perjantai 13. toukokuuta 2011

Tiikerililjat saapuivat

Aah, tiikerililjat saapuivat. Sain tänään toimituksen vanhakantaista tiikerililjaa, mukana runsaasti vauvoja. <3 Salamatkustajia saattaa olla messissä. Istuttelin niitä tyttären kanssa, saa nähdä, riittääkö penkin koko ja laatu kavereille.

Tein myös ensimmäisen amppeli-istutuksen ihan riskillä, kun nyt on lämpimiä kelejä. Laitoin pari punaista pelakuuta yhden ulkomuratin ja keltaisen ja keltasinisen orvokin kanssa. Orvokithan menee, ja ehkä muistan nostaa sisään, jos keli menee kurjaksi. Pelakuut on maailman kiitollisimpia ja superkauniita. Niistä on tullut jonkinmoinen kestosuosikki.

Ikkunat pitäisi pestä. Mahdollisesti ensi viikolla sitten...Eilen mulla oli leivontapuuska, vaikken mikään leipuri olekaan. Tein Yhteishyvä-lehden välissä olleen ruokaliitteen mukaisesti kahden kerroksen brownieseja, joihin tehdään marmoroidun näköinen pinta tuorejuustotaikinalla. Pakastin. Tein myös keksejä, joista ei tullut ihan niin hyviä kuin toivoin. Ehkä hyvä.

Luin Hesarin Nyt-liitteestä blogeilla tienaamisesta. Joku MouMou-blogin pitäjä saa kaikenlaista kamaa. Mietin, millaista kamaa mun pitäis saada, jotta innostuisin kaupallisempaan toimintaan (siis jotta innostuisin kaman saamisesta). No, ehkä haaveilisin nyt Kekkilän viljelylaatikon sijaan muun muassa Prismassa myytävistä yrttikehistä, joita valmistaa Miljöökoriste Oy. Hinta on edukkaampi ja kokoa on mukavasti, kehän ruudukko tosin hieman rajoittaa villiä leviämistä, se voi olla ihan hyvä kyllä...Hassua kyllä, Miljöökoristeen omalla kotisivulla tuotetta ei ole kuvattu laisinkaan, ainakaan en sitä löydä...

Voisihan joku tekaista tuollaisen itse helpostikin. Itselläni eivät paukut riitä moiseen.

Vielä loppuun vinkkiviitonen: siinä missä aiemmin olen kastellut ruukkuistutuksia huonosti ja lannoittanut liian vähän, aion tänä vuonna tehdä kananpaskapotteja ruukkujen pohjalle, tai siis lähelle pohjaa. Näin ei joudu lannoittamaan koko ajan ja lannoitteet liukenevat kasvien käyttöön hiljalleen. Jesjes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...