maanantai 15. lokakuuta 2012

Nukenpeitto hippitytölle

Tein tilkkupeiton itse leikatuista tilkuista. Kyseessä on jämäkankaiden kollaasi, josta halusin tehdä pienen tilkkupeiton. Päädyin ompelemaan nukenpeiton pikkutytölle, joka asuu etelämmässä ja jonka äitiä halusin ilahduttaa pienellä paketilla. Toivon nyt, ettei hän eksy tänne blogiin ennen aikojaan...

Tilkkujen kankaat ovat punainen pikkukukka Eurokankaasta (käytin samaa isomman tilkkutyön takapuolella), vihreä Marimekko, hempukka kukkakangas Amy Butleria ja jäämistöä istuintyynyistä, ainoana tätä varten ostettuna tuo toinen Amy Butler, jossa paisley-kuvioita.

Samalla tässä toteutui Ompeluelämää-ryhmän haaste tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt. Itse en ole ennen ommellut nukenpeittoa :)


Paketin mukaan lähtee muitakin juttuja, muun muassa anoppini kutoma tunika. Ajattelin, että se olisi varmaan onnellinen tunika, jos pääsisi pikkutytölle käyttöön. Kaveriksi laitan pitkähihaisen, niin tunikan alta näkyy kivasti kuviokangas. Tämän murheenkryynipaidan olen aloittanut joskus alkuvuodesta ja heittänyt läjään, kun Kaikki meni pieleen. Tämä kuosi sopii mun mielestä aika hyvin hippihenkiselle porukalle.

Samalla aloitan UFO-viikon eli keskeneräisten ompelutöiden loppuunsaattamisurakan. Kun pihapuuhat alkavat olla loppu ja pimeys nakertaa mieltä, painun näköjään taas hieman useammin kellarin syövereihin surruuttelemaan.


11 kommenttia:

 1. ihana tilkkupeitto - amy butler <3
  hienon mekon on äitisi neulonut ja hyvin sopii muuten tuo pusero sinne alle :)
  kiinnitin huomiota muuten siihen miten hyvin tuo tilkkupeitto sopiikaan tuohon lattian tiiliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, "stailasin" kato kuvausympäristön...köh...Tai sitten vessassa oli ainoa paikka, missä kamerakännykälle oli läheskään riittävästi valoa...

   Poista
 2. Hieno tilkkutyö taas! Kivasti sopivat kankaat toisiinsa ja tummat tilkut siellä seassa antavat särmää :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kiva ja sievä ja mainio idea, voisin ehtiessäni toteuttaa meillekin!

  VastaaPoista
 4. Siitähän tuli tosi hieno tosta peitosta! Ja nopsaanpa kuitenkin teit sen valmiiksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pienen pakkomielteen ajamana sen surruutin eilisiltana :D Aika hauskaa, kun leikkelin ihan summassa tilkkuja, niitä tuli juuri sopivasti!

   Poista
 5. Onpa suloinen peitto, jos se olis aikuisen kokoa, kelpais mullekin!

  VastaaPoista
 6. Ihana peitto! Tilkkutyöt on kyllä hauskoja, itselläkin kuume päällä moiseen puuhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on jotenkin rentouttavaa puuhaa! Tekee hyvää vähän pysähtyä välillä ja miettiä, että mitä olinkaan tekemässä... :P

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...