tiistai 8. lokakuuta 2013

The Jääkaappihaaste

Tuskin varmaan maltatte odottaa...!!! Jääkaappihaaste on täällä! Vastaus kysymykseen "Mitä sinulla on jääkaapissasi?" Haastajina bleue sekä Siina. Haasteen voi halutessaan napata eteenpäin.

Lähdetään liikkeelle jännittävästä ylläristä eli siitä, että mulla ei ole jääkaappia! Mun hienojen omakuvieni taustalla näkyvä ovi kuuluu kylmiölle. Tunnelma siellä on hienon 50-lukulainen, jos hygieniasta puhutaan.

Ja kylmiöstähän löytyy tietenkin seuraavia herkkuja:


Neljä ämpärillistä ja yksi kassillinen juureksia ynnä puolukkaämpärillisen jämät.Laktoositonta maitoa, jonka mies sai ilmaiseksi jostain nuorisokokoontumisesta. Takana väijyy kookoskermaa ja ruokakermaa.Mun huomisen lounas, porkkana-mustajuuri-sipuli-tofu -nuudeliwokkia. Ja yks kermaviili.


Pimeässä nurkassa oli kaikenlaista sekalaista, purkkihernareita, kikherneitä, muita säilykkeitä, vanha suklaatikkari.

Alkoi masentaa.

8 kommenttia:

 1. Jos sua alkoi masentaa, on vähän vaikea sanoa mitään. Mut jos ihan varovasti sanon, että mä olin tosi positiivisella tavalla yllätetty ettei teillä ole jääkaappia! Ihan mahtavaa, ettei kaikkia näitä itsestäänselvyyksiä ota itsestäänselvyyksinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos pystyin itsestäänselvyydessäkin laajentamaan tajuntaasi ;)

   (Mulle vois tällä hetkellä vaikka kertoa vitsin ja se alkaisi masentaa. Kai se liittyy työkuvioihin. Pitää yrittää, ettei tänne kovin vuotaisi.)

   Poista
 2. Mulla oli yhdessä mummolassani (mummola muutti usein) tämmönen kylmiö. Ihana. Sinne pystyi menemään helteellä lukemaan enon vanhoja Aku Ankkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! En oo kuullutkaan moisesta käyttötarkoituksesta. En katso että oma kylmiö olisi niin viihtyisä ;)

   Poista
 3. Todella erikoista! Mun maailma avartui juuri ennenkuulumattomalla tavalla. Tietenkin,miksi ei, mutta silti. Ei jääkaappia? Olen otettu. Ja sisällöstä päätellen joidenkin ruokavalio on oikeasti hiilijalanjäljeltään pieni. Anteeksi hiilen sotkeminen aiheeseen, mutta mielestäni tämä ruokakaappien avaaminen on oivallinen tapa miettiä omien ruokavalintojeni tuotantoketjuja. Pitkät ovat.
  Juttelin muutama kuukausi sitten mummoni kanssa menneestä ja opin, että silloinkin oli jäätä pitkälle kesään. Sitä säilöttiin järvestä heinäkasaan tai minne lie vällyihin. Varmaan tiesit, minä en, mutta olin siitäkin otettu. Miten pöljää olla näin riippuvainen sähköstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaa auttaa hiilijalanjälkeen roimasti 4-5 kuukautta vuodessa, mutta kyllä meikäläiselläkin omat "syntini" on.

   Kukaan ei tykkää holhoamisesta, mutta kyllä minusta olisi järkevää hieman kohtuullistaa ruokavalintojaan tuotantoketjujen pituutta ajatellen. Se ei monestikaan ole edes kukkarokysymys.

   Poista
 4. Mun on ihan pakko kysyä, että miten toi kylmiö pysyy kylmänä, ja miten kylmänä se pysyy? :D äläkä naura tyhmälle kysymykselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihenkin sähköä kaivataan. Lämpötila vaihtelee mutta kyllä se selkeästi jääkaappia lämpimämpi on. Ei siis soveltuisi hygieniapassia vaativiin hommiin, mutta ollut ihan ok kotikäyttöön :)

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...