sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mekkotehdas aikuisille: Hilma

Töiden kanssa tuli hetkellinen helpotus, jonka päätin palkita "ystäväbrunssini" (ks. edellinen postaus) lisäksi Mekkotehdas aikuisille -kirjan korkkauksella. Kirja ilmestyi viime kuussa ja koska halusin olla mukana jossain hypessä, varroin sitä mekkokesähaaveet mielessäni. En nimittäin pidä kesästä pukeutumisen takia, koska olen kalvakka ja koska säärikarvojen ajaminen tasaisesti on jotenkin mahdoton tehtävä kaltaiselleni koulutetulle ihmiselle. (Jokuhan jättäisi ne omiin oloihinsa, mutta en ole saanut valettua itseeni moista rohkeutta.) Lisäksi kesävaatteet ovat usein jotenkin öklön värisiä ja pitäisi olla niin kovin pirtsakkana ja päivettyneenä. Kyllä olen kevät- ja syysihminen.

Summa summarum, epätoivon hetkistäni huolimatta olen nyt varustautunut uudella kesämekolla.

Päätin tehdä Hilman, koska siihen löytyivät tykötarpeet valmiiksi kotoa. Kumilankaa etu- ja takakappaleiden rypytystä varten piti purkaa vanhasta hameen tapaisesta, mutta muutenkin olen yrittänyt aktiivisemmin uusiokäyttää materiaaleja, joten pidin itseäni tämän ähräyksen vuoksi jopa näppäränä.

Kangas on ostettu reilu vuosi sitten ulkomaan komennukseltani, kun olin pari kuukautta töissä Keski-Euroopassa. Sinnepä vie tieni taas tässä kuussa mutta tällä kertaa ei viikoksikaan. Se vielä, että tämän puuvillan metrihinta oli 3 euroa, joten mekon hinnaksi tuli ehkä n. 5 euroa.


Tästä näkyy paremmin pituus. Nyt vakava varoituksen sana kannuista: ne ovat tässä mallissa melko lailla tarjolla ja rintsikat voi olla hankala saada alle järkevästi.


Havainnollistan ongelmaa seuraavalla kuvalla. Perusolkaimet näkyvät takaa. Niin näköjään myös todella jumittavat pohkeeni...Muistinko mainita, etten ole kesäpukeutumisihmisiä...

Tekisin siis yhteenvedon, että isobosaiset voisivat lisätä hieman korkeutta noihin etu- ja takakappaleisiin (pitänee ottaa huomioon sitten myös hihoissa). Tämä on myös avonaisuutensa vuoksi ehdottomasti kesämalli, ellei sitten osaa pitää paitaa mekon alla, mikä sekin lienee jonkinmoinen optio.


5 kommenttia:

 1. Jopas yllättää tuo selän leikkaus. Malli kun ei minusta muutenkaan ole välttämättä suunniteltu vain ihmisille, joiden ei tarvitse käyttää pislejä. Että sikäli olisi varmaan hauskaa, että ne alle saisi.

  Mä olin valmis kirjaa näkemättä ompelemaan koko homman läpi, siitä huolimatta, etten oikein osaa ommella ... mutta oikeasti siitä kolahtikin sitten yksi malli. Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä malli? Se Ingerkö? Mulle kirja on silmäkarkkia, mutta harvempi malleista taitaa sopia mulle. Jos kangas laskeutuu tissien päältä, oon kävelevä teltta.

   Joo oon samaa mieltä tuosta Hilma-mallista. Katoin kuvasta että mallillakin on puskurit eli kokeilenpa tota, mutta en tiiä, minkä ihmeen virityksen nyt kehittelen alle...Vai onko kyse jostain muusta, liivimallista tai jostain.

   No, varmasti osaat kyllä ommella noita, jos innostut.

   Poista
  2. Oliko Inger kirjan eka kolttu? Siinä tapauksessa kyllä, se juuri!

   Poista
  3. Tosi kaunis sulla ja istuu hyvin, mutta onpa harmillinen olkainasia. Onneksi tulin selailemaan just ennen kasvan piirtämistä muiden kokemuksia...

   Poista
 2. Ihana mekko ja tuon kirjan hankin minäkin, vaikka ensin ajattelin sen olevan liian romantillinen tyyliini :D

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...