keskiviikko 14. elokuuta 2013

Square-kaavan kokeilu

Ajattelin kokeilla uusimman Ottobre-lastenkaavalehden (4/2013) Square-lörtsäpaitaa 170 cm:n kaavalla ja ihanpa itselleni. Ja ihanpa se minusta toimii.

Muotoja hivelevää eleganssia on turha odottaa, mutta toivottu lopputulos tuli. Aioin ensin kikkailla tähän jotain tamppia, nappia ja muuta kivaa, mutta päädyin siihen, että yksinkertaisin on paras. Harmaa, lörö t-paita on omiaan neutraaliksi kanvaasiksi jollekin muulle asukokonaisuuden yksityiskohdalle. Lässytilää ja niin edelleen, mutta kyllä allekirjoitan sen, että vähemmän on usein enemmän. Vähemmän korostaa enemmän.

Kaula-aukkoa suurensin reilusti eikä se siltikään suuren suuri ole, se huomioon kaavassa otettakoon. Muita muutoksia en tehnyt, tällä kaavalla on älyttömän helppo tehdä paita, jota ei itse tehdyksi huomaa. Ei muuta kuin Henkkamaukan kuvastoon! (Tai sitten ei.)

Kangas ostettu joskus ehkä puolitoista vuotta sitten Löytö-Palan palalaarista, epäilen Nanson kilotrikooksi.
10 kommenttia:

 1. Samaa kaavaa katsoin itsekin, että pitäisköhän.. :) Ostan usein niitä henkkamaukan lastenvaatteitakin itselleni, tällainen tissitön voi hyvin käyttää lasten paitojakin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tiiätkö nämä t-malliset paidat sopii taatusti paremmin pienirintaisille, koska laskeutuvat miehustasta kauniimmin. Mun pitikin tätä tosiseikkaa mainostaa tuossa kirjoituksessani, mutta unohdin kaiken, mitä aioin sanoa.

   Vaikka suosittelen silti kaula-aukon suurentamista, sillä mulla ainakaan ei ole halkaisijaltaan 5-senttinen kaula... :P

   Musta kaava on oikein näpsäkkä eli ei muuta kuin kokeiluun! Erittäin miellyttävä on päällä.

   Poista
  2. Oli tarkoitus tosin nytkin ilmaista "pienempi kuin E tai F" itseeni viitaten, malli kun ei pue parhaiten anderssoneja...Jos jossain kohti on huomattavaa muotoa, se ei peity virittämällä teltan sen päälle... Vaikka enhän tiiä vaikka näyttäiskin oikein komialta. Itelle tuo malli oli sellanen että tiesin, että paremminkin pukevia vaatekappaleita on keksitty, mutta halusin tehdä sen silti!

   Poista
 2. Kivan näköinen paita, harmi, että tuo malli ei taas sovi mulle ollenkaan! Sulle sen sijaan kuin tehty... ;)

  VastaaPoista
 3. Tekispä mieli testata tuota kaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule voi mennä vikaan, sillä vaikkei paita lopulta pukisikaan, se on mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan monikäyttöinen koti- tai lenkkipaita. Ja ite aattelin kyllä käyttää ihan töissäkin.

   Poista
 4. Minulla on (mieheni sanoin) harmaiden kaapujen kausi. Kaikenlaisia alelaarien isoja, harmaita paitoja mustien alaosien kanssa. :)
  P.S. Kirjoittelen sulle kyllä piakkoin. En ole oikein ehtinyt edes hengittää. Jos tämä tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees nou hätä, en mää odota millään tietyllä aikataululla.

   Joo harmaat kaavut on ihan käteviä :)

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...