torstai 10. marraskuuta 2011

Ruismarjapuuro

Tulipa juureva olo eilen, kun päähäni pälkähti tehdä ruismarjapuuroa. Sepä olikin mainio idea. Katsoin ohjetta ja ruishiutaleita olis tarvinu, mutta ei ollut. Sen sijaan löysin ruisjauhoja ja niistäpä tulikin mainio pikapuuro!

Ohje:

löräys puolukoita (itellä meni 2-3 dl survottuja)
3 dl ruisjauhoja (puuro oli tänä aamuna jo aika jankkia, joten ehkä voi laittaa vähemmänkin...hyvin maistui silti edelleen)
litra vettä
ripaus suolaa
sokeria maun mukaan, esim. desi

Kiehauta ensin vesi (vaikka teekeittimellä, jos haluat vaalia pikapuuromaisuutta) ja lisää sitten kaikki sekaan. Itse vatkailin varalta huolella, ettei jauho jankkiintuisi. Mutta tämä ei siis ole vispipuuroa!

Ruismarjapuuron taika piilee siirapissa, jota isäni puoleinen sukuperinne vaalii: siirappia valutetaan reilu kiekura puuroon. Se lähtee valumaan kohti pohjaa ja matkan varrella lusikoidessa löytyy ihania sattumia. Helppoa, halpaa ja hyvää!

Innostuin eilen tekemään myös kalan kanssa lanttukuutioita uunissa ja näiden kaveriksi metsäsienisalaattia keräämistäni rouskuista (mukaan punasipulia, purkillinen kermaviiliä ja hapan omena), joten sopisin aivan hyvin vatkaamaan hispteriksi jonnekin Punavuoreen (tai mikä se hipsterien teh mesta nykyään onkaan...nimimerkki Helsingissä viimeksi työmatkalla vuosi sitten), luettelemaan ruoka-aineita, jotka alkaa lähi- tai luomu- tai Öko-tex-sanoilla...hihih.

Olen myös aavistuksen rauhoittunut ja palannut etsimään taas ominta itseäni, eli syrjäänvetäytyvää lueskelijaa. Ompeleminen ja muu vastaava kouhotus on seurausta siitä, etten pikkuvauvan vuoksi ole voinut asettua ihmisten aikoihin sänkyyn lueskelemaan ja odottelemaan unen tuloa (seuraus: valvomista, lääpöstystä netissä ja kofeiinitärinän kaltaista levottomuutta). Eilen rupesin maadoittamaan ja ryhdyin lukemaan Elias Koskimiehen Korusähkeitä. Sopivasti ilkeää ja pinnallisia ilmiöitä kauhovaa tähän saumaan! Seuraavaksi sitten joku kirjallisuuden ikiklassikko, eh eh.

Saapa nähdä, mitä sitä tulee leivottua viikonlopulla, kun olis isäinpäiväkin. Saa vinkata herkkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...