maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kattilapasta

Nyt jysähtää!

Vielä aamu osoitti meikämandoliinossa löysyyttä ja haaveilevaa hajamielisyyttä, kun ihmettelin kotini pölykerroksia ja likaläikkiä kevätvalokylvyssä. Iltaa kohti toiminta kiihtyi ja päädyin kokeilemaan ruokauutuutta! Tämä on jaettava!

Kyseessä on kattilapasta (kyllähän lipsahti alkuun kirjoitusvirhekin ja vain sovinnaisuuteni esti jättämästä sitä) ja kokeilin sitä mukaillen tuoreimman Kotivinkin ohjetta.

Tein sen jotakuinkin näin:

Katkaisin spagetin keskeltä kahtia ja laitoin kattilaan. Lisäsin seuraavia:
paprika
valkosipulia
mustapippuria
suolaa
lehtikaalia
kuivattuja tatteja
paketillinen vegechorizo-makkaroita (työllistän varmaan Hälsans Kökillä kokonaisen keinosuolenmuotoilijan, sen verran kyrsään addiktoitunutta porukkaa täältä löytyy...veikkaan kyllä, että aito chorizo tai muu mausteinen makkara toimisi mainiosti)

Tältä se näytti. Eli ei miltään.


No ei edelleenkään miltään!


Äläpähän mittään. Jotain tapahtui eli kaadoin vedenkeittimestä n. litran vettä päälle, laitoin levyn päälle ja kannen kiinni. Annoin kiehuskella sen verran, kun kestää spagetilla tulla kypsäksi.

Jeskamandeera! Siitä tuli ateria!


Idean juju on sen ylimalkaisuudessa sekä siinä, että spagettiin voi kätkeä vaikka mitä epäilyttävää. Kuopuksen mielestä hän joutui syömään sammalta saadakseen Angry Birds -purkan jälkiruoaksi, mutta sinne sitä upposi, varsinkin kun laitoin vähän parmesaania sekaan.

Ideana on siis se, että laitetaan sekaan mitä vaan mikä kestää kymmenen minuutin keittämisen. Rakkautta tarvii antaa nolla.

Aion kehitellä tätä eteenpäin. Nero hiljentyy työstämään.


4 kommenttia:

 1. Täntyylinen porukan elossa pitäminen on mun makuun. Pitää testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Täysin tunteettomasti väännät pöperön. Kukaan ei ees huomaa ettet anna sille yhtään rakkautta. Pääasiahan on, että se on spagettia!

   Poista
 2. Miten tota vettä oli noin sopivasti? Sitä ei siis kaadettu pois, eikä mikään jäänyt kuivaksi? Muistan että joskus yritin laittaa pastan suoraan tomaattipohjaisen keiton sekaan (siis keittämättä eri kattilassa), ja ei meinannut kypsyä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä pöyhäisin sitä, ettei mulla palais spagetit pohjaan... Ja valutin lopuksi vähäsen vettä, koska en ihan kuivana uskaltanut sitä pitää kattilassa. Varmaan parempi että sitä on vähän liikaa kuin vähän liian vähän, vaikka sitten taas jos on keitettäessä liikaa, siitä varmaan tulis vetisen makuinen.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...