perjantai 14. elokuuta 2015

Ihana-sanan pakkokäytöstä

Alkukesästä näytti, ettei parvekkeellekaan kasva yhtään mitään. Nyt loppukesemmällä on sentään vihreää.


Kukkiin liittyen, tein myös omasta epäonnistuneesta ompelusta vielä yhden peplummallisen koulupuseron. Kuvahan siitäkin tuli vaikken jaksanut käskeä koululaista poseeraamaan.Yhtenä päivänä kommentoin eräälle seniorimmalle sukulaiselle, että jokin asia oli ihana. Tämä heti siihen tarttui, että puhuin Facebook-kieltä (siis somekieltä, varmaan). Hieman hätkähdin että totta juu. Mulle on ollut kauhea opettelu siinä, että kaikenlainen kommunikaatio pitää typistää yksinkertaiseksi kehuksi, ja viestintä tapahtuu näiden eri variaatioiden välillä. Ensin kehu ja sitten vastaus, stimulus --> response.

"Aivan ihana!"
"Kiitos! Itekin tykkään!"

Jos tämä kommunikaatio ei toteudu, muutakaan ei ole tarjolla.

Tietyiltä osin olen varmaan täysin sopeutumaton sosiaaliseen mediaan, koska ollessani aktiivisempi jo mainitussa naamakirjassa olin todella allerginen sille, että mun olis peukutettava jonkun hyviä uutisia. Kutsuin sitä pakkotykkäämiseksi. Varsinkin kun suomalainen vasta opettelee kehaisemaan toista ja sitä sopiikin opetella niin kuulostaahan ajattelutapani herkästi antisosiaaliselta, mutta käännän nyt esiin toisen näkökulman:

Mulle nämä helvetin tykkäämiset ja ihanat ovat joulukortteja. Niitä on kiva saada mutta ne unohtuvat pian. En muista minkänäköinen tonttu oli kenenkin kortissa, johon toivotukset ovat valmiiksi painettuna, mutta varmasti ihana, en epäile. Itsehän kyllä lähettelen joulukortteja (poikkeuksena viime vuosi) sukulaisille, joiden kanssa en muuten ole yhteydessä, vaikka ehkä kannattaisi. Tiedän siis mistä puhun.

Jos en siis vain hehkuta ja kehu niin anteeksi, jo kaikki hehkutettu ja kehuttu on vaatinut punnerrusta ja opettelua. Olen enemmän kahvikuppipohdiskelija, mietiskelijä, vuorovaikuttaja, mielenmaisemien ruoppaaja. Hätäinen tykkääminen ja eteenpäin kaahotus on mulle vuorovaikutuksen typistymistä, ei lisääntymistä.

Samalla tykkäyksien puute alkaa kertoa kelpaamattomuudesta, ihanuuden toistamatta jättäminen suosion laskusta. Jos ei tykkää, äänestää vastaan. Äh, ei vaan pygee.

Kyllä silti varmasti olet ihana! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...