keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Zik Zak -mekko solisluiden ystäville

Se alkaisi hiljalleen uudenlainen elämä. Miten vaikea onkaan asennoitua jälleen kiihkeämpään elämänrytmiin, vaikka toisaalta ei tässä jouten olla oltu tähän astikaan.

Muistan, kun kipuilin toiselta äitiyslomalta jälleen töihin vääntäytymistä. Ei millään olisi huvittanut. Työ kuitenkin tempaisi pian matkaansa. Nyt ollaan oltu taas kohta kolme kuukautta kotona, mitä nyt juostu päätä pahkaa sinne tänne asioita järjestelemässä, tapaamisissa ja sen sellaisissa. Varmasti tälläkin kertaa asetun uuteen rooliin. On aikakin, ettei elämäni ole kotiin sijoittuvaa hömppää (huom. lapset ovat olleet suurimman osan ajasta hoidossa ja minä keikkunut välitilassa...jälkikasvua kaitsiessa ei ehtisi juuri haaveilla)...Tuolla ulkomaailmassa tulen olemaan tekemisissä paljon synkempien asioiden parissa.

No. Joka tapauksessa. Pienen kriiseilyn vuoksi tein itselleni toisen lohtumekon. Olen ehdottomasti mekkonaisia. Ne ovat fiksuja, mutta helppo mätsäillä muiden vaatteiden kanssa. Ne pukevat tällaista lyhyttä patukkaa kuin minä. Ne ovat myös tapa olla aikuinen nainen, varsinkin kun vapaa-ajalla pukeutuminen saattaa lipsahtaa sinne asenneteepaitojen ja maihareiden puolelle. Mekot tuovat minulle itseluottamusta ja tunnen oloni naiselliseksi.

Tein mekon Ottobren Pigeon Grey -kaavalla, koska olen ihaillut sen pääntiekaitaletta. Arvelin, että se sopisi somasti vartalotyypilleni ja kun nyt tätä päälläni tutkailen, tämä avarahko mutta asiallinen kaareva kaula-aukko on mielestäni pukeva. Se korostaa solisluita, minkä näkee viimeisestä kuvasta (poikkeuksellisesti lärvi mukana, apua).

Olen yrittänyt pohdiskella näitä istuvuusasioita ja olenkin aina ilahtunut, kun vartalon muodot on otettu kaavassa mukaan. Tässä kaavassa on tehty tilaa rinnoille, joskaan kikoille ei ollut nyt tarvetta, kun kangas on joustavaa neulosta (Zik Zak Metsolasta). Mutta tämä tiedoksi, jos kiinnostaa toteuttaa vain hieman joustavasta villaneuloksesta.

Sen sijaan kavensin vyötäröltä varmaan viitisen senttiä ja helmasta ehkä kymmenen! Alkuperäisen kaavan kangas oli joustavuudeltaan vain 10%, ehkä se vaikuttaa asiaan. Tämä malli on pienennetty koosta 36. Tiedoksi, mielestäni vastaan enemmän kokoa 38, eli aika väljä tämä kaava on.

Sen verran kaunis pääntie tässä mielestäni on, että suosittelen kaavaa työvaatteiden tekoon. Aion kokeilla tätä vielä trikoisena.
14 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Ja nääveli on kans ok :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multahan saa aina näitä muunnoksia ja rallatuksia :-)

   Poista
 2. voi kuinka kaunis naine se sieltä paljastuikaan! ja ihana mekko - paljon sulla meni kangasta tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni Metsolan leveydellä 150 cm ja jäi pientä palaa yli, että saan vielä yhden pikku projektin. Jos kiinnostaa, voin tsekata kangasmenekin eri kokojen mukaan. Jossain vaiheessa kokotaulukkoa menekki nousi muistaakseni jonkin verran.

   Toisaalta jos tekee just vaikka Metsolan leveydellä, menee vähemmän kangasta...

   Niin ja kiitos :)

   Poista
 3. Tuo kangas on ihana! Harmi kun mulla oli se M-boikotti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiritomilla ja Käpysellä on ainakin jotain siksakkeja...? Musta vaan tää on neuloksena kiva.

   Poista
 4. Tämä malli tosiaan sopii sinulle kuin nenä päähän! Tosi kaunis!

  VastaaPoista
 5. Solisluu-kaula-aukot (mikä sana?!) on sitten ihania, nätti mekko! Varsin nätti on naamakin :)

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis! Ole iloinen etuvarustuksestasi, saat mekot istumaan päälle tosi kauniisti. :) terveisin lauta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku feikkaa itelleen tissit, joku lantion, joku hanurin...Ja toinen puolikas peittelee niitä!

   Eli kaipa se on opettelua, mikä omalle korrelle (tai pölkylle) passaa. Varmaan siinä vaiheessa, kun kunnolla oppii, muuttuukin jo maan tomuksi.

   Mulle oli valaisevaa lukemista Style -- Löydä oma tyylisi ja kyseisessä opuksessa eri vaatemallit. Oon kyllä maininnutkin sen kirjan usein, en tiiä miksi se itseä niin valaisi...Mukana oli muuten lukuisia vinkkejä, miten saada etuvarustukseen volyymivaikutelmaa!

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...