torstai 30. tammikuuta 2014

Tammikuun ruokahaaste

Tässä se nyt tulee, haaste, jota koko universumi on odottanut kieli pitkällään: ehtoisan emännän vuoden ruokahaaste! *kaboom-tsih* Lupasin itselleni haastaa itseni joka kuukausi tänä vuonna ja kokeilla jotain uutta.

Olen nimittäin vähän vihannut hellan ääressä hääräämistä. Se taas ei ole somaa. Ajattelen, tunnen ja koen nimittäin myös, että ruoka on mahtava juttu. Siihen liittyviä suoritteita ei tulisi vihata vaan rakastaa. Ruokaa tulisi arvostaa ja palvoa, helliä sen hyviä makuja, oli sitten kyse kotimaisesta porkkanasta tai tullitavarasta. Huomattavaa on tietenkin, että puhun periaatteesta, todellisuus on välillä toista.

Tammikuun haasteeksi otin thaimaalaishenkisen keiton. Tammikuun pakkaset ja alituinen selkä hiessä ja naama kuurassa pyöräily ottaa toisinaan kupoliin ja mikäpä onkaan kivempi tapa kuin palkita itsensä maukkaalla kuumalla keitolla. En ole koskaan Thaimaan suunnalla käynyt, joten itseni peräkylän punaniskaksi tuntien hiippailin niin sanottuun alan liikkeeseen. Aloittelijalle myytiin muutamia tuotteita ja nehän lähtivätkin kokeiluun.

Tässä ehtoisan kokeilema keitto:

Laitoin ison kattilallisen vettä tulille. Thaimaa-ruokakaupasta hain seuraavat ainekset:

-tom ka -soosi
-limetin lehtiä
-osterikastiketta (ei sovi täysvegeille)

Tähän kyseiseen keittoon lisäsin alla listaamani ainekset, mutta tätähän voi loputtomiin soveltaa jääkaapin sisältöjen ja vuodenaikojen mukaan. Nythän olisi oivallinen juuresaika.

-5 valkosipulinkynttä
-tofua
-parsakaalta
-pakastekukkakaalta
-pakasteherneitä
-400 ml kookosmaitoa

Totta maar, keitosta tuli maukasta. Lapset vähän nitisivät, mutten jäänyt kuulolle. Seuraavalla kerralla ehkä sieniä, porkkanaa, purjosipulia, nuudeleita, ...Jos ei ole suuri tofun ystävä, suosittelen näitä mausteisia keittoja juuri tofulle. Jos taas syö katkarapuja, voisin kuvitella niiden sopivan tähän hyvin. Tai kanaa imitoiva quorn.

Helmikuussa uusi ruokahaaste!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...