sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Miehekäs PaaPii-kettupaita

Pienenä, tai ei niin pienikokoisena (tällainen nielee melkein metrin) työnä ompelin tällaisen kettupaidan aikuiselle.

Kangas on PaaPiin suunnittelema, Nosh Organicsin valmistama ja Pehemiästä hankittu. Tätä ei tosin taida saada tällä hetkellä mistään, sen verran huippusuosittu on ollut. Omaan makuuni kuosi on hieman levoton.

Vain machoille tosimiehille! Räyh!
  Tänään olen hakenut kasvimaapalstalta loput viljelmät, esimerkiksi mustajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta, maa-artisokkaa, ruttoisia perunoita. Kaupungin vuokrasopimus loppuu tänään. Kohta maa käännetään.

Seuraavaksi vuodeksi mun on luvattava itselleni osittainen pressulla peitto. Sopivia syötäviä olisivat esimerkiksi: porkkana, mustajuuri, palsternakka, sipuli, punajuuri, valkosipuli, kaalet, herneet pienissä määrin (tänä vuonna paransin niillä maata), kesäkurpitsa. Kurkkua voisin kokeilla tässä kotona ja salaatit pitää täällä myös tämän kesän tapaan. Maa-artisokka on myös kiva. Perunoita riittää ihan jokunen vain.

Tänä vuonna epäonnistuivat tilli, persilja, sipulit. Perunaan iski rutto.

Mielessä on pyörinyt pari aihetta kirjoitettavaksi, mutta lienee paras säästää ne ensi viikkoon, kun/jos olo on virkeämpi. Toinen liittyy järkevään kuluttamiseen ja toinen naisiin. Joskus tosin käy niinkin, että aihe haihtuu, kun siihen ei tartu heti.

Tämä lähtis levolle, viikon haasteet odottavat jälleen...
(Tämä viikko olikin vähän onneton työnteon kannalta. Toivon, että olisin ahkerampi ensi viikolla, niin voisi sitten ottaa rennommin.)


7 kommenttia:

 1. Tää onkin tosi hieno aikuistenkin koossa! Hmm.. Tekisköhän sittenkin vaan itselleen tästä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin joku tästä tehty tissitunika, jonka näin OE:ssä, oli tosi tosi tosi kivan näköinen!

   Ite en osais tehdä tästä itelleni, mutta tosiaan näen tän kyllä toisten päällä :) Itelles siis kuule vaan! :)

   Poista
 2. Mäkin tykkään kyllä kuosista ja meinasinkin, että tilaan pätkän lisää, mutta jäänee tilaamatta, jos sitä ei mistään saa..

  Hyviä aiheita, järkevä kuluttaminen nyt päällimmäisenä saa pisteet! Mua on alkanut rassata tämä liiallinen kangashamstraus, kun ennen mun kangashankinnat keskittyivät tuonne kirppispuolelle paljon enemmän.. pitääpä ottaakin retrovarasto pikapikaa taas käsittelyyn.. juu, jään odottamaan kirjoitustasi!

  Ehtiikö mustajuuret hyvin kasvaa, ilmeisesti.. mä oon joskus viljellyt ja jääneet lyijykynän paksuisiksi tikuiksi!

  Saatko ensi vuonna saman palstan vuokralle, ilmeisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottelin OE:n puolelle jotain lokakuun haastetta, jos vaikka keskittyisi ompeluun kangashaaveilun sijaan...Ite en oo onneksi ostellut nyt viime aikoina muuta kuin tuota ja sieni-PaaPiita. Mutta onhan noita varastoja...

   Onhan se OE tavallaan luonut jännän hurmoksen kankaisiin, tuskin monellakaan hommassa kovin tolkkua on. Harmillisuuteen/harmittomuuteen en osaa ottaa kantaa. Jos vaikka tosiaan saa ommeltua itselle, ei ainakaan hanki epäilyttävissä olosuhteissa valmistettuja vaatteita.

   Mutta jos ompelukset itselle on "vähän sinne päin" (niin kuin itsellä meinaa olla, tyyliin ehkä tätä voi joskus pitää...), kannattaisi ehkä sittenkin satsata laadukkaisiin vaatekaapin perusosiin.

   Mustajuuren onnistumisen kanssa on kai vähän niin ja näin. Laitoin ne ensimmäisten joukossa ja kitkin alkukesästä ahkerasti ja sato onnistui. Ja sullahan ei ole yksivuotinen palsta (oisko ennemmin elinkautinen? hih ), joten ei ole kiiruskaan?

   Poista
 3. Näyttääpä hyvältä! Kiva nähdä kankaita välillä miestenkin päällä :) Mistä löysit kaavan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirsin mieluisasta t-paidasta. Olen käyttänyt samaa kaavaa useampaan paitaan, mutta ehkä voisi seuraavaksi jo kokeilla jotain muuta, väljempää kaula-aukkoa nyt ainakin.

   Poista
 4. Täähän sopii tosi hyvin miehellekin. Alkuun aattelin tästä jotain itselleni, muttamutta... pitääpä pohtia :)

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...