lauantai 4. helmikuuta 2012

Lempireseptini: "munakoisoruoka"

Näin viikonlopun kunniaksi jaan lempiruokani "munakoisoaterian". Tämä vaatii hieman viitseliäisyyttä, joten en kokkaa tätä kovin usein. Parhain vuodenaika tälle on varmaan silloin, kun munakoisot ovat parhaimmillaan, mutta kun niitä ei täällä kasva kuitenkaan, laitetaan ihan näin talvella tämä....

"MELANZANE AL PARMIGIANO AL FORNO"

Olen sanut reseptin irlantilaiselta ystävältäni, joka paitsi rakastaa ruoanlaittoa ja eri maiden ruokakulttuuria, on myös asunut eri puolilla Eurooppaa. Aina vieraillessani ystäväni luona pyydän saada "munakoisoaterian" -- se on mulle lohturuoka irlantilaisittain! Resepti on tosin italialainen ja kulkenut kokin matkassa vuosikymmeniä.

Valmista ensin tomaattikastike (ks. resepti) ja sitten ryhdy hommiin...

Valmista seuraavat kolme osaa mataliin astioihin:

1
125 ml kokojyvävehnäjauhoja
1/2 teelusikallista suolaa

2
2 kevyesti vatkattua munaa
0,6 dl maitoa

3
6dl kokojyväkorppujauhoja tai leivästä jauhettua murua
1/2 teelusikallista suolaa
vasta rouhittua mustapippuria
oreganoa


Lisäksi tarvitset:

1 kookas munakoiso
1/2 litraa laadukasta tomaattikastiketta *)
125 ml raastettua parmesaania
1 kokonainen mozzarellajuusto

*) Voit kätkeä laadukkaaseen tomaattikastikkeeseen mitä kauden kasviksia onkaan saatavilla. Erityisen hyviä ovat muun muassa paprika, varsiselleri, kesäkurpitsa, porkkana, pinaatti, sipuli ja valkosipuli. Hauduta ensin pieneksi pilkottuja kasviksia oliiviöljyssä, lisää sitten tomaattimuska tai tomaatit ja anna kuplia miedolla lämmöllä herkulliseksi kastikkeeksi.

Kaada vuoan pohjalle kolmasosa tomaattikastikkeesta.
Pilko munakoiso pyöreiksi viipaleiksi.
Dippaa munakoisoviipaleita kolmessa osassa järjestyksessä 1-2-3 niin, että ne saavat molemmille puolilleen pinnan.
Lisää kerros munakoisoja tomaattikastikkeen päälle lasagnelevyjen tapaan.
Ripottele päälle osa parmesaanista ja kaada sen jälkeen munakoisojen päälle lisää tomaattikastiketta. Toista munakoisodippaus ja parmesaanin lisäys, täytä uunivuoka.
Jätä tomaattikastike päällimmäiseksi.

Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 45 minuuttia. Lisää vuoan päälle mozzarellasiivuja ja anna niiden kypsyä kunnolla. Tarkista, että munakoisot ovat kunnolla pehmenneet.

Nauti ystävien seurassa esimerkiksi vihersalaatin ja punaviinilasillisen kera.

2 kommenttia:

  1. Vesi aivan herahti kielelle. Tätä on pakko testata!

    VastaaPoista
  2. Se on kaiken vaivan arvoinen :) Toivottavasti tykkäätte!

    VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...