keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Briar Rose -mekko

Vaikka onkin sadepäivä, ompelin postiin laitettavaksi kummitytölle kesämekon. Olin aikonut tehdä tämän hänen käydessä paikkakunnalla, mutta hermo meni sitomisnauhojen kanssa. Sittemmin tajusin hyödyntää virkkuukoukkua nauhojen kääntämisessä...

Olen jatkanut tavaran raivaamista ja pohdiskellut muutenkin suhdettani siihen, ja miettinyt sen osaa elämässäni. Siivosin vessan lootia ja törmäsin kuumemittariin, jonka vasta edesmennyt entinen poikaystäväni haki mulle kerran apteekista mun ollessa kipeänä. Jokainen lasten lelu on jonkun antama tai oma vanha. Liinavaatekaappia tyhjentäessä vastaan tuli vaikka minkälaista retroa ja kasaria. On hankala ravistaa muistot ja miettiä tavaraa vain sen käyttöarvon mukaan. Toimivampikin kuumemittari löytyy, mutta samalla muisto haalistuu. Mutta kaikki muistot eivät ole tarkoitettu väkevästi pysyviksi.


Kaava on Mekkotehdas-kirjan Alina-kaavan A-malli ja kankaat ovat jämäpaloja tilkkupeittomateriaaleista. Ne ovat kaikki tereen oranssia pilkkukangasta lukuun ottamatta Heather Rossin Briar Rose -malliston kankaita. Miehustassa pörräävän mehiläisen tälläsin kohdilleen mietinnän kanssa ja vaaleanvihreä pitsi on jämää jostain muusta ompeluksesta.

Tilasin vuosi sitten Briar Rose -kankaita tilkkupeittoa varten, mutta sain joitakin pakanloppuina reilummin ja lopputuloksena kankaat riittivät kahteen tilkkupeittoon (toinen kesken), tähän mekkoon ja vielä tuleviin pikkuompeluksiin! Jos löytää oikein oikein mieluisia kankaita, joista sydän helkähtää, on ihanaa toteuttaa niistä useampia ompeluksia, varsinkin, kun malliston kaikki kankaat sopivat toisiinsa ihanasti. 

Tämän lahjan perusteita sanelee ennen kaikkea akuutti rahapula mutta myös se, että yhden käyttäjän jälkeen mekko voi (jos näin halutaan) siirtyä pikkusiskon käyttöön. Miettimäni Nomination-korun laattatäydennäksen jätän pulleampiin aikoihin. Toivottavasti tämä on mieluinen!

5 kommenttia:

 1. Hieno mekko on. Ihana kummi tällaisia värkkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Löysin muuten korviksia, joita voisin pitää, jos vaihtaisin niihin feikkikoukut. Voisin joskus askarrella sun kans koruhommia silleen, että ostaisin sulta muutamat semmoset koukut.

   Poista
  2. Plus ottaisin vastaan neuvoja, että osaisin vaihtaa ne :P

   Poista
 2. Hieno mekko!

  Ja mulla on aivan sama tavara-asia. En voinut aikoihin luopua rikkinäisistä stereoista, sillä muistin, miten iloiselta isäpuoli näytti kun antoi ne ylioppilaslahjaksi ja tulin siitä muistosta aina niin onnelliseksi.

  Jännä kyllä, juuri tuo muisto on yhä tallella. Vahvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä liene kenenkään toiveen mukaista, että rikkinäisiä stereoita säilytetään. Mutt juuri sellaisia, hassuja muistotavaroita, nurkista löytyy.

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...