keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kankaattoman kuukauden loppu

Mulla iski Kankaattoman kuukauden loppuväsymys vähän kuin vaikka opiskeluissa: en jaksanut pinnistää loppuun asti. Ajatuksenahan olisi kuitenkin tehdä kivoja ja tarpeeseen, ei polttaa kankaita väkisin. Esittelen lopun sekamelskan alkuun ja pohdin sitten vielä tätä kankaatonta.

Ompelin parit "klubitakit" jo alkukuusta, mutta tarkoitus oli esitellä ne mätsäävien housujen kanssa. Housut on leikattuna, mutta ompelussa iski ramppikuume, kun niissä on värkkäämistä. Menetin siis intoni myös näihin klubitakkeihin, vaikka olen aivan varma, että nämä ovat tosi käytännöllisiä.Tämän klubitakin kangas on Marimekon ja olen saanut tämän Kangashamstereiden kautta.

Tämä seuraava klubitakki on tehty JNY Designin velourista ja kangas on Royal-tuotteen salaisesta paketista, joita firman nettisivuilla on toisinaan tarjolla. Tähänkin oli suunnitteilla hienot pöksyt, jotka ompelen nyt sitten varmaan jossain vaiheessa kuitenkin, kun päälliset ja vuoret taskuja myöten on leikattu.Ja lopuksi LiandLon jo nähtyä astronauttia, jota tilasin alun perin hellun paitaan (sitä onkin pidetty jo paljon)...Tämä kuopukselle. Tarkoitus oli esitellä tämä haalarien kanssa, mutta en ole jaksanut ommella niitä kasaan.Sitten pohdintaan...Eihän se ole hyvänen aika mitään, jos on kuukauden ostamatta kankaita. Joku ei osta koskaan ja mullekin tämä on varsin uusi "harrastus". Olen kulutuskriittinen noin yleensä ottaen, mutta olen havainnut, että mulla on aina JOTAIN, mitä haluan ostella, oli se sitten kukkataimia, remonttitarpeita tai kirppislöytöjä. Hätäpäissäni yritän kanavoida ostovoiman järkeviin asioihin, mutta ennen kaikkea energian kanavoinnista tässä on kyse, oli kyse sitten muutamankymmenen sentin löydöstä tai kolmesta metristä kangasta.

En ole juuri naamakirjapäivityksiä viime aikoina lueskellut, koska nekin (kuten moni muukin juttu) tuntuvat lähinnä turhuuden virralta (enkä nyt kritisoi kenenkään tilapäivityksiä tässä....lähinnä oloni tulee pöhnäiseksi siitä kokonaisuudesta). Ihan vasta kuitenkin lueskelin ja yksi vanha luokkakaveri oli postannut kriittisen tekstin englanniksi, jonka sisältö oli suurin piirtein se, että kuluta, kun olet niin tyhjä.

Ihan oikeassahan siinä tavallaan ollaan, mutta mua se silti provosoi. Se on tän ostoilmiön yksinkertaistamista. On helppo sanoa, että minäpä en niin ostele, kun olen niin elämää täynnä, mutta sinä se olet taas Henkkamaukalle häpeillen menossa, kun tyhjä olet ihmisenä (ei tilapäivityksen tekijä sitä varmastikaan näin tarkoittanut, vaan ajatuksien herättäjäksi...mutta siltähän lukijasta helposti tuntuu).

Välillä ajattelen tarpeiden luomisesta enemmänkin poliittisesti kuin mitä tällä hetkellä, kun olo on älyllisesti hieman löysä ja vauvankakan hajuinen. Sen silti sanon, että kuluttaminen on paljon monimutkaisempi ilmiö kuin pelkkä tyhjyyden täyttö. Vähän kuin hokisi että meat is murder, meat is murder. Ei selitä sekään kaikkea. Niin kuin vaikka sitä, että täällähän me Telluksella koko ajan tapetaan toisiamme.

Nyt eksyn sivupoluille koko Kankaattomasta kuukaudesta ja huollettavakin heräsi. Summa summarum, kaikki tämän kuun ompelukset löytää Kankaaton kuukausi -tägiä klikkaamalla ja kivaa oli, vaikka ompelu ei olekaan mulle se aivan ykkösjuttu. Nyt pitää välillä tehdä muutakin, jottei aivan tympäänny. Kivana ja hyödyllisenä harrastuksena tämä on tarkoitus pitää.

5 kommenttia:

 1. Ihania nuo klubitakit! 40-luvun charmia :)

  Mä olen kans miettinyt ompeluharrastukseni ja kuluttamisen suhdetta. Helposti sitä lipeää lastenvaatteissakin semmoiseen fredagstoppen-meininkiin, että ommellaanpas joka viikko uusi pusero. Hmmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) Tykkään kans, kun ei oo ihan perusbulkkia vaan mukana on joku juju. Ne housut ois jatkanu tota ideaa, mutta jospa sitten myöhemmin...

   Onneksi lastenvaatteissa voi aika paljon selitellä sitä, että niitä pitää pestä paljon (eli olla aika paljon) ja niitä myös tahrautuu/tuhoutuu. Mutta ei se kaikkea selitä...Luin vasta jostain, että Beverly Hills 90210 toi Suomeen sen ajatuksen, että vaatteet vaihdetaan joka päivä kouluun. En oo tullut ajatelleeksikaan, että jostain sekin "ideologia" on tullut!

   Poista
  2. mä nyt vastaan tähän kun mä vaihdan ite jokapäivä vaatteet (no muksulle ainski nykyään...). mulle se tapa tuli jenkkilästä, siellä ei voi mennä kouluun eilisissä vaatteissa...

   mitä tulee KK:hon, ni se teki hyvää, mut silti mua himottaa ne kankaat, mitkä himotti jo ennen lakon alkua - onneks uusia himoja ei ole syntynyt :)

   ihania nuo klubitakit!!! ja tosta astronautista mä kyl niiiin tykkään :)

   Poista
 2. Juu, edellisen ajatuksiin lisäten, että jenkkilässähän ne pesee pyyhkeetkin jokaisen kuivaamisen jälkeen! Hoh hoi sanon minä!

  No juu, aivan mielettömän iso kiitos saamastani kirjeestä, tuli jo pari pvää sitten mutten ole ehtinyt koneelle istahtaa! Aivan kuin aarrearkkua olisin penkonut, kun arvontapalkintoani kävin läpi!!

  Kärsimyskukkaa en ala kasvatella, mutta äitini lupasi kasvattaa, se on siinä hommassa aika hyvä! Kasvatti kolibrikukankin siemenestä ja sai kukkimaan monen monta kertaa! :)

  KIITOS! En aiokaan ostaa tänä vuonna ainoatakaan siementä/taimea, näissä on yllin kyllin ja omat vanhat siihen päälle!

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...