sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Luovia leivänpäällisiä

Ihan pienenä ilta-ajatuksena leivänpäällisistä. Uudenvuodenlupauksena vannotin itseäni vähentämään juustoa. Liittyy puhtaasti siihen, että olin joulun aikaan oikea sikapossu juuston suhteen.

Rakastan juustoa, siitä en pääse mihinkään, ja se on lisäksi aika yksipuolinen leivänpäällinen mulle, koska mitään leikkeleitä ei meikäläisten huusholliin roudailla.

Juuston väheneminen liittyy myös siihen, että olemme leikanneet rajusti arjen kuluja ja juusto ei kuulu enää ostoslistalle.

Ihan terveellistä tämäkin. Olen muutenkin huomannut, että pois heitettävää ei jää enää oikeastaan lainkaan. Kylläpä se vain niin on, että ruoan arvostaminen on suhteessa jääneiden tähteiden määrään. Kun jää tähteitä, on vara mällätä...

(Paljonhan tästä on kirjoiteltu ja monen mielestä ei tule heitettyä paljonkaan hukkaan, mutta kun alkaa oikeasti laskea, rupeaa näyttämään hieman eriltä...)

No mitä tilalle?
    
pelkkä rasva
avokado, jonka päälle on ripoteltu hieman suolaa ja mustapippuria
hummus, jonka resepti löytyykin täältä
paputahna (omatekoinen)
paprika tai muut kasvikset

Mitäs muuta? Ideoita otetaan vastaan.

Tällainen kiva kokeilu mulla oli, edullinen ja herkullinen punajuuripesto, jota voisi kokeilla pastan lisäksi myös leivänpäälliseksi.

4 keskikokoista keitettyä punajuurta
1 dl manteleita tai pähkinöitä
reilu loraus oliiviöljyä
pari valkosipulinkynttä
mustapippuria
(jos haluaa, ei tässä varmaan parmesaani pahentaisi)

Määrät ovat aivan sopivia summittaisina. Esikuvana toimi Aidon maun juurilla -teoksen resepti, josta propsit keittokirjan tekijöiden suuntaan. Vaikka punajuuri tuntuisikin hieman ankealta vaihtoehdolta pestoon näin ensalkuun, kokeilen kyllä tätä ravintoarvoiltaankin hyvää ruokaa toistamiseen.



9 kommenttia:

  1. Omena on hyvää ruisleivän päällä, suosittelen! Jotkut syövät myös banaania leivän päällä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuulosta niin hyvältä kuin ehkä on, menee siis kokeiluun! Toisaalta jos tosiaan miettii, että se tuo muuten usein hieman kuivakkaalle ruisleivän käntylle mehukkuutta...Joo, pitääkin testata.

      Poista
  2. Juu komppaan maiskua, mie vannon nuiden nimeen... Omena on parempaa vaalealla leivällä ja banaani ruisleivän päällä. Molempiin kannattaa myös koittaa sitruunapippuria hiukan.

    Suosittelen myös leipäsen päälle koittamaan viinirypäleitä..punajuuri on myös hyvää.

    Mies nauraa välillä leipiäni ihan katketakseen, mutta eipä ole suostunut kaikkia edes maistamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu no pääseepä sitä vissiin vielä voileipämaailmassa kokemuksiaan avartamaan! Vissiin sitä ihmisessä asuu sitkeänä ennakkoluulot! ;)

      Banaania sitruunapippurilla...hmm...pitää varmaan koklata jostain vähän vähemmän ekstrememmästä päästä :D

      Poista
  3. - http://www.ekolo.fi/tuote/bruschetta-50g/6419994018948/
    - maapähkinävoi

    t. Meeri

    VastaaPoista
  4. Moi! Laitoin äsken kommentin vahingossa tulemaan omalla nimelläni (hitsin kosketusnäyttövehkeet), joten voisitko olla julkaisematta sitä, vaikkei se nyt mikään järisyttävä kommentti ollutkaan. Kiitos! Linssejä leivän päällä kannattaa kokeilla!

    :) nonni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nou proplem, siinä tosin ei näkynyt susta mitään tietoja, joten jos joskus vahingossa kirjoitat, on tuskin katastrofi. Eli kun klikkasin sitä sun tunnusta, joka oli yksi etunimi, se ei antanut mulle mitään tietoja susta. Sitä en tiedä, oliko kyse sun omasta nimestä, näkyi tosiaan vain se tunnus.

      Mulla on itellä "Ehtoisa emäntä" kytköksissä mun omaan nimeen, mutta tosiaan näyttää vaan sen emännän. Kai :D

      Poista
    2. Niin ja tietty kovasti tervetuloa!

      Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...