maanantai 20. tammikuuta 2014

Kotiäidin hulluus iski

Olin kolme vuorokautta lasten kanssa keskenään niin, ettei pienempi nukkunut päiväunia eikä talttunut illallakaan juurikaan ennen kuin itse painelin nukkumaan. Seurasi jotain selittämätöntä, mutta mielenkiintoista: muhun iski jonkinlainen hulluus heti, kun kuopus nyykähti eilen sohvalle. Ryhdyin hoitamaan muka tehokkaasti asioita, joista osa ei ollut lainkaan järkeviä, ja joihin liittyi muun muassa nettishoppailua. Ihan puun takaa!

Onko kotona turhautuminen kuin voima, joka voidaan ryöppyävän veden tapaan valjastaa hyötykäyttöön? Mene ja tiedä. Tilapäiseksi mielenhäiriöksi eilistä kutsuisin. Pohdin, perustuuko koko markkinavoimien toimivuus tällaisiin raiteilta suistumisiin. Olin kyllä havainnut merkkejä jo viikolla, kun mulla oli hypomaaninen visio isomman lapsen vaatekaapin päivittämisestä koululaisen vaatekaapiksi. Tilasin paria kangasta ja silleen, vaikka olin aikonut käyttää edelliset ensin ja olla niin perin juurin järkevä semminkin, kun kulutusahdistus korpeaa sisuskaluja.

Tänään yritin reivata kurssia edes hieman järkevämmäksi: tilasin siemeniä. Se on rakentavaa hulluutta, koska sillä säästää myöhemmin rahaa ja koska sillä tavalla saa ruokaa. Sekä Hyötykasviyhdistys että Korpikangas ovat valmiita tämänvuotiseen rynnistykseen, joten 32 erilaista pussukkaa saapunee luokseni jossain vaiheessa. Viime vuosi meni etupäässä vanhoilla siemenillä, joten nyt päivitin oikein kunnolla. Oriental Royal Wedding -unikko jäi vielä hieman kaivelemaan, mutta seuraavat lähtivät klikkauksella matkaan:

Sokeriherne Oregon Sugar Pod
Porkkanat Purple Haze ja Rainbow Mixed
Pinaatti Matador
Keltajuurikas Golden ja Yellow Cylindrical
Punajuuri Ägyptische Plattrunde
Latva-artisokka Green Globe (ihan vain harrastuksen vuoksi)
Mustajuuri Hoffmanns Schwarze Phal
Mangoldi Bright Lights
Nauris Enon kanta
Palsternakka Halblange Weisse
Retikka Black Spanish Round
Retiisi French Breakfast
Sokerimaissi Early Extra Sweet (aina saa kokeilla...)

Lisäksi maanparannus- ja salaattisekoitus.

Nuo olivat Hyötykasviyhdistykseltä, Korpikankaalta tilasin seuraavat:

Kehäkukka Sunset Buff
Kosmoskukka Sonata
Auringonkukka Black Magic
Täpläsievikki Five Spot
Pioniunikko sekoitus (romantikon unelma...)
Pensaskrassi Jewel Cherry Rose
Kaunokainen Enorma
Puistolemmikki Indigo ja sekoitus
Tuoksuherne Daily Mail
kesäkurpitsalajitelma (katotaan...)
yksi kukkasekoitus, Carrie Ann

Nyt alkaa nolottaa ja sitä paitsi mun olis pitänyt tehdä töitä, joten moro.
4 kommenttia:

 1. Siemenshoppailu näkyykin olevan oikein epidemia blogimaailmassa-itsekin siihen syyllistyin taannoin ;D
  Maissia on hauska kokeilla.Me ollaan yritetty jo kahtena vuonna.Viime kesänä saimme jo aikaiseksi kolmemetriset kauniit maissit, mutta pölytys epäonnistui...Silti ne on hauskoja vaikka koristekasveina ja samoin kaupan kiivien siemenistä tulee hauskoja punertavalehtisiä kasveja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä teit niille kiiveille, että lähtivät kasvuun?

   Ja sitä just, joskus on vaan hauska katsella jonkin kasvua, vaikkei satoa tulisi. Maissi on niin eksoottinen ja koristeellinen :)

   Poista
 2. Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelot ovat kamalia. Haluan kaikki siemenet. Ja jo tilatessa tiedän että pussillisesta itse kasviksi muotoutuu ehkä yksi siemen. Vika ei ole siemenissä vaan meikäläisen puutarhamaassa. Siitä puuttuu jokin ravinne. Mikä, en tiedä enkä ole ottanut vielä asiakseni selvittää. Mutta voi noita luetteloita :) Tuovat kesän talveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Itsellekin olisi hyödyllinen harjoitus kuvitella mielessään epäonnistumisia, ei onnistumisia. Se aika hyvin kohtuullistaisi! Mulla kuitenkin on ihan kohtuullinen palstamaa, onnistuminen riippuu enemmän kesästä. Mitä sun puutarhamaahan tulee, toivottavasti vaje selviää. Ehkä joltain konkariltakin kysyminen saattaisi auttaa, jos kuvailet, mitä saat niiden siemenpussin kuvien sijaan :P

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...