lauantai 4. tammikuuta 2014

Merenneitomeininkiä

Meikäläisen ompelujumi osoittelee loppumisen merkkejä, täksi päiväksi ompelin hamosen yksiin juhliin.

Sanojen puolesta taas on jotenkin niin hiljainen olo. Tuntuu, että ei voi mitään sanoa tai mistään kirjoittaa. Hankala sanoa miksi, tuntuu vain siltä, että kaikki mitä tulee mieleen, on jotenkin epäsopivaa. Sellaisestahan juuri olisi usein tärkeä sanoa tai kirjoittaa, mutta kyllä teen wittgensteinit ja vaikenen. Mun täytyy vähän mutustella tätä asiaa, koska tekisi mieli kirjoittaa kaikenlaisia aatoksia, ei mitään tiettyä, epäsopivaisuuksia vain. Ja sitten kun tuntuu siltä, ettei jostain voi sanoa tai kirjoittaa, tuntuu siltä ettei mistään voi.

Joululomalla olen haeskellut ehtoisaa emäntää sisältäni ja kyllä se on hieman sisuskaluissa muljahdellut. Kiva niin, koska olen kaipaillut sitä. Mutta katsotaan, saako se mielessäni lisää sananvaltaa, että pääsisi jotain sanomaankin. Siis jotain muutakin kuin epäsopivaa, mutta silti rehellistä.

(Mullahan on teoria siitä, kuinka minuus rakentuu eri osasista, näin miellän itseni. Pitääpä palailla asiaan, jos vielä pitkään vaivaa.)

Hamonenhan on minuun makuuni mielettömän ihanasta kankaasta eli suosikkisuunnittelijani (muita mollaamatta) Heather Rossin. Kaava on Ottobren Carosello (3/2012) ja ideana on pussittava, kevyesti Framilonilla rypytetty ulkohelma ja sisähelma, joka pilkottaa rypytyksen alta ja on tässä tapauksessa oranssia pilkkupuuvillaa. Lisäksi hameessa on kaarroke ja kaarrokkeen reunassa polvekenauha (toisin sanoen ricrac). En ole sitä aikaisemmin kokeillutkaan tuolla tavalla sauman sisässä keskeltä ommeltuna, mutta sepäs onkin niin suloinen, että teen joskus toistekin.

Olipa kerran pari merenneitoa. Ne rupes jutteleen.

-Moi, mitä teet täällä?
-No en mitään...oot sitten tissisillään.
-Ite oot...lutka!
-Ite oot!
-Välii?
-No mitäs tehään?
-En tiiä...vedellään vaiks tätä vesikasvii, jooko?
-Joo...mut se prinssi on sit mun!

Sitten siihen tulee oranssi mustekala ja pari merihevosta ja kaikki on niin nättiä että.


7 kommenttia:

 1. Mie-let-tö-män kaunis!
  Ja ihan vähän alkoi uteluttamaan nuo epäsovinnaiset aatteesi. Saattavat vielä olla yleisiäkin, mutta vaan hiljennettyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi olla, käsitän mitä tarkoitat. Vähän mietin, että onko tämä se foorumi, tämä blogi siis, kuuluuko tänne kaikki pääni sisäinen sonta. Eikä mulla mitään just tiettyä ole nyt mielessä mutta pelkään, että jos alan kirjoittaa, mitä tulee ulos? Että miten tää oikein pitäisi kanavoida?

   Poista
  2. Aijai, kuulostaisi herkulliselta :D! Sittenhän siinä kävisi juuri niin, ettei kukaan kommentoisi. Ooppa siinä sitten aatteinesi.

   Poista
  3. Toki luikijana olen, että joo kirjota hetiheti, mutta mietiskele asiaa. Tähän asti ne ehkä epäsovinnaisimmat ovat olleet parasta antia.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...