perjantai 14. lokakuuta 2016

Viikonlopun ruokavinkki – padat porisemaan!

Hetken verran makustelin jotain click bait -tyyppistä otsaketta ilmanaikuiselle jorinalleni, mutta en sitten viitsinyt huijata ketään ihmispoloa. Olen saanut runsaasti (eli ainakin viideltä henkilöltä) palautetta blogini yskähtelevästä tahdista ja sitä seuranneesta Valtaisasta Mielipahasta, joten tulenkin tyylikkäästi eli paljastan seksikkään ruokareseptin. Ei enempää eikä vähempää. Woah!

Hyvä ihminen, tässä on

Chiliin ja fetaan luottava pata

Olennaista on, että on pata ja sellaista chilikastiketta, mitä ne on, kai niitä on monenlaisia mutta mulla on semmoinen pieni purkki. No kuiteski. Toinen maaginen ainesosa on paketillinen fetaa. Ja sitten ois vielä hyvä olla puoli litraa vettä, johon voisi heittää kasvisliemikuution mukaan.

Sitten pääsemme soveltamisosioon.

Olen toiminut näin: ensin sipuli tai pari kuullottumaan pannuun öljyn kanssa, sekaan 4 rkl sitä chilitöhnää. Tämä on mennyt viisivuotiaallekin pienen nurinan kera. Eli kun tarkemmin ajattelee, ehkä voi laittaa vähemmänkin ja lisätä sitten loppuvaiheessa hieman itselleen eri satsiin, jos siin on sellaista väkeä saman padan ääressä, joka saattaa valittaa tulisuudesta. Mutta viis vee kuitenkin söi, joten ehkä tämä on hyvä mittari. Yhdeksänvuotiaan mielestä oli jo yksioikoisesti hyvää, joten tässä on tämä tulisuusskaala tullut nyt perinpohjaisesti avattua.

No mikäänhän suolukka ei valkosipulista pahene. Laita jokunen kynsi.

Lurauta puoli litraa kasvislientä messiin. Eli suomeksi kuutio ja vettä. Voi laittaa myös vähän suolaa ja mustapippuria. Ei tarvi hullutella tämän enempää. No jos on yrtti-ihmisiä niin mikä jottei. Minä oon kasvimaan persiljoja heivannut lopuksi mukaan. Ei ole ollut huono.

Seuraavaksi olen ladannut muun muassa:

-perunoita
-porkkanoita
-palsternakkaa
-kurpitsaa
-tölkkimaissia


sekä proteiiniosioksi

-papuja (isoja) ja/tai
-linssejä
-pakasteherneitä

No sitten poristellaan. Laita mitä vain kasviksia nyt huvittaakaan laittaa, ja huomioi jokin proteiinilähde, niin siinä on hyvä pata kasassa.

Kun on kypsää, lisätään vielä – tässä tulee taikuusosuus – paketillinen vetaa rouvisti käsin murusteltuna. Ja eikun syömään!

Tämän ruoan ehdottomiin hyviin puoliin kuuluu sovellettavuus eli ei voi mennä pieleen, jos löytyy chilitahnaa, fetapaketti ja mielellään myös se kasvisliemikuutio. Ei tarvi olla maustamisen fakiiri.

Ja toiseksi, ruokaan saa kätkettyä huomattavat määrät niin nahistuneita kuin myös sesonkiin kuuluvia kasviksia, ja yleisvaikutelma on talvisen patainen, lämmittävä, täyttävä, terveellinen mutta myös herkullinen.

Kokeile ja hämmästy!


4 kommenttia:

 1. Tuohan kuulostaa aika hyvältä! Kuvan kun olisit vielä saanut mukaan, niin ah!

  VastaaPoista
 2. Ja eiks se mee niin että ei se määrä vaan laatu.. enkä nyt tarkoita tuota ruokaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeen tiedä! Jos multa odotettaisiin laatua niin en kirjoittaisi ollenkaan! En oo yhtään tässä puoliammattimaisessa someskenessä mukana. Mutta sitten taas tämä blogipuoli tuntuu hiljenneen tämmöseksi villahousuhommaksi, että tähdet sammuvat hiljalleen. Siis ne harrastelijatähdet. En oikeen tiedä mitä muuta sitten.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...