lauantai 9. kesäkuuta 2012

"Valmis" kasvimaa, alkukesän kukintaa

Aamulla kävin istuttamassa avomaan kurkut esikoisen kanssa. Nyt on kasvimaa myllätty kertaalleen läpi ja aari on täynnä.

 Tänä kesänä kokeilen Lidlin muovimökkejä. Paljon on harson alla. Sain kaalin taimia pyytämättä naapurissa asuvalta tuttavalta, joten ne asustelevat varmaan koko kesän harson alla. Muuten hankkiudun harsoista, kunhan kasvu pääsee vauhtiin.

Tuntuu, että paljon sai tehdä taas sadan neliön eteen. Auttoi paljon, kun olin miettinyt kylvösuunnitelman jo valmiiksi, pohdiskellut rauhassa sopivia kumppanuuskasveja ja miettinyt edellisten vuosien sijoituksia, että olisi hieman kiertoakin. Samoin yksi nurkka palstasta on tosi köyhää muuhun verrattuna.

Tämän vuoden kokeiluna on kattaminen. Laitoin jo hieman ruohosilppua kokeeksi. Tarkoitus on vetää mustaa muovia reunaan ja sanomalehteä penkkien väleihin.

Tämän vuoden kokeiluna ovat eriväriset porkkanat, muuten liikun melko tutussa porukassa.

Puutarhassa on  särkyneidensydämien kukinta-aika.

 Hienostuneita ne ovat.
 Takapihan tulppaaneihin on alkanut tulla vaaleanpunaista rusotusta. Ihanan herkän värisiä. Takapihalla olen omalla luvallani romanttinen! Niin, alkukesän, koska loppukesästä tulee mukaan keltainen ja violetti.
 Tuomenkukkia takapihalla.

Tämä näkymä ei kovin häävi ole, mutta tässä näkyy pieni laajennukseni yhteen takapihan kukkapenkeistä. Etualalla oikealla puutarhamessuilta hankittu valkoinen särkynytsydän, ja vasemmalla edessä on muistaakseni rönsyleimua, valkoista. Sen annan suikerrella, missä mielii, jotta välttyisin rikkaruohoilta. Taka-alalla on naapurin piha.

Takapihan tulppaanit ovat nyt kauneimmillaan.
Kävin tänään myös pari tuntia ompelulaneilla. En saanut mitään oikein aikaiseksi, mutta kiva oli piipahtaa.

2 kommenttia:

  1. Ihana piha! Ja vielä iso kasvimaakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kasvimaa on vuokrattu aari kaupungilta, eli ei ihan omaa lääniä :) Parin minsan pyörämatkan päässä nyt kuitenkin.

      Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...