lauantai 28. joulukuuta 2013

Nukketalon tuunaus osa 1

Jo hyvän tovin olen etsiskellyt sopivaa pahvilaatikkoa nukketalon tekoa varten, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Päädyin sitten satsaamaan vitosen hyllyyn, jonka löysin kierrätyskeskuksesta. En uskaltanut jättää sitä sinne, koska kooltaan se tuntui juuri sopivalta ja ehkä olin kyllästynyt etsimään. (Edit: Ajatusteni katkeilemisesta kertoo hyvin se, kuinka käytän kappaleessa kolme kertaa ilmaisua "sopiva". No, kai se tuntui sopivalta.)

Nyt on joululoma ja vaikka saan alituiseen muistutuksia siitä, kuinka lepo ja ei minkään tekeminen taitaa olla todella tarpeen (vauvadementia on jo ohi, mutta onko tämä jotain kestomallia?), olen alkanut hiljalleen aktivoitua. Eilen laitoin akvaariota kuntoon ja tänään valmistelin nukketalon tuunausta.

Esittelen tässä lähtökohdat:

Hylly, sen päällä erinäistä remonteista ja aikaisemmista tuunauksista jääneitä maalijämiä, liimaa, maalipesuainetta. Ylähyllyn paperikassissa on ystävän joululahja mulle, Bilteman sytykkeitä. Katsotaanpas, mitä niistä saan aikaan!Olen sisustusasioissa aika turhamainen ja tästäkään hyllystä en olisi vitostakaan maksanut, esimerkkinä varsin ruma reikä. Sattui vain niin, että tämä on tähän tarkoitukseen mitä sopivin.

Tapettiasioita vielä hieman pähkäilen, eräs kavereistani on lupaillut mulle yhtä kellertävää tapettiaan ja tässä olisi yksi Josef Frankin tapetti, jota on täällä kotona käytössä jo ihmisen kokoon sopivana.


Sen verran tätä on jo tuunattu, että hyllyn alla on rullat. Nämä ostin Clasulta, kun en kerralla löytänyt kaveriporukasta neljää samankokoista.


On muuten huvittavaa, kuinka hetken levättyään alkaa tomerasti suunnitella parempaa huomista, niin kuin vaikka että näin meillä opitaan järjestyksenpitoon tai näin vältetään mielensisäistä kaaosta. Hah hah. Kunhan arki pyörähtää käyntiin, niin pyörähtävät myös aivot ja sisuskalutkin, ja hallinta on jälleen mennyttä. Ja niin taas purjehditaan myrskyssä seuraava vuosi.

Mutta katsotaanpas silti, kuinka käy miehen esittämälle ajatukselle: ensi vuonna ollaan vielä hipimpiä. Kiire on suuri hippeyden vihollinen, mutta toisaalta kiire on usein itse aiheutettua, niin kuin Hesarissa olleeseen yksityisautoilujuttuun liittyenkin on moni todennut. Itsekin olen huomannut, että nyt kun on ollut auto joulukuun alusta saakka käytössä, on menoakin ollut ja koko ajan on saanut olla sullomassa porukkaa hörhöttävän Volvon sisään. Loman jälkeen auto saakin jatkaa talviunta.

Pakko lopettaa, syliini sulloutui pienikokoinen mieshenkilö (joka vaikuttaa melko lailla olennaisesti kaistani tukkeutumiseen).

4 kommenttia:

 1. Kiinnostava projekti ja toivottavasti mahdollistaa sitä kiireentunnun vähenemistä!

  VastaaPoista
 2. Moro, Ehtoisa.
  Pläräsin taaksepäin blogiasi, ainakin vuoden verran. Olen ihastuneen hämmästynyt: vieläkö joku täällä blogimaailmassa jättää kuvansa käsittelemättä, kritisoi blogimainontaa ja on iki-ihanan hippi? Olin ajatellut jättää blogit, omani ja muut, pois tuhlaamasta vuorokauteni 24 tuntia, mutta harkitsen vielä. Että kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitjat Solveig, kiitos iki-ihanasta kommentistasi! Lämmittää hirmuisesti! Hyvä lopetus blogivuodelle :)

   Ja pienellä etsinnällä löytyy kyllä muitakin hauskoja blogeja. Ne vähän lymyilevät netin syövereissä...Yritänpäs saada päivitettyä omaan sivupalkkiinikin joku päivä, kun ei ole aina aivan ajan tasalla tuo.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...