tiistai 20. toukokuuta 2014

Toukokuun läkähdys

Enkelinsiipi kukkii sisätiloissa.On hieman hankalaa vastata kuulumiskysymyksiin, jos vastaukseen odotetaan hehkutusta ulkomaan visiiteiltä. Enhän minä epäkiitollinen halua olla, reissut olivat hyviä ja antoisia. Mutta ne olivat työreissuja. Ja niiden jälkeinen väsymys (joka alkaa hellittää, jipii!) on ollut melkoinen. Ja kasaantuneet hommat ovat todella kasaantuneet.

Kevät on kyllä muutenkin hektistä aikaa kotipuuhastelijalle. Palstanlaiton alkaessa on pala kurkussa. Parin viikon kuluttua hellittänee. On kevätjuhlia, synttäreitä, illanviettoja, yövieraita, muuttuneita elämäntilanteita ja niiden myötä syntyneitä ylimääräisiä koukeroita. 

Tätä kirjoittaessani käyn noin joka toisen sanan kohdalla viemässä karjuvan lähes kolmivuotiaan takaisin sänkyyn. En jukopliuta enää peittele, vaikka huuto kuulunee lähimarketeille asti. 

Nämä tetet ovat nousseet maasta ihan itsekseen. Vaikka kauppojen ylitarjonnan vuoksi nämä näyttävätkin silmään hieman "kuluneilta", niin ovat sen verran pirtsakoita tapauksia, että laitanpa näitä lisääkin. Oikein somia ovat.Koska itselleni lupaama kuukausittainen ruokahaaste meni pieleen sekä rahanpuutteesta johtuvan innottomuuden että maailman melskeiden vuoksi, olen erittäin ylpeä tästä ykän näköisestä saavutuksestani. En tiedä, mitä se on, mutta se imitoi reissussa syömääni israelilaista evästä. Jos haluat kokeilla jotain tällaista, kerron ilolla!

Pohjalla on hummusta ja tuo vihertävä on oliiviöljyä, jota lorautin lopuksi vierelle. Tuo punainen sisäelimeltä näyttävä juttu tuossa keskellä on Varsinainen Kokeiluni eli

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
7 kuivattua aprikoosia
3 kuivattua viikunaa (kuivatut hedelmät ihan hatusta)
2 purkkia tomaattimurskaa
1 munakoiso
1 paprika
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Lorautin pohjalle runsaasti oliiviöljyä ja laitoin sekaan sipulit. Kun ne oli kunnolla kuullotettu, jatkoin lisäämällä muut kasvikset ja lopuksi tomaattimurskan. Annoin hautua kunnolla ja lisäsin kuivatut hedelmätkin mukaan. Lopuksi surautin sauvasekoittimella.

Varoituksen sana: jos haluat syödä ruoan hummuspedillä (hummuksenkin valmistin itse, mutta siihen löytynee helposti reseptejä, jos ei osaa), ainakaan meikäläisen lapset eivät hummuksesta piittaa. Mutta voihan tän tehdä vaikka kuskusin, bulgurin, ohran tai riisin kanssa. 

Ja sitten vielä kehu: jos ei halua viljaa ja jos haluaa yhteen mitättömän näköiseen ateriaan miljoonasti kaikkia hyviä ja terveellisiä ainesosia, täsä ois. Reseptiä voinee varioida laittamalla eri kasviksia tai kuivattuja hedelmiä. Minusta nuo aprikoosit ja viikunat toimivat aikas hyvin. 
Tässä vielä kuva pihalta, kun meikäläinen sunnuntaina yritti jotain puuhata. Kiitoksena tänä aamuna molemmat kärhöt oli irti revitty. Jokin elukka vai paha henki, tiedäpä siitä. 
Tiipiin ompelin viime vuonna. Kuva sisältää lapsisijoittelua (tiipiin sisälle).


5 kommenttia:

 1. Toi ruoka kuulostaa hyvältä, pitääpä testata (mut miks hyvien juttujen valokuvaaminen on usein hankalaa, kysyn vaan!). Positiivinen kademieli ihanasta tiipiistä sekä kukista ja jaettu läkähdys toukokuusta (miks tosiaan kevätkuut menee tuplavauhtia muihin kuukausiin verrattuna, kysyn vaan!). Ois kyllä kiva nähdä, meidän pieninkin potilas alkaa olla jo tolpillaan, vaikka vielä viikon verran joudutaankin varomaan, ettei tartuta muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäänhän en tietenkään halua lietsoa, enkä tietenkään muistele, että sulla olis vakuuttavat kangasvarastot, mutta tässä olis ohje, jolla tein tiipiin: http://www.kotivinkki.fi/jutut/tiipii-lastenhuoneeseen-ja-ulkoleikkeihin

   Mulla on paljon käyntejä siellä yhdessä paikassa eli voin tulla teille milloin vaan kahvia juomaan ja eväitä syömään. Yritän olla siellä yhdessä paikassa nyt tosi ahkera, vaikka inhoan sinne yhteen paikkaan menemistä tosi paljon.

   Poista
  2. uijui, nyt tekis heti mieli ommella toi. Kiitos ohjeesta!
   Millois tulisit? Tällä viikolla ei ole mitään sovittua menoa päivisin, eli tervetuloa.

   Poista
  3. Tällä viikolla eli to ja pe mun pitää kulkea kahden paikan väliä, niin en oikein ennätä enää, mutta sitten taas. Ensi viikko tai koko kesäkuu.

   Poista
 2. Ihana tiipii ja realistinen ruokakuva :D

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...