keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Lintutakki eli kohti kevättä mennään

Kankaattoman kuukauden aikana on tarkoitus käyttää aiemmin hankittuja kankaita eikä hankkia uusia. Olen pitkään marinoinut kuopuksen kevättakkikankaita enkä ole jostain syystä uskaltanut tai viitsinyt aloittaa. Yhtäkkiä sain inspiraation kokeilla takkia tyttärelle niistä kankaista, mitä löytyy.

Tällainen tuli:Tämä on kietaisutakki (Ottobren Sparrow), jonka toteutin Lieblingsstückestä tilatulla babycord-sametilla. Kangas sarjasta Love ja suunnittelija Hamburger Liebe. Samaisesta paikasta oli jäänyt pinkkiä velouria vuoreksi. Kanttasin koko paskan turkoosilla resorilla, koska sitä sattui olemaan reilummin, ja laitoin kiinnitykseksi kam-nepit. Ihanahan olisi ollut laittaa jotkut kauniit puunapit, mutta nyt en a) halunnut ostaa ja b) mun vm. 1973 Taika-Singerissäni ei ole napinläpipaininjalkaa (aion kyllä löytää jostain). Mutta nepithän ovat kätevät ja koska kangaskin on niin oksennuksenkukertava, aattelin, ettei tän kans oo niin justiin.

Tässäpä vielä hiippahuppu, jossa on kuminauha:Ja jos jostain syystä ei teonjälkeä näkisi, niin varalta vielä tämmönen merkki, joka on Michas Stoffecken yllätysnauhapussista:Oli kivaa yhdistellä niistä, mitä oli, ja tuloksena oli aivankin tarpeellinen ja sopiva takki! Jee jee.

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti :) Kaava on itse asiassa tosi nätti, hoksasin, kun painostin esikoisen pukeutumaan takkiin.

   Poista
 2. Kiva takki! Ja erittäin mielenkiintoinen ja kunnianhimoinen!!! palstasuunnitelma! Tai no, ehkä mä olen vain laiska, mutta multa tuollaisen hoito jäisi aika huonolle tolalle (kokemustakin on.. ja sen vuoksi mun palsta saikin nimen: gardenia galeopsis bifida=kirjopillike)! Kieltämättä hyvinhoidettu hyötytarha on yhtä kaunis ellei kauniimpi kuin kukkatarha konsanaan! Äidilläni on edelleen aivan mahdottoman iso ja ihana hyötytarha, kukkia joka välissä ja ties mitä herkkua! Oppineittenkukka ja yksivuotinen maloppi piristävät myös kummasti kasvien seassa! Puhuit lipstikan kasvattamisesta, siitä sun kannattaa kyllä pyytää juuri jostain, pääset helpommalla! Mä voin vaik postittaa kesällä pätkän! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun hyötytarha ei ole kaunis vaan rikkaruohoryöppyineen lähinnä masentava...Mutta jos ottaa tavoitteeksi sadon, näkymän ehkä sietää...Ja voi olla, että tästä kesästä tulee yhtä huono kuin viime kesästä, mitä liikenevään aikaan tulee...Ja viime kesä oli tosi huono!

   Mun ranchin menestyvin kasvi on peltovalvatti...Kieltämättä menevä tuo sun palstan nimi ;)

   Joo, en mää lipstikkaa siemenestä aio. Pitää nyt kattoa, löytyykö sitä jostain. Eikö olekin ihana?

   Mulla ei ole ollut oppineittenkukkaa eikä maloppia. Miten niitä kannattaa laittaa? Ja onkohan V-vyöhykkeellä miten tsänssiä...?

   Poista
 3. Juu, lipstikka on kyllä kiva, lapset kutsuu lihaliemimausteeksi! :)

  Me asutaan nelosvyöhykkeellä, suoraan maahan kylvetty noita kukkasia, ehtivät ainakin täällä kukkia hyvinkin!

  Mut eihän sieltä kasvimaasta voi tulla satoakaan, jos sen rikkaruohot valloittavat! :D Ei ainakaan mun maasta tullut aikoinaan..

  Maa-artisokkaa olen myös kasvattanut ihan kaupan juureshyllystä ostetuilla mukuloilla muuten. Tosin pitäisi etsiä kotimaisia sellaisia, ehkä ehtisivät kasvattaa kunnon mukulan paremmin oikealla lajikkeella!

  Asuin ennen ihan hyötykasviyhdistyksen kaupan nurkilla hkissä.. arvaa vaan tuliko hamstrattua sieltä yhtä sun toista! ;-)

  No joo, näköjään tätä omaa multasormeakin alkaa taas syyhytä kun juttua tulee mieleen vaikka ja mitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, kommentoin erillisen kommentin niin en tiiä tuliko sulle. se näkyy tässä alla kummiskin...

   Poista
 4. Luulen, että oon onnistunut tekemään välttämättömimmän kitkennän, jotta porukka pääsee kasvamaan...Sitten heinäkuun helteissä wham!!! väärät tyypit on ottaneet vallan...

  Guugeloin tota maloppia, sehän on myskimalvan sukulainen :P Oon haaveillut myskimalvasta, joten vois ehkä tota yksvuotista pussillisen hankkiakin kokeiluna :) Kiitti vinkistä!

  Mää en tiedä, päteekö maa-artisokkaan sama kuin pottuun, eli ei saa käyttää kaupungin palstoilla kuin merkittyä siemenperunaa tautien välttämiseksi. Ehkä maa-artisokka on eri lailla resistantantti...Joskus oon nähnyt niitäkin mukuloita myynnissä Hyötykasviyhdistyksellä, muuten! Ehkä sitä saa myöhemmin: http://www.hyotykasviyhdistys.fi/?p=siemenlu_kasvilaji&id=449

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...