tiistai 17. tammikuuta 2012

Pientä elämää

Tämä kotona kököttäminen on alkanut nyppiä, ja se se vasta nyppiikin. Olen nimittäin jo aikaa sitten päättänyt oleilla kotona ja nauttia olemisesta ja puuhastelusta vailla kiirettä työelämän melskeisiin.

Pieni elämä. Siitä on tullut itselleni jonkinmoinen pahe. Mietin tätä pitkin viikkoa ja eri kanteilta. Hötkyävät kanssaihmiset ahdistavat, kun miettii, millainen limbo työelämä on. Sitten taas omat turhanpäiväiset kaakatukset herättävät huomaamaan, kuinka pienissä ympyröissä sitä elelee.

Haluaisin olla riittävän viisas, jotta tasapaino pysyisi -- en rynnistäisi täysillä työelämään. Hitaammin, hiljaisemmin ja rennommin on hyvä. Mutta jotain tässä kaipaa rinnalle. Kohta nimittäin alan vilahtaa verhojen takaa, jos naapuri liikkuu ulkona. No, ei tämä ihan paikkaansa pidä tämäkään, on tässä ihan sosiaalisia oltu ja vaikka missä käyty ja vaikka mitä tehty...

Jos sitä vaikka sunnuntaina äänestäisi, niin siinä sitä punaista viivaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista vähäksi aikaa...hän sanoo sarkastinen vivahde äänessään. Olen ehkä katsellut liikaa lifestyle-blogeja, kun mua nämä kauniit photoshopatut tai vähintään gimpatut kuvat ahdistavat. Blogit ovat täynnä tekoelämää, feikkiä. Mutta sitten oivalsin, että todennäköisesti moni blogin pitäjä tekee mahdollisimman kaunista jälkeä (vaikkapa kuvia kodistaan) siksi, että ainakin blogin saralla -- toisin kuin todennäköisesti tosielämässä -- voi hetken hallita jotain ja nähdä jotain lähes täydellistä. Ehkä se auttaa sietämään tätä sietämätöntä elämän kaaosta. Niin, ja mistäs minä tiedän, mitä suuria ajattelijoita, feministejä, taiteilijoita ja tutkijoita lifestyle-blogien taakse kätkeytyy...

Otetaan tähän vielä viikon arkiruoka. Tämä on parempaa kuin miltä kuulostaa! Ohje on äidiltäni, joka on saanut tämän ilmeisesti seitipaketin kyljestä. Tämän helpompaa ruokaa ei ole, jos on kiire, motivaatiopula tai halu käyttää aikansa johonkin muuhun, kuten lehdenlukuun, perheenjäsenien/ystävien kanssa seurusteluun jne.

Mikä on impotentin lempiruoka? No tietenkin seisoppa, eh eh. Tämä on kylläkin kastike, joka sopii niin perunan, kvinoan, riisin, kuskusin, ohran kuin ehkä pastankin kanssa...Eli laita haluamasi vaihtoehto porisemaan. Tässä käytetään todella seitiä eli ei kannata yrittää hifistellä kalavaihtoehdon kanssa. Seiti on halpaa ja lajikkeesta riippuen myös sangen eettistä evästä, noin niinku kalaksi.

seipaketti
pakastepinaattipussi
ruokakerma 1-2 dl maun mukaan (itse laitan koko purkin)
pippuria, sitruunaa ja suolaa tai sitruunapippuria, saa laittaa ihan kunnolla, sillä kirpeys on tämän ruoan taika

Laita mikroon 15 minuutiksi. Pöyhäise vaikka puolessa välissä, eli laita ensin vaikka 8 minuuttia, pöyhäise, ja sitten vielä 7 minuuttia.

Hyvvää ja halapaa.

1 kommentti:

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...