perjantai 6. toukokuuta 2011

Tiikerililjoista ja ostamisesta

Kuulutin FB:ssa tiikerililjojen tarvetta ja heti tärppäsi, jes. Nyt saan liljoja eikä tarvitse ostaa taimia. Vaihdossa lähtee pari monivuotista yrttiä satavuotiaan pihan ryytimaalle.

Kun kellariremontti alkaa hiljalleen näyttää toivon kajoa, on taloyhtiössä puhetta kattoremontista. Taloyhtiöt ovat kyllä aina niin "veikeitä", että meilläkin oikein ilahduttaa, kun kokoukseen ei saapunut yksikään senioreista, ilmeisesti protestina. Vaikka yhden asunnon sisään valuivat vedet ja talvella saman asunnon kohdalla katossa oli 30 asteen pakkasella perhepitsan kokoinen sula läiskä, ilmeisesti katon maalaaminen kuulemma riittää! Voe pyhä...

Kuulin lisäksi, kun oli pihatrampoliinista puhetta, että isolle sivupihalle ei ole aikoinaan saanut laittaa hiekkalaatikkoa, koska se ilmeisesti houkuttelee paikalle lapsia (kauheaa!). Lisäksi kyseinen piha on pyhitettävä pyykinkuivatukseen. Huom. alueen koko varmaan 500 m2, josta pyykkiteline vie sen n. 15m2...Ristus! Ja minä kun menin ihmettelemään, että kukkapenkin paikkaa haukutaan. Miksei haukuttaisi, kun mitään ei saa tehdä...

Kukkasipuleja nousee ihanasti, mutten ole saanut koskaan esimerkiksi takapihan krookuksia kukkimaan. Paikka on läheisen koivun takia kuivahko, mutta silti krookukset kyllä nousevat. Laitoin niille syksyllä ja nyt keväällä kukkasipulilannoitetta, mutta ei taida auttaa, kun en nuppuja näe. Kylvin jo rohkeasti pioniounikkoa (takapihalle Swansdown ja Flemish Antique, etupihalle ööh en nyt muista, punaista se on). Minikasvihuoneen viimeisten ruuvien kiinnitys on mennyt säätämiseksi enkä ole oikein varma, milloin uskallan laittaa taimia sinne. Sais lisätilaa, olis tervetullutta.

Jaloleinikeistä on noussut vain yksi. Mikähän meni pieleen...?

Remontti on herättänyt lisäajatuksia kuluttamisesta. On tullut hankittua niin paljon ja nytkin pitäisi viedä rempparoipetta ja pakkausmateriaalia roskahuoneeseen. Sorruin yhteen Kartell-huonekaluunkin, hyvin pieneen tosin, koska piti saada jotain ei-puista laskutasoa. Se tuli nopeasti ja mainiosti perille kustannustehokkaalla hinnalla. Kysyttäessä kerron kyllä lisää huonekalun toimittajistani. En viitsinyt nyt käyttää vakkariani, koska vasta tilasin sieltä Woodnotesin maton ja koska tällä toisella toimittajalla oli laskutasoa varastossa.

En ole mikään design-hiiri (kauhistutti, kun kaveri kysyi puhelimessa eilen, että näyttääkö se kellari nyt ihan kuvastolta), mutta joitakin sellaisiakin hankintoja olen tehnyt. Vanhaa, uutta ja saatua sekaisin. Kyllä mulla itku pääsisi, jos joku kuvastoksi kuvailisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...