torstai 2. huhtikuuta 2015

Baggy byxor

Olipa kerran, noin varttitunti sitten, kissan pallit. Tai siis mahtava valokuvausstudio eli takapihan terassi ja pihalle luikahtanut kissa, joka siis todistetusti kiinni otettuna kuvassa.

Kuvassa on myös koossa 128 vasta ommeltu pusero, jonka kangas on Pehemiältä. Kaava on Ottobren ja jos joku sattuisi kaipaamaan niin kaivan sitten erikseen esille.Housut ovat Marimekon collegea, jonka olen hamstrannut aikaa sitten Herttoniemestä kuvitellen, että ompelen itselleni jotain. Nämä housut ovat kylläkin aika mageet lapselle. Kaava on Baggy byxor Allt om handarbete sömnadsmagasinista, 8-vuotiaan koko.


Toisen paidan kuvaaminen ei onnistunut niinkään hyvin kuin ensimmäisen, mutta tässä toinen käyttöpusero Pehemiän kankaasta. Katse on Viidakkokirjan suuntaan. Pyytäisin myös kiinnittämään huomiota sählypallon pikanttiin asetteluun.


Puserokankaat tilasin Kankaiden yöstä, siihen loppui ostamattomuuteni. Oli liian tylsää ommella pelkästään vanhoista ja vaikeista kankaista ja käsityöharrastuksen rentoutumistarkoitus meni pieleen. Sanoin itselleni ääneen, että on sallittua olla hieman paha ja tehdä joskus hieman hankintoja, jos ompelen tasaisesti myös vanhoja pois ja jos tällä "uhrauksella" työ, perhe, kodinhoito ja kaikki muu ylimääräinen arjen kuona pysyvät mukavammin hyppysissä. Tämä ei tosin tarkoita nyt järjettömiä repsahdusaikomuksia! Aikomuksena on edelleen tuunailla vanhoista ja käyttää hamstrattuja kankaita ja vältellä järjettömiä kokoelmia.

Nämä puserokankaat valittiin yhdessä tyttären kanssa. Erityisesti tuo tyttö linnun selässä on kyllä molempien mieleen.


11 kommenttia:

 1. Moikka! Mistä sä hommaat tuota Allt om.. -lehteä? Tietysti tilaten sitä saa ja kirjastostakin ehkä mutta saako mistään Ärrältä tai marketista ostosreissun ohessa, onko tietoa? Tekisi mieli katsoa edes irtonumeron verran vaihtelua ikuiseen Ottobr. verraten. Kivoja kankaita ja vaatteita! Minunkin tarkan euron jakso loppui Kankanden yönä, tarpeeseen tietenkin (lähinnä teepaita-värkkiä kesään). Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just jostain Prismasta sen itse ostin irtonumerona eli eiköhän sitä löydy. En oo kotikaupungistani katsonutkaan, mutta tää lehti oli pienemmän kaupungin Prismassa. Musta lehti oli just kivaa vaihtelua ja kaavat oli ehkä enemmän ruotsalaisten trendipellemeininkiä, hah hah (tarkoitan nyt myönteisessä mielessä).

   Vai jäi sinullakin tarkan markan jakso taakse Kankaiden yössä. Itsehän tunnustan tilanneeni muutaman tarvepaitakankaan (mulla kans kesäteepaidat tulossa ajankohtaiseksi jutuksi) lisäksi Käpysen mysteerin viime viikolla... Ja kankaat oli tosi tosi hyviä! Olin aika äimänä.

   Poista
  2. Lisä-psst: niitä mysteerejä näkyy nytkin olevan niiden kaupassa. En oo mikään mainostava bloggaaja, mutta ehkä joku bongaa vinkin tästä. En ota tietty mitään vastuuta sisällöstä mutta omani oli todella laadukas.

   Poista
  3. Kiitos tiedosta. Pitää tutkailla lehtihyllyjä. Jotain uutta ihmeteltävää kaipaisin just nyt kaavoihin (kangistuneelle,heh huono..). Mä tilasin myöskin tuosta firmasta metrikamaa. Mysteerin otin sashopista ja osui kyllä niin nappiin saajalle se paketti. Piristäviä tuollaiset kivat yllärit! Yksiväristä velouria alaosiin ja kas, siinäpä kesä-asut. Toteutus vielä uupuu. Pitää leikellä valmiiksi kasat,niin saa sarjana vedellä samanvärillä langoilla aina samansävyiset. Tehtaan käynnistymistä odotellen Maria

   Poista
  4. Niinpä, tehokkaan tehtaan pyörittäminen vaatii vähän suunnittelua, joskus lankojen vaihtaminen tuntuu "kauhean haastavalta". Mutta hei, lycka till, niinku Sömnadsmagasinin lukija sanoo! :D

   Poista
 2. Muah, täälläkin oli kerran kissan pallit, muttei ole enää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei karvaisia nyyttejä? Tragedia!

   ...taitaa säästää muilta tragedioilta...

   Poista
 3. Ooh, nyt on hienot housut! Ja paita! Tai siis ainahan sulla tietty ja silleen, mutta nyt on ihan silleen, että kiittelen että olen hyvin kaukana ompelukoneestani, koska voisin vielä kuvitella itse haluavani tehdä samanlaiset. Niin ja lapselle kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan tuo tosiaan aika päheät porkkanahousut! Mulle ei vaan passaa yhtään tuo malli, niisk. Yhdet esiintymishousut on tuota mallia ja kyllä siinä tulee ennemmin jokin muu kuin terhakka porkkana mieleen. Jostain pitää tasoittaa kun on vaan niin hyvännäköinen...öhöm...

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...