sijaitsevan putiikin palvelussakaan ole ollut moitteen sijaa.

Hilcon campanit ja campanellot ovat mielettömän ihania. Jos vaatettaisin useampaa kuin kahta lasta, hankkisin niitä värisuoran varastoihini. Campaneista halajan erityisesti leggingsejä, raidalliset kun ovat ihanan herkullisia kesäkuoseja. Hyviä Hilco-hamstrauspaikkoja ovat mielestäni Hanheli ja Fabriina.

Fabriinan putiikki on muutenkin kiva. Sieltä saa myös superherkullisia Amy Butlerin kuoseja. Aarre-blogin pitäjä sai eilisillä kangasvaihtareilla houkuteltua minut haaveilemaan Butlerin weekender-laukusta, eli isosta ja ryhdikkäästä, niin ja mainitsinko jo upeasta :) kassista. Ehkäpä kesäisillä ompelulaneilla sen teen, sillä minulle luvattiin jo henkistä tukea. Saa tarttua haasteeseen!

Putiikeista myös Royal-tuotteella on tehokas palvelu ja ihan jees valikoimat. Olen kerran tilannut sieltä salaisen paketin (aina joskus myynnissä) eli halvemmalla metrihinnalla välillä kakkoslaatua ja sekalaista palaa. Se salainen sattui olemaan tosi kiva, mutta yleensä yritän vältellä salaisten houkutusta.

Znokin jerseyt ovat musta laadukkaita. Niitä saa erinäisistä suomalaisista verkkokaupoista.

LiandLon jerseyitä tilaan suoraan LiandLolta. Niiden laatu on musta ok, mutta ei yhtä luotettavasti kuin joidenkin muiden. Ei mitään kuraakaan kuitenkaan (esim. voimakasvärinen Peukaloliisa pitää todellakin värinsä).

Frau Tulpen putiikki on puuvilloille ehkäpäs ihanin, mitä itse tykkään selailla.

Metsolan joustofrotee on musta kans tosi hyvälaatuista, vaikka palvelussa olisikin parantamisen varaa. Itse olen kyllä saanut aina haluamani eikä ole sattunut kakkoslaatua vastaan, mutta erikoisia kertomuksia on vastaan tullut. Niiden perusteella en silti lopeta asiointiani Lasten Metsolassa, sillä ne joustofroteet vaan on niin hyviä. Mutta ne pitää pestä ensin 60 asteessa! Jotain värinleviämiskauhukertomuksia kun on liikkeellä, ja olen nähnytkin.
Paikallisista Löytö-Pala on kiva. Sieltä tekee löytöjä :) No ei vaan, se on peruspaikka langanhakuun ja muuhun ompelutarviketilpehööriin, ja olen myös löytänyt sieltä edullisia löytöjä palalaarista.


Yllä olevien eettisyydestä on vielä mainittava, että moni on pienyrittäjien aikaansaannoksia ja useissa käytetään luomupuuvillaa. Värjäys mua mietityttää, ehkäpä joku osaa valaista...Joskus kuulee päiviteltävän, miksi vaikkapa Hilco on niin kallista. No miksiköhän? Laatuhan se maksaa.

(Tässä ei tullut mainittua monien suosimia paikkoja, vaikkapa JNY Design -kankaita. Ne ei ensisijaisesti hivele mun esteettistä silmää. Michas Stoffecken trikoiden laatu taas ei mua tyydytä, jos puhutaan niiden omasta tuotannosta. Mutta kuten sanottua, tähän sopii listata omat suosikkinsa perustelujen kera...)


5 kommenttia:

 1. Ite oon tässä viimeksi pyöritellyt kierrätyspuuvilloja, metsolaa ja selian runoratsuja.. näistä viimeinen ihan huippulaatua mun mielestä! Ite en oikein tykkää liandlosta, tai ne on mun mielestä olleet monesti tosi luirua, jny parempi laadultaan?? tai en mä tiiä, kai niissäkin on eroja erissä.. Ite yleensä klikkaan itseni royal-tuotteeseen jostain syystä??!! ennen menin automaattisesti ikasyrille.. molemmista tykkään, hyvä ja nopea palvelu. Jotenkin tuota royalia mainostetaan joka blogissa ja oe:ssä ym. niin kai se tulee aina ekana mieleen! Fabriinaahan voisikin koittaa seuraavaksi.. siellä olis kivoja pitsivetoketjuja, joista vois tehdä vaikka tyttösille pussukoita! :) Tosin ne saksalaiset trikoot ei muhun oikein iske jostain syystä, siis ne pingviinit ym. olisko ne just noita michas stoffeja..

  Koskahan sitä ehtis päivittää blogiaan.. ehkä tänään tai sitten ei! Hyvä kun te muut ehditte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite saan kuvat tosi helposti kännykästä blogiin ja se helpottaa ja nopeuttaa bloggaamista. Eri asia, jos sulla on korkeammat standardit ;)

   Jny on kyllä jees laadultaan. Oon yrittänyt virittäytyä tähtien ja pallojen ja pilvien maailmaan, mutta ehken sitten kuitenkaan niin täysillä niitä fanita. Mutta mainitsin ne kuitenkin kirjoituksessani, että eivät aivan vaille huomiota jääneet :) LiandLo ei tosiaan ole ihan Jny:n veroista, mutta laadullisesti se riittää mulle, toisin kuin Stoffecket. Se onkin Fabriinan huono puoli, että niitä Stoffeckejä on siellä niin paljon laadukkaiden rinnalla. No, onhan niissä ihan kivoja kuoseja...

   Poista
 2. Hyvää pohdintaa. Hannan kankaan omat joustofroteet on kans hyviä, samoin se kioskikissa velour oli laadukasta. Oon tilannu sieltä myös resoreita, ovat suht edukkaita ja minusta hyvälaatuisiakin. Niin ja värejä on aika runsaasti.
  Ite oon tykännyt myös tuosta JNY:stä. Laatu ainakin jerseyssä on hyvin kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Hannan Kangas onkin hyvä lisäys, tykkäsin vihreävalkoruudullisesta Leena Rengon joustofroteesta.

   Ja ei mullakaan oo JNY:n laatuun valittamista, mu kalvakoille lapsilleni vaan ei passaa kovin rajut kontrastivärit, mitä JNY:n väri-ilotteluissa usein on :)

   Poista
 3. Minun uusin tuttavuus on Kangastori.com.
  Ihania kankaita. Näytetilkkuja saa muutaman tilata veloituksetta. Ite etsin edullisia kankaita. Mitään metsolaa tai jny:tä en raski ostaa.

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...