sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Viikon kattaus

 Maanantai: uusia perunoita, kanttarellikastiketta, punakaaliraastetta puristetun sitruunamehun ja rusinoiden kanssa. Tämä oli sitten lasten annos.
 Maanantai-ilta: vieraita. Soijamakkarachorizo, salaattia, maissia, tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä ja peruna-basilika-feta -salaattia. Lisäksi grillattuja kesäkurpitsoja.
 Tiistai: Lounas muualla. Illalla ohrattoa kesäkurpitsasta, grillauksesta jääneistä herkkusienistä ja tuorejuustosta, lisäksi valkosipulia.
 Keskiviikko: Hampurilaisia. Välissä papupihvi, korianteria, tomaattia, vuohenjuustoa, salaattia.

 Torstai: edellispäivän papupihvejä kermaviili-korianterikastikkeessa. Kurkkua kasvimaalta, grillauksen jämänä jäänyttä maissia, kesäkurpitsa-sipuli-kookoskermamuhennosta.
 Torstai-ilta: dippivihanneksia (kyssäkaali ja kesäkurpitsa kasvimaalta), voileipää.
 Perjantai: lounas töissä. Päivälliseksi tortilloja. Välissä soijarouhetta, tomaattia, salaattia ja kesäkurpitsaa kasvimaalta, ranskankermaa ja tacosoossia.
Lauantaina lounas muualla ja päivällinen oikein ravintolassa. Sunnuntaina lounas muualla. Illalla omaa salaattia kirsikkatomaattien, kurkun, pähkinöiden, hunajan ja halloumijuuston kanssa.

Matalapaineeni seurauksena syön aika paljon eläinrasvoja. Oon niin viehättynyt juustoihin. Muuten oli hyvänmakuinen viikko. Pitääkin tehdä tämä uudestaan talvella, kun raaka-aineita ei noin vain saakaan ja työelämän ja arjen iskevä kombo näivettävät emännän mielikuvituksen ja -halut!

Huikkaa ihmeessä, jos kaipaat jonkin ohjetta. Ja tosiaan, viikko sitten esitin haasteen, joten jos et lukenut sitä vielä, käyhän lukemassa! Toistaiseksi ei kukaan ainakaan tietääkseni ole tarttunut haasteeseen, mutta ehkä jonain päivänä joku hairahtuu nöyrtymään ja huikkaa sitten ystävällisesti minullekin haasteestaan :) Olisi mukava kuulla muidenkin viikon turinoita, vaikka nyt sitten niitä arjen näivettämiä ruokalistoja. Niin se vain on, että ruokaa on pakko laittaa, halusi tai ei. Näin (jo loppuneen) loman aikaan sitä sentään maistelee eri makujakin.

8 kommenttia:

  1. Höhhöh, meillä on syöty vaan pottua ja ruskeaakastiketta, mannapuuroa ja pannaria. Tavallisista tavallisimpia, mutta syöpähän ainakin lapset. Itse sairastelen flunssaa eikä ihmeemmin kiinnosta työt, ruuanlaittokaan (no se nyt ei kiinnosta muulloinkaan)

    VastaaPoista
  2. Tiiäkkö mää voisin tarttua haasteeseen joku viikko!! Tuun kertomaan millon innostun, mutta mahdollisimman pian. Ja hei, millanen on nuitten papupihvien ohje? Voisin kokeilla itekkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oujee! Jään odottelemaan sun haasteen toteutusta. Näihin papuihin keitin itse pavut, mutta yhtä lailla voit kokeilla tölkki- tai purkkipavuilla, niin ei oo niin suurta aloittamisen kynnystä ekaksi kerraksi, kun papujen keittäminen kestää...

      Laitoin korppujauhoja ja munia ja muussasin koko satsin. Tarkkaa suhdetta en osaa sanoa, mutta ei ole varmaan liikaa, jos laittaa pari munaa, ja korppujauhoja desin vaikka. Aloita yhdellä munalla ja puolella desillä, kun on arvailua papujen määrä... Laitoin garam masalaa mausteeksi tuoreen korianterin ja suolan ohella. Juustokumina voisi myös toimia. Joku vähän itämaisempi mausteseos toimii hyvin, mutta jos Lotta on nirsompi sellaisille mauille, suola, pippuri ja yrtit käyvät varmasti myös. Tähän satsiin laitoin myös murskattuja valkosipulinkynsiä ja varmasti sipulikin toimis.

      Poista
    2. Niin ja kokeilisin pihvejä ekaksi valkoisilla pavuilla. Nämä oli tehty broad beaneistä, mitä ne nyt onkaan suomeksi.

      Poista
  3. Jes, kiitos! Mä kokeilen ehottomasti!

    VastaaPoista
  4. Tämä on kiva haaste, tartun ehdottomasti :) Tervetuloa kurkkimaan, mitä on saatu aikaiseksi :)

    VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...