lauantai 12. marraskuuta 2011

Kelvollinen hummus

Oli viikolla puhetta erään frouvan kanssa hummuksen teosta, ja kun sitä äsken nälkääni tein, niin laitetaanpa ohjekin jakoon...

eli

Laiskan hipin hummus

purkillinen kikherneitä
yksi kolmasosa tai puolet tahinipurkista (kokeile eka kolmasosalla)
1-2 valkosipulinkynttä
sitruuna
oliiviöljyä, ehkä
vettä, ehkä
juustokuminaa, jos on
suolaa

Hummuksessa ei oikeastaan voi epäonnistua, jos lisäilee ainesosia varovaisesti. Sitruunaa ei mielestäni voi olla liikaa, ilman oliiviöljyä pärjää, ja joskus sitruunamehu tuo riittävästi kosteutta, joten vettä ei aina tarvitse. Valkosipulin maku puolestaan voimistuu seuraavana päivänä...

Itse pidän mieluummin kosteasta, jopa löysähköstä hummuksesta, kuin kuivasta ja kovasta. Tahinia kannattaa pyöritellä kielenkärjellä, jos se ei ole ennestään tuttu -- jos ei tunnu omalta jutulta, kannattaa aloittaa varovaisesti lisäily.

Omnom...kylläpä tulee mieleen työmatka Jordaniassa, jolloin aamiaispöydässä oli sååssi poikineen...

1 kommentti:

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...