keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Mainostamisesta blogeissa

Haa, ihan asiaa, Asiakkuusmarkkinointiliitto tekee näköjään ohjeistusta blogeissa mainostamiseen. Kehiteltyä luonnosta blogeissa mainostamisesta voi käydä lukemassa täällä.

Olen tyytyväinen, että blogeissa mainostamiseen kaivataan selkeämpiä sääntöjä. Kytkösten pitää olla kristallinkirkkaat. Kammottavia ovat ne hetket, kun vaikkapa Elloksen propaganda soluttautuu joka toiseen blogiin. Ah kun tää matto vaan on niin ihana! Ja mites nää Anno-tuotteet nyt onkin näin raikkaita! Ja sitten pihdataan, millaista yhteistyö nyt oikeastaan on. Mutta tavarahan/rahahan siinä vaihtaa omistajaa, mitä sitä kiertelemään?

Toisinaan tykkään mainoksista. Selailen vaate- ja puutarhakuvastoja, siemenluettelot ovat kuumottavaa kamaa, seuraan kangasuutuuksia ja tykkään muotilehdistäkin (osaan olla aika turhamainen ja olen aina tykännyt vaatteista...sisälläni asuu uinuva elostelija). Toisinaan teen myös töitä mainostoimistojen kanssa, ja mikäpä siinä, se työ on ollut ihan kivaa. Ymmärrän sen toisenkin puolen, ja mainostoimistojen asiakkaita, yrityksiä.

Mainoksissa voi olla hyödyllistäkin informaatiosisältöä. Tarpeellista tietoa tai ihan vaan hömppää. Veneen osia, ruohonleikkureita, kaunopunahatun siemeniä, luomupuuvillaa, mahtavia palveluita.

Mutta läpikaupallisuus on hirvittävän ahdistavaa. Ja piiloteltu sellainen vielä ahdistavampaa.

Blogeissa parasta on selkeä, rehellinen mainostaminen. Onpa ihanaa vetäistä Pandora-matto tekopyhien lifestyle-blogipostauksien alta. Toivottavasti ottavat ohjeistukset tosissaan. On hassua, että olen joskus aidosti lukijana loukkaantunut, kun kytkökset on ilmaistu epämääräisesti sen sijaan, että kaupallisuus olisi ilmaistu ytimekkään asiallisesti, töräytetty vaan ilmoille tuosta noin vaan. Varmaan se on kuluttaja ja asiakas minussa, joka on loukkaantunut. Siitä tämä vahingonilo, vissiin.

2 kommenttia:

 1. Arvaisko sanoa...en tykkää blogien mainoksista ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole minäkään suuri fani, mutta toisaalta en halua suhtautua asiaan niin ehdottomasti, koska ei ole väärin tienata laadukkaan sisällön tuottamisella.

   Mutta sen voi tehdä monella tapaa...Ja harkitsisin kyllä monta kertaa, kattaisivatko edut kaikki haitat.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...