maanantai 26. elokuuta 2013

Lettilinkki

Flunssa pääsi iskemään kanveesiin, vaikka olenkin hellinyt itseäni stressillä vasta pari viikkoa. Minua on petetty!

Hieman mietin stressiäkin tänään (vaikka se ei ole tämänkertainen aiheeni, vaan tukka), kun kollegani postasi Sarasvuon kirjoittaman jutun stressistä. Vähän miehistä möykkää oli se. En itse nääs aina allekirjoita karaisemisen myötä vahvemmaksi tuloa. Nytkin on uusia juttuja kokeiltavana ja tässä sitä ollaan varmaan osittain niiden seurauksena kulkutaudin runtelemana. Kaktus kurkussa ja kaikki.

Että minkäs teet, jos olet ohjelmoitu tekemään toisin. Uudet asiat tuovat muassaan Sisäisen Vastustuksen.

No joka tapauksessa. Ajattelin jakaa tässä tämän illan aatokseni täältä sohvan pohjalta. Leteistä nimittäin.

Erehdyin viime viikonloppuna kaupungille ja näin hipstereillä lettipunoksia. Mietin, että hipsteritkin ovat opetelleet letitystekniikoita, joten kyllä munkin pitäisi. Reilu vuosi sitten opettelin kalanruodon ja punonkin sitä sekä itselle että tytölle aika usein.

Olen hiusfetisisti monennessa polvessa. Tykkään pitkästä tukasta ja tukasta ylipäänsä, vaikka muilla kaljutkin voi olla kivoja. Tahtoo sanoa, en koskaan ole pitänyt lyhyttä tukkaa ja niissä ajan hermolla keikkuvia kampauksia.

Tykkäisin pitää omaa tukkaa kiinni, mutta sitten olo on kuli. Ja jännää kyllä, nuorempana sitä sai palautettakin kiinni olevista hiuksista, kuten että "hiuspanta ei sovi sulle" tai "pidä auki, kun hiukset menee vihjailevasti tissien päälle" (kuinka röyhkeää!). Pieni epävarmuustekijä on jäänyt ilmaan killumaan, että ketä tässä pitäisi miellyttää. Vaikka naisen virallinen vastaus onkin, että itseähän tälläämisellä aina miellytetään. Itseäni varten minäkin viihdyn viikonloppuisin aamusta iltaan esimerkiksi suihkumyssy päässä, jos se sattuu vastaan tulemaan. Sillä saa hienosti hiukset pois silmiltä ja on oikein näyttävä, froteinen ankka.

Jotain vaihtelua sitä kaipaisi tukanlaittoon, joten hidasliikkeisenä perehdyn vasta nyt nettivinkkien saloihin. Tässä yksi kiva kokoelma, yhdeksän erilaista letitystä. Itseäni kiehtovat erityisesti Katniss Braid ja Dutch Braid.

Tämmöisiä käsitöitä tänään. Piti sitten tulla toimintakyvyttömäksi, että tämänkin viitsi tehdä. Mutta on nättejä lettejä, ai että.

10 kommenttia:

 1. "Kuli"? Tuntemani sanakirjamääritelmän mukaan "tunne, joka Ehtoisalla Emännällä tulee tukka kiinni", mutta onko sillä myös muita merkityksiä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvauduin internettiin, mutta piti lisätä sanan perään -pää, että jotain löytyi...Nekin oli jotain tuhmia haukkumasivustoja!

   Kieli se on semmonen juttu, että aina ei tiedä, mistä mikäkin tulee. Kerran käytin eräässä puheessa ilmaisua "kyykäärmeen sikiö" ja puheen jälkeen eräs saamelainen tuli sanomaan, että mistä tuo ilmaus oli, kun heidän kylässä sitä käytetään. Sama löytyy esim. Mukalta, mutta omaan käyttöön tuli kotoa.

   Monimutkaista...

   Poista
 2. Aijettä, on ne kyllä nätei! Jaa sanotaanko teinejä nykyään hipstereiksi? :D

  Minä en kanssa osaa tehdä kuin ihan tavisletin ja kalanruodon, ja voi kun haluaisinkin osata ranskanletin esikoisen paksuihin elovenahiuksiin. Vaan ei, kokeilut on olleet aivan nolottavan hirveitä. Ei sellainen päässä voi laittaa edes lasta kouluun, pakko purkaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on sitte kertauskurssin paikka, vissiin...Minä väänsin tälle aamua tytön liehulettiin jotain, mutta aika etäiseksi se yhteys tuohon Katniss Braidiin jäi...

   Taitaa olla jotenkin pikakelauksella nuo, kun muka parissa minuutissa valmistuu....

   Poista
 3. Haha, ainoa minkä osaan, on tuo Dutch Braid, ja senkin vain itselleni. Meillä sitä sanotaan väärinpäin ranskikseksi. En osaa siis tehdä ranskista oikein, vain väärin. Muiden päihin saan aikaan omituista sekasotkua, itselle se enimmäkseen onnistuu. Nyt ei vain ole riittävästi tukkaa, mutta mustakin lettikampaukset on ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei väärin, vaan selkeästi eurooppalaisittain, jos tuo kerran hollantilaismalli on. Vaikka ehkä se on Kainuun suunnalla ollut väärin se eurooppalaisuuskin? Menenkö nyt tulkinnassani liian syvälliseksi? Onko kansainvälisyys siis hyvästä vai pahasta?

   Ei vai kyllä eurolle?

   Poista
  2. Sanoisin, että kyllä kansainvälisyydelle. Kaikki letit ovat tervetulleita! Ehkä tuota lettiä pitäisi ruveta kutsumaan hollantilaisletiksi, koska se on minusta itse asiassa paljon kauniimpi kuin tavallinen ranskanletti, eikä näin ollen vain mikään ranskis väärinpäin.

   Poista
  3. Oon oppinut tekemään sen hollantilaisittain ja myös Katniss-malliin ja olen kyllä aika ylpeä itsestäni.

   Make letti, not war!

   Poista
 4. Ihan tavalliseenkin letitykseen menee tyttärelle joka aamu vartti (lähinnä harjaamisen takia) ja se on aamu-uniselle minulle aivan tarpeeksi. Mut olipas vaan hyvä linkki. Kiitos.

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...