sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Melko tohinaa

Oijee sentään. On sunnuntai ja olen oleillut Suomessa kaksi kokonaista päivää. Aion lämmittää tälle iltaa vielä saunan ja karauttaa sitten taas matkaan.

Koska joudun suunnittelemaan myös tulevaa työkeikkaa Lontooseen tässä samalla, kuvittelin hetken olevani kovinkin kosmopoliitti. Sain kuitenkin tänään vielä suharoivamman vieraan, joka ehtikin viipyä vain hetken. Hänen perheensä elämä on jakautunut tälläkin hetkellä kolmen eri maan välille ja hän odotteli jo kovasti, kun on jonkin ajan kuluttua pääsemässä rentoutumaan mannertenväliselle lennolle ("Saan olla aivan rauhassa!"). Ei käy kyllä kateeksi, mutta toisaalta joissakin elämäntilanteissa ihminen on luotu menemään ja toimimaan. Virtaa saa ennemmin kulkemisesta, ei pysähtymisestä. Sekin on aivan jees. Itse olisin kyllä todella onnellinen, jos konkreettiseen liikkumiseen eli matkustamiseen olisi olemassa ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Meikäläinen, joka runttaa arkensa parhaat päivänsä nähneellä munamankelilla ja miettii henkilökohtaisen juustonsyöntinsä vaikutusta ilmastonmuutokseen, saa melkoisia sisuskalukorvennuksia lentämisestä. No, tässä sitä taas keveästi suhautetaan suurkaupunkiin syömään vegaanidöneriä. Voi voi. Elämä on perverssiä.

Sormet syyhyävät päästä hinkkaamaan täkäläisiä kestosotkuja, mutta ehkä maltan mieleni. Olen toiminut katastrofiraivaajan tavoin ja esimerkiksi pessyt kahdeksan koneellista pyykkiä ja huutanut kuin hinaaja. Olen miettinyt, kuinka kummallista onkaan se, että ihminen hankkii kaikenlaista tavaraa tehdäkseen elämän helpommaksi, mutta tavaran hallinta vie aina vain enemmän aikaa. 

Haluan vielä pröystäillä hieman pikku tuunailuillani. Nimittäin tyttäreni sai (hyvin vähäisellä suostuttelulla) mut nappaamaan kauppareissulla mukaani kokonaista yhden narsissisetin. Taiteellisesti asettelin sen kaveriksi muutaman maalatun kiven. Oooh! Vau! Nyt ovat naapurit kademielisiä.Ihme kyllä, sain tiristettyä itsestäni myös virpomisoksatyöpajan ja aamulla olohuoneen lattialla kävi melko tohina. Nostin eskariaskartelut pöydälle, meikäläisillä on nimittäin sisustettu sesongin mukaan, niin kuin kuvasta näkee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...