maanantai 27. helmikuuta 2012

Puolivalmisteet

Tulimme illalla reissusta ja lasten isällä enteili lentsua, joten säntäsin kauppaan, "kun vielä voi". Sairastupa mielessäni yritin etsiä helppoja ruokia, suomeksi sanottuna puolivalmisteita.

Ihan vaan pienen lähikaupan valikoimissakin oli paljon sellaista, mitä en ole koskaan nähnyt, ja tajusinkin olevani melko noviisi puolivalmisteiden käytössä. Karttelen niitä lähinnä hinnan vuoksi: tuntuu, että jollain kastikepurnukalla on hintaa suhteessa reilummin kuin jos vääntäisin sen itse.

Tajusin, että pitäisi järjestää puolivalmistekokkikursseja kaltaisilleni naisille, jotka haluavat kaikkea liikaa: vastuun ruoanlaitosta, työn, lastenhoidon ja harrastukset (jätetään muu kodinhoito väliin, sitä meillä ei näytä tekevän tällä hetkellä kukaan). Mikä olisi järkevää ja taloudellista puolivalmisteiden käyttöä? Olen kyllä käynyt fennovegaanisella viikonloppukurssilla ja raastanut kainalot hiessä juureksiä ihottumaisilla käpälilläni, mutta syntisiä puolivalmisteita en osaa käyttää.

Tai no osaan ainakin näitä: soijanakit ja muut Hälsans Kök -tuotteet, falafelpyörykät, Hätälän kalapyörykät, roiskeläppäpitsa hätätilanteissa. Mutta mitä kaikkea sitä voisi ihminen järkevästi käyttää? Todellakin olisi tarvetta arjen oikopoluille, vaikka ruoanlaitosta tykkäänkin. Puolivalmisteissa vaan on jotain häpeällistä, että eipä näy trendilehdissä reseptejä. Viikonlopun naistenlehtiurakassa tuli kyllä vastaan jargonia lähiruoasta ja "ekoilusta" (voisko jo lopettaa? toiveissa, että lähiruoasta tulisi normi ja tuon trendihössötyksen voisi hiljalleen jättää sikseen), mutta eipä kukaan kehunut dippaavansa kylmiltään viiliin kaupan einespinaattilättyjä.

Tähän loppuun vielä oma kannanottoni siitä, että marjamailleni on tulossa ydinvoimala:

3 kommenttia:

 1. Voi ie! Nuo puolivalmisteet!! Mikähän siinä on, että niitä ei edes viitsi hyvällä omallatunnolla kärryynsä heittää.. lättypitsat häpeillen kärryn pohjalle, nakkeja nyt viitsii ostaa, mutta kaikki valmislaatikot ym. kalliit jää kyllä kauppaan. Vaikka joskus on niiiiin tympääntynyt keittopuuhiin, että kauppaan mennessään päättää ostaa valmista tai puolivalmista, niin usein jää kuitenkin ostamatta!!

  No joo, joskus (ainakin silloin kun mies on mukana kärryä täyttämässä) tulee mukaan kasoittain kaikkea kallista ja epäterveellistä! Ettei mene ihan potaskan heitoksi mun juttu! :)

  Ja nyt köökkiin keittämään, taas! :)

  VastaaPoista
 2. Oisko siinä se huonon äidin leima? Huono äiti säteilyttää mikrossa eineslihapullat samalla, kun lapset katsovat videoita ja äiti itse jauhaa laiskasti purkkaa ja meikkailee huulipunaa diskoon...hih.

  Kyllä on nykyihmisellä vara olla monella tavalla ruokasnobi ja sihtisuu. Kyllä tuo jatkuvasti vellova E-vitamiinikeskustelu aivan tarpeen on, mutta en mää sitäkään käsitä, että maailman laidoilta kuskataan jotain goji-marjoja, vaikka puolukkakin on keksitty...Kaikella kunnioituksella gojia kohtaan. Mää en edes käsitä, mitä naistenlehdissä haastatellut ihmiset syövät, kun aamupalaksi on spiruliinaa ja macaa, what?

  VastaaPoista
 3. Mä pidän puolivalmisteina esim. pakastevihanneksia. Niistä on niin näppärää tehdä vaikka keitto eikä tarvitse pilkkoa. Kiireisen kokin keittokirjoissa on hyviä vinkkejä puolivalmisteiden käyttöön.

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...