tiistai 8. toukokuuta 2012

Raitapaitakaksikko ja yksi Take A Ride

Moni ei päivitä tylsiä perusompeluksia lainkaan, mutta minä päivitän uhallakin: ei ole mitään jalompaa kuin monen vaatteen kanssa sopiva perusvaate, joka ei ulkoasullaan leuhki mutta jota ilman vaatekaappi on pullollaan yhteensopimattomia kukertavia lumppuja.

Tässä kaksi Ottobren More Grey -kaavalla tehtyä pitkähihaista, joista vaaleanpuna-valkoinen sopii molempiin vasta tekemiini mekkoihin, oranssi-valkoinen taas moneen muuhun. Ei mitään applikointeja tai muuta sälää, puhtaan kaunista raitaa.

Ylempi Hilcon campania kangasvaihtareilta, alempi Ikasyriltä hankittua Moonkidsin interlockia. Mulla ja interlockilla on tällä hetkellä välit poikki, mutta halusin antaa tälle silti mahdollisuuden. Loppupalan vaihdoin vaihtareilla tänään.


Tässä kuopukselle Hamburger Lieben Take A Ride -kuosista tehty t-paita. Musta tämä on kaameaa laatua ja polttaa pitäisi se tehdas, joka tekee tällaista kuraa. Kaukana kestävästä kehityksestä. MUTTA jos satut tietämään, että tämä kestää pesussa, niin puolustapa heti kangasta. Minusta tämän valkoiset kohdat olivat jo jonkun tekemässä esipesussa värjääntyneet harmaiksi ja väri on jo nyt vaisu. Jos muihin Stoffecken trikoihin on luottaminen, tämänkin värit väsähtävät ja paita muuttuu onnettomaksi rutaleeksi. Ja miksi mulla sitten on tätä? Vaihtareilta sain, kun t-paitana menee huonompikin laatu. Kiva tästä oli paita ommella, eli tietoinen valinta :)
Muuuutta...kun olen niin suureellisesti jo kirjoittanut kestävästä kehityksestä ja laadusta, niin todettakoon, että mulla on kangasvaihtareiden jäljiltä hieman kulutuskrapula. Innostuin puhumaan tapeteista ja muista kulutushyödykkeistä. Mun sisällä asuu sanotaan nyt ei niin halvan maun omaava pikku porvari. Surullista mutta totta. Muhun vetoaa hintava design kuin kiiltävä harakkaan.

Muistutan silti, että elelen kotihoidontuella. Ei tässä siis kulutusjuhlaa juhlita ja rahanpaskassa piehtaroida. Eräs ystäväni toteaa moneen asiaan: "Ku on tuota rahanpaskaa." Niin, siis! Kannattaahan se kallis maku olla, kun on tuota rahanpaskaa.

8 kommenttia:

 1. Kivoja paitoja! :) Ja harmi kun tuossa minulta tulleessa kankaassa oli valkoiset harmahtavia (?), ite en ollu edes hoksannut ja oon poitsulle siitä paidan ommellut ja pitänyt ilman että ois silmiinpistävästi harmaalta näyttäny. sullon vaan tarkemmat silmät näkemään tuollaset, ite en noviisina tajua. :D käytin kyl pesussa niitä värisieppareita mutta ei nekään aina pelasta. ;) kangas näytti jo ennen pesua kyllä vaisulta, liekkö sitten ihan vaan kankaan ja värien vika, että oisko tuo valkoinenki ollu suttunen jo ennen pesua, heh ;)
  ja mulla on ainaki nuo michasin kankaat säilyny tällä vähäisellä kokemuksella ookoona. mutta huomaa kyllä laatueron moneen muuhun trikooseen selvästi..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen muidenkin marmattaneen just tätä kuosia, kuinka se on värjäytynyt pesussa. Eli en usko, että olisit voinut tehdä toisin. Mää sanoinkin sulle, että musta se on värjäytynyt, mutta halusin sitä silti :) Ja oon ehkä tarkempi omatekemien vaatteiden kans, en ostovaatteissa kulahtamista niin huomaa :P

   Poista
  2. Joo, se voip olla kankaan "tyyppivika" että värjäytyy, harmi juttu :/ ja muistan kyllä, että huomautit jo ennen vaihtaripäätöstä että värit on levinny ;) tuo on kyllä niin totta, että ite tehtyjä vaatteita kattelee paljo tarkemman linssin läpi kuin ostovaatteita...!!!! :D

   Poista
 2. Tuo on niin totta, että kaapissa pitää olla niitä perusvaatteita, että värikkäämpiä ja villempiä voi käyttää! Perusarvot kunniaan! =)

  Tuo rahanpaska vaan saa jollain aikaan sen "ahneudenpaskan" (täällä käytetty sanonta), että mikään ei riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahneudenpaska? *reps* Sanotaanko siellä oikeesti noin? :D Ahneus on kyllä helmasynti...

   Poista
 3. Mä en ole ehtinyt käydä viikkoon oikein kenenkään blogia lukemassa, nyt kun ite päivitin viimein, niin muutaman suosikin käyn läpi! Sä oot ehtinyt täällä jo niin paljon, että pitää palata illalla tarkemmin lukemaan! Tykkään lueskella näitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta ei varmaan enää ehdi, kun pitää käydä töissä...Tai eipä sitä tiedä vielä, vaikka ehtisi sittenkin. Onko sulla nyt sitten pihapuuhia vai muita kiireitä? Ulkona tulee kyllä oltua nyt enemmän...hyvä niin. :) Ei tuu itelläkään niin tarkkaan luettua kaikkia blogeja nyt, kun aurinko paistaa...

   Poista
  2. Sekä että, omat normi-kiiret kotona ja pellolla ja kässä-markkinat kesäkuussa alkaa vaivata päätä.. ;) Ja täällä mä istun koneella, äkkiä ompelukoneelle! :)

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...