sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hyvä lopetus viikolle

Ei passaa moittia viikonloppua. Viikolla kun oli sitruuna suussa.

Mutta ei se ollut lainkaan mun asiani vaan se, etten vieläkään ole malttanut kokonaan heittää pihahommia, niin kaunis on syksy ollut.

Ensinnäkin, lähimarketissa ainakin, kukkasipulit olivat puoleen hintaan. Vielä loppuvuodesta ehtii tehdä ruukkuistutuksia, joten vaatii itsehillintää, etten riennä vielä täydennyskierrokselle pinkkien tulppaanien pariin.

Tässä yhteen isoon ruukkuun kaavailemani istutus (selviää jos selviää):


Ideana siis sipuleita ruukkuun kerroksittain, varotaan etteivät sipulit koske ruukun reunaa, keväällä sitten katsellaan, mikä meininki. Tässä mukana kevättähtiä, valkoisia helmililjoja, Salome-narsisseja ja Flaming Flag -tulppaaneja.

Pari viikkoa sitten jännitin, miten daalialle/joriinille käy. No ei vieläkään ihan kukassa ja lunta luvattu ensi viikolle!


Hieman hämmentävä oli myös tämä näky, jouluruusun nuppu. Suosittelen erittäin lämpimästi tälle joulusesongille jouluruusun hankintaa. Ihan ilmainenhan se ei ole, amaryllis ja hyasintit ovat huokeampia. Mutta jouluruusu on ylivertainen! Ensinnäkin se kukkii pitkään. Toiseksi, kunhan saa sen sinnittelemään sulille keleille, sen voi istuttaa maahan. Tämä yksilö on viime joululta. Se on asettunut kesän mittaan penkkiin ja näköjään viihtyy.


Viikolla hankin myös rautakaupasta kaksi North Blue -pensasmustikkaa, joita olin kytännyt pitkään. Ne olivat nuupottaneet hylättyinä nurkassa hintalappua vailla. Kysyin, että voisinko ostaa nuo pois, jos halvalla saisin? Jipii. Nyt haasteena olisi löytää jänisverkkoa aivan lähipäivinä, sillä sitten omenapuun ja näiden suojaukset. Tällaista onnetonta suojaa on toistaiseksi tarjolla alppiruusujen alla...


Elämähän keskittyy enenevissä määrin sisälle joksikin aikaa ja aivan hyvä niin. Hyvään viikonloppuun kuuluu yleensä leipomista. Tällä kertaa tehtiin tyttären kanssa vadelmamuffinsseja. Muffinssit ovat lempileivonnaisiani niiden helppouden vuoksi.


 
Mjooh. Ensi viikosta on tulossa hurjan jännittävä, joten ajatukset ovat jo siellä jossain lähitulevaisuudessa. Ei siis valitettavasti viiltävää ironiaa, huikeaa huumoria tai syvällistä saivartelua tässä kirjoituksessa. Kuopus tuolla ronklaa mopojaan, ei tunnu asettuvan unille. Eikä olis esikoiselle kannattanut näyttää Jacksonin Thriller-videota.

5 kommenttia:

 1. "Eikä olis esikoiselle pitänyt näyttää..." Naurahdin, mut ei oo kiva.

  Voisko sipuleita laittaa ruukkuun parvekkeellekki? Haluisin helposti tehdä paineita, että jos vihdoin ens keväänä sais turhat rojut hiiteen sieltä ja kukkia ja löhötuolin. Ja ei sit mitään ihmeellistä, mut mitä suosittelet? Onko liian myöhäistä vai sisälläkö ne kasvatetaan? Muut ei mulla menesty, kuin ne sulta saadut... Huoh!

  Miten pidät kuopuksen poissa leipomahommista vai pidätkö? Ihanan näkösiä muffinsseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se halusi nähdä jotain tosi kuuluisaa enkä yhtään muistanut, kuinka pelottava se musavideo on...!

   Juurikin parvekkeelle voisit tehdä ihan hyvin ruukkuistutuksen! http://www.omapiha.info/artikkelit/tulosta.asp?nr=150 Ton jutun loppupuolella on selkeät ohjeet. Eli ruukku sitten pahvilaatikkoon ja sanomalehtipaperia ympärille tms.

   Onko sulla ongelmana liiallinen vai liian vähäinen kastelu ja onko kasveilla riittävästi valoa?

   Nykyään kuopus saa jo osallistua. Keksin jotain hyödyllistä tai "hyödyllistä", saa vaikka kaataa jauhoja tai sekoittaa, niin ei sitten tee sellaista, mitä ei sais, esim. rikkoa munia. Sen homman jätän sitten isommalle

   Muffinssivuokien asettelu on kans hyvää puuhaa :) Ja isommalle tietenkin koristelu.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä. Kastelu tahtoo unohtua. Kestokasteluruukut vai-mitkä-ne-on auttaa jonkinverran, mut kaikkea eivät pelasta.

   Poista
 2. Ihana kun sä jaksat touhottaa kaiken muun lisäks vielä pihahommissa...musta tuntuu, että mulla on tänä syksynä kaikki ihan rempallaan. Kukkapenkit siistimättä, kasvimaat kääntämäti, piha haravoimatta kun omenapuissa on vielä kuitenkin niin paljon lehtiä jäljellä jne. Pitäisi ehkä ryhdistäytyä ja painua pihahommiin nyt kun aurinkokin kerrankin paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä vaan kukkapenkit siistimättä ja lehdet haravoimatta ja tee korkeintaan jotain, mistä hirveästi tykkäät :) En itsekään haravoi kuin vaahteran lehdet, ja kukkapenkit käyn läpi vasta keväällä.

   Joskus inspiroivat eri asiat ja joskus ei vaan jaksa, mitäs tuosta. Täällä on ollut pakkasta ja aurinkokaan ei tänään paista, ja myrsky vei suurimman osan lehdistä. Yhtäkkiä on ihan erinäköistä kuin vielä eilen. Eli ehkä kannattaa rientää ulos, jos siellä on aurinkoista! :) Ommella ehtii koko talven.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...