sunnuntai 3. elokuuta 2014

Sexy hexy

Tein ennen kunnollista töihin paluuta inventaariota vaatekaappiini ja tilasin nettikaupasta sukkia ja no, kaikenlaista sellaista täydennystä. Tällä kertaa en kuitenkaan hommannut pikkuhousuja, vaikka niistä valtaosa onkin kulunutta, venynyttä, vanunutta ja värjäytynyttä kamaa.

Sen sijaan – tadaa! – ompelin niitä satsin itse, ja olen äärimmäisen tyytyväinen!

Seuraa alushousufilosofiaa. Olen kuullut, että seksikkäät alushousut olisivat tie viettelykseen. Tai että sellaiset yllään tuntisi olonsa erityisen viehättäväksi. Olen joutunut toteamaan väitteet empiirisesti vähintään liioitteluiksi, sillä a) alushousut ovat kuulemma tiellä tiellä viettelykseen sekä b) tekevätkö keinokuituiset pyllynposkigiljotiinit olon viehättäväksi? Minulla ei.

Varmuus ja mukavuus lähtee mummomallista, joka saa kantajansa sädehtimään terveyttä ja elinvoimaa. Muista: pikkuhousut eivät kuulu sinne, minne päivä ei paista!

Kaavoitin vanhojen Sloggien avulla napakan ja hyvin päällä pysyvän kokoelman housuja, joissa ideana on sekä riittävä kangaspinta-ala että kuminauhat myös jalanteillä, sillä pelkät saumuroidut kaunottaret lähtevät tieteellisten kokeideni mukaan huilaamaan ylöspäin pitkin pakaraa. Otin ideaa ompelujärjestykseen Mallikelpoinen-blogin ohjeesta, mutta tosiaan ompelin saumuroinnin sijaan joustokanttinauhaa joka paikkaan eli enemmän lasten ohjeen mukaan.


Kankaita en varsinaisesti päässyt valitsemaan itse, sillä käytin pelkästään niitä kankaita ja kanttinauhoja, joita on jäänyt yli. Kirkkaiden värien ja laadukkaiden kangasmateriaalien hyvänä puolena on kuitenkin se, että ne kestävät hyvin pesua, toisin kuin monet ostopikkuhousujen kankaat.

Mahtava fiilis, ja varmasti vielä mahtavampi, kun hilaan näitä jalkaan. Värikäs totuus leveän hymyn takana!8 kommenttia:

 1. Mä kuulun myös niihin, joiden mielestä alkkareiden pitää olla etupäässä mukavat, ulkonäkö tulee perässä. Niin monet juhlaillalliset pitsimekossa on tullut vedettyä jalassa boxerimalliset mukavuuspikkarit (kaupasta tosin). Välillä vähän naurattaa kun kontrasti on aika suuri vedellessä pitsireunaisia stay-upeja jalkaan (pitkäjalkaisena en tykkää sukkiksista kun ne on aina liian lyhyet) ja pikkareissa seikkailee joku lapsellinen kissanpentu huonon vitsin kera :)

  Mutta hyvä keinohan tuo alkkareiden ompelu on päästä eroon pikkutilkuista mitkä ei muuten riittäisi juurikaan kuin koristepaloiksi. Eikä meidän makuuhuoneessa ainakaan tähän asti ole juuri ollut vaikutusta alkkareiden ulkonäöllä, poishan ne kuitenkin viskataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah! Poisluetaan kuitenkin värikkäät pikkuhousut kera läpikuultavien juhlatamineiden, valkoinen keijumekko ei taitaisi tehdä vaikutusta seeprakuvioisen hanurin kanssa...Tai kissanpennun, oli se sitten kuinka söpö hyvänsä!

   Olen joskus aikoinani yrittänyt keskustella jonkun kanssa, että alusasun ylä- ja alaosan tulisi sointua yhteen. Vastauksena sain kysymyksen: Miksi? Keskustelu tyrehtyi siihen. Mutta toki kukin taaplaa tyylillään, on taatusti heitäkin, jotka ilakoivat pitsihörhellysten äärellä.

   Poista
 2. Ihan superidea. Ja hyvä kierrätys loppukankaille.

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava blogi-kirjoitus! Mä olen aivan samoilla linjoilla ja naureskelin juurikin tuota seksikkyys pohdintaa ripustaessani ulos kuivumaan omia räiskyvän värisiä kalsonkejani jotka on koottu lähinna lastenvaatteista ylijääneistä kankaista :) Tuo joustokanttinauha täytyykin kokeilla, ite käyttänyt vaan alusvaatekumpparia, mutta tuo kuulostaa miellyttävämmältä vaihtoehdolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että jatkossa voisi saada kivoja esimerkiksi sellaisista vaatteista, jotka jokin tahra on pilannut. Mutta pitää olla liikaa intoilematta, tarvittava pöksyjen määrä on rajallinen...

   Mulla ei ole pidempiaikaista kokemusta joustokanttinauhasta, eli ehkä kannattaa aloittaa pienellä kokeilulla. Mutta hyvältä tuntuu näin kokemuksen alkutaipaleella.

   Poista
 4. Ei pysty muuta kuin hymyilemään! :-D aivan mahtava teksti! Unohtamatta tietenkään hienoja ompeluksia!

  VastaaPoista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...