maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kaipaan kunnon kesää

En ole helleihminen: reidet hautuu, vanne kiristää päätä, pitää keikistellä vähemmissä hepenissä kuin haluaisi. Mutta tunnustan silti tämän föörst vöörld problemini: kylmä sää tekee vähän alakuloiseksi.

Olen käynyt sukulaisissa ja viettänyt lähilomaa. En siis ole ollut oikeastaan missään. Kotona on käynyt paljon vieraita. Kävin serkullani ja sain hiertävän omakotitalokateuden. Pihan takia. Kateus on kyllä yhdenlainen vitsaus: iskee, kun on heikko hetki. Vaikka amerikkalaiset muuta väittää niin totta se on, että kell' onni on, se onnen kätkeköön. Esimerkiksi vissiin Feispuukin tilapäivitysten lukeminen pitäisi kokonaan lopettaa, kun se vitsauksen omaisesti saa mut joka kerta jotenkin provosoitumaan. Jos ärsyttää niin marina, lässytys, viisastelu, hehkutus kuin toistokin, on vika kenties jo lukijassa. Vai joko tässä ennustellaan ylenpalttisen holtittoman jakamisen kuolemaa. No, kunhan tässä surkuttelen jälleen yhden tietokoneharrastukseni hiipumista. Kangaskauppojakaan ei viitsi netissä klikkailla, kun ei kuitenkaan osta.

Kasvimaa on jotenkin murheellisen näköinen, kun kasvu on hidasta. Mun luottokasvi kesäkurpitsakin lykkää mätää hetelmää. Tänään sentään saatiin kesäkurpitsamunakasta, eli valoa tunnelin päässä on.

Myyränkolo tulee just mun kaalikasveihin. Mua ottaa kupoliin.


Takapihan kukinta on mennyt jotenkin oudosti, kun heinäkuun kukkijat ovat myöhässä. Pelkkää vihreää penkkiä. No nyt kukkivat jalopähkämöt...
 ...ja jaloritarinkannukset. Siitä kyllä tykkään, kun on niin romanttinenkin ai että.

Mutta muut perennat ovat syöneet tilan mun siemenestä kasvattamilta harjaneilikoiltani, jotka ovat houkutelleet perhosia. No nyt en ole niitäkään nähnyt ollenkaan, paitsi kasvimaalla tietysti. Vesittyneet ovat perhospuutarhasuunnitelmatkin. Nyyhkyti nyyhkis.

Mansikatkin on myöhässä tavallisesta aikataulustaan. Oon tyhjentänyt pakastimen ja laittanut pari lootaa. Vielä pitäisi pari kolme laittaa. Akuutin rahapulan takia pakastimen tyhjentäminen on ollut hyvä idea. Löysin sieltä tädin tuomia haukifileitä ja jauhoin lihamyllyllä niistä hampurilaispihvejä. Moniviljasämpylän väliin tomaattia, omaa salaattia, cheddaria ja chilimajoneesia.  Hassua kyllä, Sampo-lihamyllyn on yksi yleisimpiä hittejä tähän blogiin. Ei esim. "filosofia" tai "tuleva trendsetter". Outoa...
Hampurilaisia oli vielä viime viikolla, nyt ollaan hernarilinjalla.

 Yhden Hoops-kaavalla tehdyn paidan ompelin joku aika sitten. Tämän vuoden Ottobre se oli, ehkä 1/12...vai 2/12? Kyseisestä Metsolan kuosista on väitelty paljon, kun se muistuttaa Disney-bambia. Minä en varsinaisesti sitä murehdi, mutta Disneylle pitäisi sanoa soosoo niin monen hyvän sadun varastamisesta ja pilaamisesta.
Mutta se onkin jo toinen tarina. Enpä ala tästä epäkohdasta määkiä kuin tiedostava lukiolainen. Nukkumaan menen ja katon, jos huomenna olis paremmalla päällä.

2 kommenttia:

  1. On ollut aika vaihteleva kesä ilmojen suhteen. Ihania kukkia sulla! Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
  2. Samat näkymät meidänkin takapihalla eli vihreää pääosin. Onneksi pähkämöt ja ritarinkannukset kukkivat.

    VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...