tiistai 29. maaliskuuta 2011

Arjen puuhastelija ruokakeskustelusta

Arjen puuhastelijahan lukee mielenkiinnosta akkojenlehtien ruokareseptejä ja miettii kauppalaskujaan. Tulipa vastikään pyydettyä eräältä tarkan markan kaverilta excel-pohjainen kauppalistakin katsottavaksi ja vertailtavaksi (tieteelliset huipputulokset kesken, joten lukijat jääkööt jännityksellä odottamaan kauppareissupohdintoja).

Kovasti on mediassa ja feispuukissa pauhattu lisäaineista. Tuorein, ihan hauska juttu lienee Virpi Salmen kolumni, jonka linkin laitan tämän tekstin loppuun, koska en osaa tällä koneella luoda linkkiä...Jostain syystä se ei nyt onnistu.

Niin. Itsekin luin taannoisen artikkelin kouluruoan lisäaineista, ja nyt kyseisessä kolumnissa tuota artikkelia parjattiin. Hieman vaikeaa on suhtautua lisäaineisiin, kun ei niistä mitään tiedä. Järjellä ajateltuna kemikaalien kanssa läträäminen ei varmaan keskimääräisesti ole hyväksi, joskin lähipiirini kemisti on todennut, että monipuolisessa altistumisessa on toisensa kumoavia vaikutuksia. Lisäksi, kemistin näkökulmasta, valmistetut aineet ovat usein puhtaampia kuin "luonnolliset". Kyllähän se silti erikoiselta tuntuu, että ruokaan pitää lykätä niin paljon ylimääräistä.

Kyllä ruoasta on silti tullut liiankin elämäntapa. Hieman huvittuneena kuuntelen tieteellisiltä kokeilta kuulostavia terveysintoilijoiden kokeiluja, joissa raaka-aineet on roudattu jostain Himalajalta. Avain terveyteen tuntuu olevan jossain goji-marjassa, ei puolukassa (nyt gojia sinänsä pilkkaamatta, voisihan sitä itsekin kokeilla). Katkerasti nielen myös kaikkea sitä kritiikkiä, mitä perunaa kohtaan syydetään. Uskon, että pottu vielä tekee paluun. Pottuko huonoksi ihmiselle? Ja vatut!

Kyllä en voinut olla virnistelemättä, kun uusissa superfood-paljastuksissa hapanmaitotuotteet, ruis, kaali ja monet muut suomalaisen cuisinen perusraaka-aineet oli määritelty uusiksi superruoiksi. Onhan se selvää, että monipuolisesti ja oman maan ruokaa syömällä pysyy kunnossa, sillä sipuli (myös superruoka). Ei siinä spiruliinaa ja amaranttia tarvita.Tässä se Virpi Salmi:
http://www.hs.fi/juttusarja/salmi/artikkeli/Lis%C3%A4ainesekot+sekoilkaa+lis%C3%A4%C3%A4/1135264973728/?cmp=tm_etu_kolumni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...