sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Lintuinen silkkimekko Mekkotehtaan Ruut-kaavalla

Sain ihanaa lintukuvioista silkkiä jo aikaa sitten tuliaiseksi. En ole tarttunut kankaaseen ensinnäkään siksi, etten ole osannut päättää, mitä siitä toteuttaisin ja millä kaavalla, mutta toiseksi, olen hieman kammonnut silkin ompelua.

Oli siis korkea aika kokeilla mukavuusalueelta poistumista. Ja yllätyksekseni silkin ompelu ei ollut niin kamalaa kuin pelkäsin – ainoastaan helmakäänne muodostui karmaisevaksi kokemukseksi ja seuraavalla kerralla perehdyn paremmin silkinompelunikseihin. Muuten en tarvinnut erityisohjeita, ja silkki oli toisaalta ihanan pehmeä ja kevyt materiaali, joka huokuu laadukkuutta. 


Olen tyytyväinen Ruut-kaavaan, joka siis Mekkotehdas aikuisille -kirjassa. Tein koossa 38, joka on tavanomainen kokoni, enkä löydä huomauttamista. Jätin rusetin pois omasta toteutuksestani. Painotan myös, että tekisin Ruutin silkin kaltaisesta hyvin laskeutuvasta ja kevyestä materiaalista, jottei tule mahdollisia rumia pussituksia. Malli kun nuolee kehon liikkeessä kurveja ja on samaan aikaan ilmava ja rento. Mikään tiukka malli tämä ei ole. 

Tässä vielä yksityiskohta kauniista kaula-aukosta. Kädentiet on yksinkertaisesti käännetty ja tikattu kiinni.


Nyt ei vaan pysty sovituskuvaan, mutta tämä vastaa olemukseltaan kirjassakin olevaa esimerkkikuvaa, ja voihan googlata lisää malleja. Tämä on kyllä ultranaisellinen mielestäni, ja onnistunut kaava. Suhteellisen yksinkertainen ommella, mutta silti eteerinen.


6 kommenttia:

 1. Upea mekko! Ja kangas myös! Mistä tuollaista kaunista kuvioitua silkkiä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Voi kun tietäisin! Tämä on tuotu minulle vuosia sitten Kiinasta. Olen kyllä joskus nähnyt Eurokankaassakin kaunista, kuvioitua silkkiä pakalla, mutta voihan olla, että löytääkseen jotain erityisen mieluista täytyy turvautua Etsyyn tms. Tai onhan Suomessa myös erikoistuneita pikkuliikkeitä, joista saa varmasti laadukasta silkkiä, mutta oma tietämykseni on varsin rajallinen. Toivottavasti bongaat jotain kivaa silkkiä :)

   Poista
 2. On kaunis! Ja tuo edellisen postauksen tyynyt myös. Mulla on myös tuo sama kirja ja selannut olen sen jo melkein hiirenkorville, mutta en vielä ommellut mitään. Voi kun kesäksi viimeistään ennättäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä pyrkimykseen :) Minäkin aion yrittää vielä jotain mallia ennen kesää. Nyt olen kahta kokeillut. Inger on ollut pitkään harkinnassa, mutten ole osannut päättää kankaita, ja jos tulisi oikea kesä, olisi joku kevytkankainen unelma kiva kokeilla!

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...