keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Jaloleinikki herättää halut

No, nyt on päivän puuhastelut puuhasteltu. Toisin sanoen armotonta (suunniteltua) rahanmenoa: 24 neliömetriä klinkkeriä, neljä säkkiä saumauslaastia ja talkootarvikkeita suojavälineistä lähtien. Klinkkeri ei ole halpaa. Katselin myös kiinnostuneena erästä vihreää mosaiikkilaattaa, jolla mieluusti laatoittaisin pienen pätkän teräsaltaan (kodinhoitotyyppisen lavuaarin) yläpuolta. Sitä en uskaltanut hankkia, koska en tiedä vielä, onko laatoitus tarpeen, mutta tsekkasin hinnan. Pukkilassa on huhtikuun ajan suomalaiset laatat 25 prosentin alessa.

On siis tehty illan edestä remontteerausta valmistelevia toimia ja lattianhiomakonekin on tänään varattu. Olen flunssainen ja väsynyt, joten olo on ihan kuitti, vaikken mitään fyysistä ole tehnytkään. Mieltäni virkistääkseni olen tehnyt kaksi vihreisiin asioihin liittyvää tekoa, ja niistäpä pääsenkin laajempaan yhteenvetoon...

Siis. Rautakaupassa havaitsin, että myytävänä oli jo mukuloita. Ostin seitsemän roosanvärisen jaloleinikin pakkauksen, ja suunnittelen esikasvattavani jaloleinikkiä ja istuttavani niitä samaan ruukkuun vaikka valkoisen kera. Olen talven pimeinä iltoina törmännyt jaloleinikkiin ja haaveillut siitä hieman, nyt näköhavainto vei taas haaveilemaan, vaikken aluksi muistanut koko merkintääni.

Toiseksi: kylvin Pluggboxiini epäonnistuneiden kosmoskukkien kuikeloiden tilalle pensastomaattia (Tiny Tim). Suunnitelmissa on siis ainakin seuraavaa:

Parveke
2 kasvihuonetomaattia? (jos kuluttajahurmioni saa yliotteen ja tulen hankkineeksi Nelson Gardenin parvekekasvihuoneen)
pensastomaatteja X kpl (Tiny Tim)
varjoisammalle seinustalle (tomaatti tarvinnee kaiken valon) kelloköynnöstä (Alba), jonka toivottavasti saan kehystämään parveketta (kuulostaa hyvältä, mutta katsotaanpa vaan...)
pikkuruukkuja, esim. jotain vähällä pärjäävää kivikkokasvia, jos ovat selvinneet talven yli (esim. kattomehitähti)

Etupiha
uutena istutuksena tiikerililjoja
säleikkölaatikkoon tuoksuhernettä (laventelin värinen) ja mustasilmäsusannaa
1-2 viljelylaatikkoa, joihin sovellettu Kekkilän Puutarhan teet ja perustarpeita keittiöön (pinaattia, ruohosipulia, sinappikaalta, parsakaalta,...?)
3-4 ruukkuistutusta; lisää mustasilmäsusannaa? lisäksi jotain helppoa, esim. markettaa kaupasta ostettuna, jotta saa kukkivan pihan heti alkukesästä
amppeliin ehkä jotain (suunnitelmat kaikkinensa kesken), mahdollisesti pelargonia (kestää kuivuutta, kukkii kiitettävästi, kaunis!)
valkoista punahattua?

Takapiha
jaloleinikkiruukku, johon valkoisena kukkivaa kaveria
tuoksuhernettä ruukkuihin
elämänlankaa ruukkuihin
2 pelargoniamppelia
laatikkokylvönä rohtosormustinkukkaa, istutus myöhemmin avomaalle

Kasvimaa
2 taimena hankittua kesäkurpitsaa
2 avomaankurkkua
(parsakaalta, jos taimikasvatus onnistuu)
retiisejä
porkkanaa
punajuurta
perunaa
lehtisalaattia
kukkia (punapellavaa, samettikukkaa, kehäkukkaa, ruiskaunokkia, mahdollisia ylimääräisiä esikasvatettuja köynnöstäviä)
paksoita
En muista nyt muuta, mutta pitää käydä siemenet vielä läpi ja miettiä, mitä tänä vuonna. Tilliä ei ainakaan paljon, mangoldiin taas kyllästyin.

Paljon suunnitelmia, vähän aikaa, mutta tärkeimpänä elementtinä haaveilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...