maanantai 13. helmikuuta 2012

Kristuksen kärsimyskukkaKoska multien vaihto ja huonekasvien keväthuolto on tässä elämäntilanteessa hieman haastavaa, päätin huoltaa kasveja vaikka yksitellen.

Tänään lisäsin Kristuksen kärsimyskukkani multien päälle tuoretta multaa. Olen kylvänyt kasvin vuosi sitten näihin aikoihin (siemenestä siis). Se on selvinnyt talvesta kohtuullisen hyvin. Toiveissa on, että saisin sen tänä vuonna kukkaan.

Hyötykasviyhdistyksen sivuilla kerrotaan, että Kristuksen kärsimyskukka (Passiflora caerulea) oli suosittu suomalaiskodeissa biedermeier-kaudella 1820--1850-luvuilla.

Saadakseni kärsimyskukan kukkimaan sitä pitäisi pitää mahdollisimman valoisalla ikkunalla. Olenkin siirtänyt sen parhaalle ikkunalle, mitä on. Lannoitusta kerran viikossa hyvin laihalla lannoitteella. Mjaahas, ei tarvitse suihkutella eikä muutenkaan kasvilla ole kosteusvaatimuksia, mutta pitäisi kastella hyvin. Kasvia pitäisi nyt trimmata hieman ja siitä saisi helposti pistokkaita -- niitä siis liikenee, jos joku kaipailee.

Nämä tiedot internetsin syövereistä. Jospa näillä pärjäisi, hieno olisi saada kukkimaan, mutta hengissä selviäminenkin on näinkin hentolehtisellä vettä kaipaavalla minun hoteissa saavutus sinänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...