maanantai 5. marraskuuta 2012

Vyön kiristämistä

Niin, tarkoitus ei ole otsikolla leuhottaa keskivartalon kutistumisesta vaan siitä, että vakuutuslasku, rusentuneet rillit ja talouden toisen tienaajan tulojen tippuminen ovat aiheuttaneet pakollisen säästötoimiin ryhtymisen.

Eli vinkkejä otetaan vastaan. Mistä kaikesta voi pihistää?

Olen ollut eloni aikana monenlaisissa taloudellisissa tilanteissa. On ollut opiskelijaelämää, minimiäitiysrahaa, viemäriremonttia ja toisaalta lisätöitä, vakituinen työpaikka ja silviisiin. En ole siis profiloitunut tarkasti mihinkään kuluttajagenreen; välillä säästellään, välillä päästellään.

Eilen kävin kaupassa ja tili on jo heti palkan jälkeen nollilla, joten lapsilisiin asti mennään eilisillä ostoksilla ja käteispurkin varannoilla.

Ehkä nää hedelmät riittää loppuviikkoon.


8 kommenttia:

 1. toi on kyl niin paha! ruoka on ihan törkyhintasta suomessa! inhaa ko joutuu kattoo, mikä on havinta leipää, juustoo, maitoo jne. ne halvimmat ei sit kyl ole niit terveellisempiä vaihtoehtoja... :( ihan pelkälle puurolinjallekaan sitä ei viitteis lasten kaa lähtee... ja luomua ei voi ostaa kun se se vasta kallista onkin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pikkasen meikä säästi OPINTOTUESTA, kun Saksassa asui...! Siellä kyllä ostelin luomua surutta! Ja no, ostan mää sitä Suomessakin, mutta vähemmän...

   Poista
 2. Huh, mun hedelmänsyönnillä tuossa on vuoden tarpeiksi.. ;) Tarttis oikeasti opetella syömään kasveja.

  Tsemppiä kiristelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveissa on puolensa ;) Mulla nuo hedelmät auttaa niihin hetkiin, kun päässä meinaa pimahtaa verisuoni esikoisen sanoessa pitkällisen iltapalan jälkeen: "Mutta ku mulla on VIELÄ nälkä..."

   Loppukuusta ei meikäläisen huushollissa sitten tällaisia hedelmälautasia enää nähdäkään...

   Poista
 3. Meillä syödään välillä ihan liikaa "törkyä" eli meidän kohdalla pihistys-pakko-tilanteissa säästän ruokalaskuista.. teen perusraaka-aineista.. aika edullisestikin saa viikon sapuskat, kun suunnittelee hiukan enemmän kuin normaalisti.. pitäisi kyllä ottaa tavaksi moinen suunnitelmallisuus!

  Meillä 3 pikku-ipanaa suurkuluttivat ennen käsisaipuoita, joten huomasin jossain vaiheessa vaihtaa palasaippuaan.. säästö se on pienikin säästö.. :) ei tule muoviplojätettä ja saippua kestää 50x kauemmin kuin nestesaipua! ;)

  Itseasiassa eilen juuri kuuntelin 5v vanhaa pyykkikonettamme, sen outoa sivuääntä.. manasin samalla liettä, joka on alkanut kenkkuilemaan.. ja ajattelin mahdollisia tulevia rahanmenoja.. :( kohta kiristellään vyötä varmaan tässäkin taloudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koneet on pahoja, ja niiden taipumus laueta yhtä aikaa...

   Minulla on pyörässä vaihteet rikki, mikä on vähän ikävää, kun työmatkapyöräilyä on päivittäin vähintään 10 km ja sitä sitten vispataan ykkösellä...

   Viime viikon pakkasilla havaitsin myös vakavat puutteeni talvipyöräilyvarustuksessa...hohhoi.

   Poista
 4. Minä oon ollut nyt 4,5 vuotta kotona ja ollaan elettey miehen tuloilla. Säästämään oon oppinut niin että teen viikon ruokalistan kerralla ja suosin keittoruokia, linssejä ja tomaattimurskaa(luomua). Teen aina kunnon ruokaa jota syödään 2 kertaa päivässä. Kerran kuussa käydään ostamassa leipää pulla-pirtiltä. Ostan yleensä 3 muovikassillista pakastimeen. Kiloleivät maksaa siellä 2,4e/kg ja luomua on tarjolla ;)Luomua suosin minäkin etenkin jauhot ja ryynit ostan aina luomuina. Välillä on hyvä koluta kaikki kaapit tyhjiksi ja kurkata mitä pakastimesta saa. Lidlistä saa luomukeittovihanneksia pakastealtaasta ovat edullsia ja niitä oon talvisaikaan käyttänyt. Meillä syödään sesonkin mukaan eli nyt mussutetaan kaalta, naurista, lanttua ja punajuurta. Samoin hedelmissä suosin kausihedelmiä. Viime kauppareissulla tarttui mukaan mandariinejä kun olivat tarjouksessa. Huomattavasti enemmän syödään kuitenkin kotimaisia marjoja joita kesällä kerättiin pakastin täyteen! Nykyisin seuraan myös kauppojen tarjoukset ;)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis aika lailla samantyyppisiä konsteja kuin meikäläisilläkin, joskaan vielä ei ole pystytty ostamaan leipää (aika usein Antellilta, sielläkin saa edullista, joskus esim. 8 ruislimppua 2 eurolla).
   Meillä on pystypakastin pistetty täyteen marjoja, mutta kyllähän ne koko ajan hupeneekin.

   Samoin sesonkisyöjä oon kans. Nyt kun kasvimaalta saadut on syöty, oon ostanut just porkkanoita ja perunoita taas enemmän ja muitakin juureksia.

   Ja ostan nykyään enemmän Lidlistä :) Pitääkin tsekata tuo suosittelemasi luomukeittovihannestarjonta heti, kun pakastimeen taas mahtuu!

   Niin ja mandariinit on nyt euron kilo :)

   Tuo viikon ruokalistahommeli vois olla hyvä. Ennen ostin kahden viikon ruoat kerralla, kun meillä on iso kylmiö ja sinne mahtuu, mutta nykyään mulla ei jotenkin voimavarat riitä suurempaan suunnitelmallisuuteen. Mutta niinhän se on, että voimia löytyy kummasti, kun vaan paremmin ja paremmin suunnittelee ajankäyttönsä! Oppia ikä kaikki :P

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...