maanantai 31. lokakuuta 2011

Lyhyesti lehtieskapismista

Lyhyt lehtikatsaus...Ehtoisa emäntähän on kirjaston suurkuluttaja ja haaveilu vastaa yli puolta puuhastelusta, vai miten se nyt menikään...Listaan tässä muutaman suosikkilehteni.

Sisustuslehdistä ehdoton suosikki on ruotsalainen Sköna Hem. Sen tyyli on skandinaavinen, mutta runsaampi kuin suomalaisissa lehdissä yleensä. Kuvatut kodit ovat keskimäärin iloisempia ja humoristisempia kuin kotimaisissa lehdissä. Kotimaisista pläräilen Dekoa ja Glorian Kotia, joka onkin jollain tarjouksella tullut mulle tämän syksyn. Jotenkin sisustuslehdet eivät tosin nyt puhuttele, kun ei ole remontti mielessä. Makuasioistahan voi silti kiistellä, joten jotain voin tänne kirjoitella.

Pihalehdistä suosikkini on Viherpiha. Ihana, ilmava taitto, ja yksinkertaisesti ihanin. Tätä pläräilisin, jos haluaisin luoda omalle pihalleni fiilistä. (Ja jos kirjallisuuspuolelle mennään, niin oikea mies vastaamaan pihakysymyksiin on Pentti Alanko.)

Käsityöpuolella olen vielä aika tumpelo, mutta toistaiseksi olen innostunut eniten Ottobre Designista ja pointsit sille, että törmäsin kaavoihin Berliinin reissullakin, eli haluttu julkaisu myös rajojen ulkopuolella oujee. Mutta en todellakaan ole käsityötietäjä, joten vinkkejä saa antaa.

Yleiskotilehdistä Kodin Kuvalehti on pitkäaikainen suosikkini, ja löydynpäs sen sivuiltakin, kotoani perheen kanssa, ei nyt kuitenkaan kerrota, missä numerossa ja minä vuonna, njäh njäh. Hieman olen KK:een kyllästynyt, ja lämmennyt hieman Kotiliedelle. Se tuntuu töröttävän tukevasti jalat maassa eikä lässytä liikaa trendeistä.

3 kommenttia:

  1. Jahas, yritin kommentoida tänne Kodarista joku päivä sitten, vaan eipä kommenttia näy. Nyt se tietysti sitten näkyy kuitenkin ja sama asia tulee moneen kertaan eri tavalla annosteltuna. No joka tapauksessa, mulla on kanssa jotenkin tulossa KK:ta mitta täyteen. Siinä on nyt tapahtunut semmonen muutos trendeihin ja höpöön päin, että ei enää kiinnosta. Lukijasuhdetta riittää, lehti kun on tullut meille kotiin ihan aina ja joskus ammoin oon sitä itsekin tilannut sopivia jaksoja. Mutta en tilaa enää. Luen trendihöpöä sitten ihan muista lehdistä. Tai ainakin haluaisin, että asia olisi yhä niin.

    VastaaPoista
  2. Ei näy...Hyvä Blogger....Solet niin oikeassa siitä Kodarista. Uusi päätoimittaja, ehkä? Mitä mieltä oot Kotiliedestä? Mää kaipaisin sellasta sesongeittain ajassa pysyvää (siis marja-, sieni-, kaali-, tulppaanien istutus....ei vaikkapa värisesonkien) lehteä, onko sulla mielessä jotain korvaavaksi?

    VastaaPoista
  3. Kotiliesi on jäänyt vähän varjoon, kun olen pitänyt sitä enempi mummojen lehtenä. Johtuneeko sitten siitä, että se on tullut aina mummolle? Oon lukenut sitä nyttemmin hyvin, hyvin satunnaisesti ja viimeksi ehkä kesällä. Se on alkanut kallistaa enempi nuorempien suuntaan? Pitääpä ottaa Kotiliesi paremmin kiikariin. Mutta luulenko minä vaan, vai uusiiko se ulkoasuaan tai ainakin kantensa ulkoasua suunnilleen koko ajan, vai johtuuko tämä ajan kulumisen kiihtyneestä vauhdista?

    VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...