keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesäyömekko Amalia-kaavalla

Tytär on kova hikoilemaan etenkin öisin, ja etenkin kesällä. Kun jälleen kerran kävin silittämässä hiestä märkää päätä, ajattelin kokeilla Mekkotehdas-mekkoa.

Mekkotehdas on tuoreehko kirja, jossa on kivoja mekkoja lapsille ja yksi kaunis malli aikuisillekin. Lisäksi ohessa on kaikenlaisia muita pieniä ompeluideoita, jotka voi toteuttaa vaikka tilkuista.

Tein yömekon Amalia-kaavalla, joka onkin tarkoitettu yöpaitakäyttöön.

Mekkoon käytin vaihtarina saamaani vanhaa lakana- tai verhokangasta, joka on jo hieman kulunutta ja siksi ohutta ja pehmeää, toisin sanoen ihanteellista yöpaitakäyttöön. Noissa röyhelöissä, joista on vielä muitakin kuvia, oli melko turaaminen, ja ohjeista tuntui puuttuvan joitakin yksityiskohtia. En usko kokonaisuuden siitä juuri kärsineen.

Yläosassa on lisäksi vihreää pitsiä, jota olen hamstrannut joskus Nappi-Kikasta aivan muuhun tarkoitukseen, samoin laitoin brodyyrin sijaan helmaan valkoista pitsiä. Pinkki ohut puuvilla rintaröyhelöissä on alushameen teosta jäänyt tilkku Löytö-Palasta ja helma huppumateriaalia TiRiTomista.


Pilvikirsikan kukinto pihalla on kauneimmillaan.
 Olen myös aivan rakastunut näihin puolikerrottuihin tulppaaneihin.
 Että niinku ooh.
 Tämä on totisesti vilpoisa malli yökäyttöön ja lähtee pian kokeilukierrokselle.
 Selässä on "ihan vaan yks" röyhelö.
Loppuun vielä kuulumistunnustus: alkukesä pienine elämänmuutoksineen ja kasvimaan laittoineen on ollut niin tappava, että olen lähes tappanut suosikkikasvini, posliinikukka Karjalan Evakon. Niisk! Toivon, että se piristyy nyt, kun taas kastelin sitä...Kyllä ei ihminen aina riitä.

2 kommenttia:

  1. Oi ihana mekko! Täällä myöhäisheränneenä kahlaan taas blogiasi läpi yöllä...

    VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...