lauantai 11. tammikuuta 2014

Diy nukketalo osa 2

Hulluutta on monenlaista. Kun kaipasin järjestystä ja rauhaa joululomalleni, en suinkaan aakkostanut kirjahyllyä tai saanut vaatekaappiani siivottua vaan tadaa, tein nukketalon!

Aiemmin esittelinkin jo kierrätyskeskuksesta bongattua kaapin romua, josta projektini aloitin. Alle porattiin rullat ja siinäpä lähtötilanne olikin.

Ihan valmista ei ole, mutta tällä hetkellä näyttää tältä.


Yläkerrassa on valkoiseksi maalattu Ikean nukensänky ja siellä petivaatteet. Tein pienen katoksen vanhasta retrokapasta. Karhutyyny on vaihtaroitua Ikea-puuvillaa. 


Makuuhuone on yläkerrassa. Kuten kuvasta huomaa, maalasin romun valkoiseksi ja asensin "parketin" Bilteman (vai olikohan Bauhausin) sytykkeistä, joita ystäväni antoi mulle joululahjaksi. Parketin laittoon meni useampi ilta, koska palat piti sahailla sopiviksi ja liimailla paikoilleen... Pikkuinen matto on tehty keränlopusta Hanko-lankaa.


Tässä vielä yläkertaa.


Yläkerran seiniä kiertää dinosaurus-ledit, jotka lapset saivat toissajouluna nuoremman kummitädiltä. Ehtaa Tigeriä. Tapetti on Josef Frankia. Jännästi asukkailla on sama maku kuin mulla.


Alakerran loungen divaani on vielä mietinnän alla, tein väliaikaisen (?) farkkukankaisen divaanin kahdesta puhki kulutettujen farkkujen puntista. Eijjfingerin tapetti on kaverin jämiä. Tyynyt ovat Amy Butlerin itutyynykangasta, Heather Rossin merenneitoja ja vasemmalla vanhasta retrosiksakista tehty Ferm Living -tyyppinen pötkylätyyny. 


 Alakerran valaistuksesta vastaa pikkuinen pupu, ja tilkuista on tehty lattiatyynyjä. Lattiatyynyjen kiristysnapit ovat Viljamin Puodin eläinnappeja.


Nukketalo on yksin mun projekti, koska tarvitsin just tällaista värkkäämistä. Hellyin kuitenkin, kun lapsi halusi jotain tehdä, ja niinpä hän piirsi pienen taulun asukkaista.


Joista pari tässä.

Jos sitten mennään tällaisen proggiksen järkevyyteen niin no, mennään vaan. Tätä oli ihan älyttömän kiva tehdä, ja oli tosi hauskaa mietiskellä käyttötarkoituksia erilaisille jämämateriaaleille. Vielä on pieniä juttuja mielessä, ennen kuin tämä tuntuu "valmiilta", ja aina siltä tuntuessa voi jotain kehittää tai muuttaa. 

Tällaisen tekeminen on myös ilmaista sisustamista: ei tarvitse maksaa maltaita tarvikkeista vaan voi käyttää erinäisiä loppuja, jotka eivät riittäisi mihinkään isompaan. 

Nukketalon lopullinen käyttötarkoitus on toivottavasti leikki, mutta tekeminen oli erittäin mieluisaa. Melkein tuntui, etten malttaisi vielä tätä esitelläkään, mutta kovetin mieleni. 

Suosittelen!

12 kommenttia:

 1. Mieletön! Vau! Mäkin oon haaveillut samanlaisesta projektista. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Jos sulta löytyy joku pieni romunurkkaus, kerää vaikka ensi alkuun sinne materiaaleja, niin on pienempi kynnys sitten aloittaa. Tai näin ainakin itsellä lähti käyntiin.

   Poista
 2. Ooh! Hieno! Sisustusbloggaamista parhaimmillaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti herätti siellä päässä oikein paljon haluja päivittää kodin ilmettä ;)

   Poista
 3. Voi vitsit, nyt tuli ihan himo aloittaa samanmoinen projekti! Ja niin pyhästi kuin olenkin joskus vuosia sitten vannonut, että mitään nukketalohommeleita en sitten ala hommailemaan :D Tosi ihana ja voin uskoa, että tekeminen on ollut mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, periaatteet on tehty nieltäviksi ;) Miksi oot menny tollasta vannomaan muuten (jos nyt satut tän vielä lukemaan)?

   Mulla oli aikoinaan unisex-tarve, siis etten lähtisi kaiken maailman "ällöttäviin" prinsessahömpötyksiin....just joo...tässä hyvä esimerkki siitä, miten kävi.

   Poista
  2. Mä pidin nukketaloilua joskus vähän hassuna ja omituisena touhuna, siis että aikuinen ihminen sellaisella "leikkii". Toiset laittaa nukeille joulunkin ja viettää nukkesynttäreitä ja muuta.

   Tuskin mä ihan sellaiseen nytkään ryhtyisin, mutta enemmän kuin mielelläni remppaisin jostain kaapista tai hyllyköstä talon ja antaisin tytölle leikittäväksi :)

   Poista
  3. No joo, yks kaveri kommentoi eilen, että vähän jännä, kun olin kirjoittanut että tää oli MUN projekti ja lapsi sai tyyliin katsoa vierestä. Mutta hei, mitä väliä sillä on kellekään, että mun vaan teki mieli tehdä tätä ja että mulla oli tarve tehdä tää yksin. Leikkihommeleihin en osais alkaa, mutta en paheksu sellaistakaan. On helppo paheksua sellaista, mitä ei vaan vielä tajua :)

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...