sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Sadonkorjuupata

Aamu on ollut huikaisevan kaunis, sen kunniaksi ruoka, joka sopii aamupäivän ulkoiluun: sadonkorjuupata.

Juureksia voi käyttää oman maun mukaan, tänään käytin jotakuinkin seuraavanlaisesti, juureksia kun on nyt omasta maasta nostettuna niin runsaasti saatavilla.

Aluksi laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

3 palsternakkaa
6 perunaa
6 punajuurta
4 porkkanaa
2 sipulia
4 kynttä valkosipulia
reilu loraus oliivi- tai rypsiöljyä
jotain yksinkertaista maustetta, itse laitoin tällä kertaa barbecue-sormisuolaa (kunhan mukana on hieman suolaa, ei maustamispaineita ole, sillä chorizo-lisäys tuo maun)

Pilko juurekset ja sipulit ja laita (rauta)pataan. Lisää haluamasi mausteet ja lorauta päälle reilusti öljyä. Laita pata uuniin ja painele pihalle.

Käy puolen tunnin tai 45 minuutin kuluttua lisäämässä pilkottuna

1 pkt soijachorizoja tai oikeita chorizoja

Anna olla uunissa vielä vähintään 20 minuuttia.

Nauti.

Tämä ruoka on tosi hyvää, sillä haudutetut juurekset ovat aivan mainioita varsinkin rautapadassa valmistettuna (tavallinenkin pata kelpaa). Sain inspiraation jakaa tämänpäiväinen ruokareseptini (joka on oma ja jota ollaankin syöty moneen kertaan tänä syksynä) Knausgårdin Taisteluni-sarjan kakkososasta, jossa päähenkilö ihmettelee ruotsalaisten intoa syödä kaikkea, mikä ei muistuta ruotsalaista. Missä ovat kaaliruoat, puurot ja lihapadat, norjalainen purnaa.

Nyt sitten harrasteluhommiin. Muistutan varmaan parin viikon ajan koruarvonnasta, jonka tarkoituksena on paitsi näyttää kamuni Riikan hienoja koruja mutta myös piristää niitä lukijoita, jotka arvonnoista pitävät. Ja ne jotka eivät pidä, voivat kulutuskriittisesti hymähdellä tällaisille joutavuuksille ja kokea ehkä pientä paremmuudentunnetta, ja sepäs vasta iloinen asia onkin, paremmuudentunne siis. Win-win!

Ruokakuvani ovat aina tosi rumia, mutta laitetaan silti. Pahoittelen siltä, että soijachorizot näyttävät hieman pilkotuilta kikkeleiltä. Mausteisuus sopii tosi hyvin yhteen juuresten makeuden kanssa.


7 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa, vesi herahti kielelle :) Täytyy kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  2. Meinasin kuolla nauruun noille pilkotuille kikkeleille!

    Teen tätä heti huomenna, näyttää just hyvälle syysruualle. Tein muuten tässä taannoin sitä kesäkurpitsa-parmesan-juttua, minkä ohjeistit täällä. Niin hyvää! Teen toistekin! Ja vielä toiste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totuus naurattaa sinua?

      Minäkin tein lauantaina Sitä kesäkurpitsaruokaa. Ja mulla on sitä tänään vielä lounaaksi. Se on kyllä todella herkullista. Kannattaa kokeilla myös munakoisolla!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hoo, kiitoksia! Samallahan mukaan voisi poimia ainekirjoitushaasteen, jos saisi aikaiseksi...

      Poista
    2. Määkin haastoin. Samaan haasteeseen. Olen edelleen niin vaikuttunut pilkotuista kikkeleistä että pakko oli. Ja kiitos vielä ohjeesta, oli todella hyvää.

      Poista
    3. Joo mun on siis pakko palata tähän juttuun! Musta on kiva kun kirjallisuusblogit adoptoi mua, kun mulla ei oo mitään genreä. *niisk*

      Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...