maanantai 7. toukokuuta 2012

Krookukset kukkivat sittenkin

Yhtäkkiä hoksasin, että pihan perällä on tapahtunut jotain kummaa. Krookukset, jotka eivät ole kukkineet kertaakaan, olivat aivan nupuilla. Tänään ne olivat jo kauniissa kukassa.


Tässä yksilössä pyllötti kaksi mettistä yhtä aikaa. Jokin pilkahdus taitaa näkyä kuvassakin. Valkoinen ei ole lunta vaan kalkkia...Lannoitin juuri.
 Tuijan allakin tapahtuu jotain. Tyttären ja naapurin tytön maahan tuikkaamat sipulit tekevät kukkaa nyt toista kertaa.
 Olin luvannut itselleni sisälle kukkia, kunhan olisin päässyt eroon keskellä olohuonetta töröttävästä sohvasta. En halunnut sen menevän kaatopaikalle, mutta konstit olivat jo vähissä. Lopulta löytyi sijoituskohde ja minä sain hortensian. Hortensia ehti jo tipahtaa lattialle kauppareissulta tullessa, joten pari kukintoa jatkaa elämäänsä vielä hetken toinen viinilasissa, toinen pienessä lasipullossa.
 Nyt olohuoneessa on taas tilaa ja valoa, kun sohva on poissa. Ja se jatkaa elämäänsä, jipii. (Sohva liikahti kuopukselle tehdystä huoneesta jo pari kuukautta sitten...siitä lähtien se on miehittänyt olohuonetta).
 Tässä toinen katkennut kukinto.

5 kommenttia:

 1. oih ja voih kun tuo on ihana tapetti tuo sininen!

  nyt huomaa kuinka paljon sitä kevät siellä on jäljessä - täällä kun krookukset lakastu jo aikaa sitten, samoin tulppaanit... Sireenit kukkivat juuri nyt ja meidän pihan kirsikkapuu ja päärynäpuukin ovat jo varistaneet kukkansa pois (luulin noita molempia omenapuiksi, naapuri valisti ;)), herukkapensaissakin on jo vihreät marjat! ja kukkapenkissä riittää loistetta - eka mansikkakin on jo kypsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen tapetti on Birger Kaipiaisen Kiurujen yö, ehkä on ennestään tuttu. Muitakin värejä siitä saa. Jos ton tyyppiset innostaa, kannattaa katsella Tapettitalosta :) Samaa tapettia oli aikoinaan isovanhemmillani, joskin huomasin kuvasta vasta myöhemmin. Ehkä se oli jäänyt alitajuntaan...

   Siellä kuulostaa olevan totisesti kesäisempää kuin täällä. Toki eteläisemmässä Suomessa on kevät paljon pidemmällä. Täällä löytyy sieltä täältä luntakin...

   Poista
  2. niin siis asumme Münchenissä Saksassa... :) mut pitääpä laittaa kuriireja kahtelee nuita tapeetteja!

   Poista
  3. Netin kautta minäkin ne tilasin! Ja juu, oon blogisi kautta tietoinen, että asustelette Saksanmaalla, mutta tarkoitin, että kevään etenemistä ei voi verrata samalla tavalla pohjoisen ja eteläisen Suomen kanssa, täällä kun laahaa etelästä jäljessä. Mutta just lukaisin lehdestä, että terminen kevät (hieno termi lämpötilakehityksille) on jäljessä ja esim. kaupungin pihatöitä ei vielä voi kaikilta osin tehdä. Musta tää hidas kevät on kiva, kun kaikki ei röyhähdä hetkessä vihreäksi :) Nautin hitaasti ja pitkään!

   Terkkuja Saksalle :) On itellekin mieluisa paikka asua se.

   Poista
 2. Tapettitalo on koukuttava paikka ja Kiurujen yö yksi ihanimmista tapeteista evö.

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...